Ραδιοφωνικές δηλώσεις από τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑΣΠ για το Πρωτόκολλο Πρόληψης Θερμικής Καταπόνησης Αθλητών και την κόντρα με ΚΟΑ και ΚΟΠ.

Οι δηλώσεις του Νεοφυτίδη στο Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Καλημέρα στα ΣΠΟΡ» με τον Άλκη Μπότσο:

«Για μας τελείωσε το θέμα, θα δημοσιεύσουμε και το πρωτόκολλο που έχει συσταθεί από ειδικούς επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο. Οι περισσότερες κατευθύνσεις είναι από τη ΦΙΦΑ, δεν είναι ένα πρωτόκολλο που απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες παίκτες και μέλη μας. Είχαμε διαβεβαιώσεις από το υπουργείου εργασίας, το ενέκριναν. Όλα εμπίπτουν σε νομοθεσία, όπως κάθε εργαζόμενος.  Εκφράζουμε την απογοήτευση μας για τη στάση του ΚΟΑ. Η ΚΟΠ επιβεβαίωσε αυτά που φωνάζαμε για παρασκηνιακές κινήσεις πίσω από την πλάτη της επιστημονικής ομάδας, με την επιστολή που έστειλε 6 Ιουλίου με τα έξι σημεία για μεταφορά αγώνων σε βραδινούς αγώνες. Η Γ’ κατηγορία αρχίζει Οκτωβρίου γιατί δεν υπάρχουν γήπεδα και καλά έκαναν. Η απόφαση να μην ορίζεται από τις 11-16:30 δεν μπορώ να καταλάβω από που το συμπεραίναν. Τι ώρα θα ορίζουν το γυναικείο; Αυτά που εξήγγειλε η ΚΟΠ μας χαροποιούν γιατί αυτά φωνάζαμε για αρκετό».

Και πρόσθεσε: «Μέσα σε αυτή τη δουλειά είχαμε στενή συνεργασία με τον ΚΟΑ, με πρωτόκολλο επιστημονικά τεκμηριωμένο για πρόληψη και συστάσεις. Το θέμα είναι να δώσουμε τα εφόδια να γνωρίζουν το τι μέτρα θα παίρνουν όταν έχουμε προειδοποιήσεις. Δεν θέλουμε ν’ αναβάλλονται αγώνες, αν όμως οι επιστήμονες λένε να μετακινηθεί η ώρα τους, χωρίς ν’ αναβληθούν. Το πρωτόκολλο εγκρίθηκε από τον ΚΟΑ, όμως η ΚΟΠ απέκρυψε το email μας για δύο μήνες με αποτέλεσμα να φτάσουμε 20 Ιουλίου ότι πρέπει να δούμε και να περιμένουμε. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει θέμα με την ηγεσία του ΚΟΑ. Ο ΚΟΑ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, αλλά όλες οι ομοσπονδίες. Ο ΚΟΑ αντί να ελέγχει, ελέγχεται… Δεν κάνουμε εκπτώσεις».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ