• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Άρης – Νέφτσι 2-0: Την «κατάπιε» ο πρωτΑΡΗΣ (ΦΩΤΟ)
21/07/2022 22:26
Άρης – Νέφτσι 2-0: Την «κατάπιε» ο πρωτΑΡΗΣ (ΦΩΤΟ)

Ο Άρης «έγραψε» ιστορία με τον πιο εμφατικό τρόπο. Οι ποδοσφαιριστές του Αλεξέι Σπιλέφσκι μέσα στην «ΑΕΚ Αρένα» επιβλήθηκαν πλήρως της Νέφτσι Μπακού, και πήραν δίκαια το προβάδισμα πρόκρισης, με το 2-0 να φαντάζει λίγο, σε σύγκριση με την παραγωγικότητα του συνόλου στο ζήτημα των ευκαιριών.

Στην πρεμιέρα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στη διοργάνωση του UEFA Europa Conference League, έγινε κάτι το μοναδικό. Οι Καζού (53΄) και Γκομίς (65΄) διαμόρφωσαν το 2-0, ενώ οι ευκαιρίες που χάθηκαν θα μπορούσαν να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ. Πλέον, οι ποδοσφαιριστές, καλούνται να διαφυλάξουν το προβάδισμα ως κόρη οφθαλμού, στο «Bakcell Arena».

Να θυμίσουμε ότι όποια ομάδα περάσει από το συγκεκριμένο «ζευγάρι», θα πέσει πάνω στο νικητή του Ραπίντ Βιέννης – Λέγκια Γκντανσκ. Δύσκολη κλήρωση στον τρίτο γύρο των προκριματικών, καθώς η ομάδα του Άρη βρίσκεται στους αδύναμους.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Σπιλέφσκι μόνο «ψαρωμένοι» δεν εμφανίστηκαν, καθώς έλεγξαν για μεγάλη διάρκεια τον ρυθμό, αλλά και τη δημιουργία ευκαιριών. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μπροστά σε 3.000 κόσμο απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, χάνοντας μοναδικές στιγμές για να ανοίξει το σκορ στην «ΑΕΚ Αρένα».

Ο Σπόλιαριτς (7΄) άνοιξε τον «χορό», για να έρθει το δοκάρι του Τζόκε (21΄), ο οποίος με σουτ «βολίδα» τράνταξε το δοκάρι του Μπρίκιτς. Οι Αζέροι «έβγαλαν» αντίδραση, και απείλησαν την εστία των γηπεδούχων με το εξαιρετικό σουτ του Λαουάλ (32΄) που πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας του Βανά, που επενέβη όπου χρειάστηκε, «κρατώντας» το «μηδέν».

Από κει και πέρα, πάλι ο Άρης ήταν κυρίαρχος, καθώς απώλεσε διπλή ευκαιρία με τους Γκομίς και Καζού (33΄) να μη βρίσκουν στόχο, σκορπίζοντας απογοήτευση στους φιλάθλους, αλλά και ανησυχία στον απέναντι πάγκο. Ο ρυθμός του αγώνα ως το φινάλε του ημιχρόνου παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο, με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων. Ο Άρης με την απόδοση του, άφησε υποσχέσεις για κάτι δυνατό στη συνέχεια.

Έτσι και έγινε! Οι ποδοσφαιριστές του Αλεξέι Σπιλέφσι «πάτησαν» τους φιλοξενούμενους, με κύριους εκφραστές των προσπαθειών τους Σπόλιαριτς, Καζού και Γκομίς. Αρχικά, ο πρώην άσος του ΑΠΟΕΛ δε μπόρεσε προ κενής εστίας να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (47΄), το ίδιο συνέβη λίγο αργότερα με τον Σλόγκαρ (50΄), όμως μετά ήρθε η εξιλέωση.

Πιο συγκεκριμένα, λίγα λεπτά αργότερα, ο Γκομίς έδωσε την ασίστ στον Καζού, με τον τελευταίο να πλασάρει άψογα (53΄) για το 1-0. Εκεί, όλοι περίμεναν αντίδραση από τους «μελανόλευκους», όμως το σύνολο του Λευκορώσου κόουτς, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην κυριαρχία του. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας, το σουτ του Γκομίς από καλή θέση (60΄) δε βρήκε στόχο, όμως πέντε λεπτά αργότερα (65΄), ο ίδιος παίκτης νίκησε τους πάντες με κεφαλιά για το 2-0 υπέρ του Άρη.

Το σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης των «πράσινων» έμεινε ως το σφύριγμα της λήξης, ενώ θα μπορούσε να ήταν και ισχυρότερο, εάν το σουτ του Σπόλιαριτς (73΄) έβρισκε τον κατάλληλο στόχο και δεν περνούσε εκτός δοκαριών, αλλά και το μοναδικό τετ-α-τετ που χάθηκε από τον Γιαμπλόνσκι (90+) στις καθυστερήσεις του ματς.

Το αξιοσημείωτο γεγονός εκτός του σκορ (2-0), ήταν η μηδαμινή απειλή της Νέφτσι μπροστά από την εστία του Βανά, αλλά και η ολική κυριαρχία του Άρη, ο οποίος καλείται να διαφυλάξει το προβάδισμα στην «καυτή» έδρα των Αζέρων, εκεί όπου οι ομάδες μας αντιμετωπίζουν προβλήματα.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:

20:20: Οι δηλώσεις του Μιχαηλούδη (ΕΔΩ).
20:25: Περίπου 1.000 άτομα ήταν η προπώληση στους φιλάθλους του Άρη.
20:28: Όλα έτοιμα για τον αγώνα.
1΄: Έναρξη αγώνα.
3΄: Με διάθεση ο Άρης, αρκετά δραστήριοι οι Σπόλιαριτς και Γκομίς.
7΄: Ευκαιρία για Άρη: Σουτ του Σπόλιαριτς, λίγο άουτ η μπάλα από το αριστερό δοκάρι της Νέφτσι
12΄: Σουτ του Μαγιαμπέλα, από πλάγια θέση, άουτ η μπάλα.
14΄: Ευκαιρία για Νέφτσι: Ο Ντονογιόχ, κάνει το πλασέ ο Βανά διώχνει σε κόρνερ που πέρασε δίχως ουσία.
18΄: Παραμένει το 0-0 στην Αρένα.
19΄: Μακρινό σουτ του Σπόλιαριτς, άουτ η μπάλα.
21΄: ΔΟΚΑΡΙ για τον Άρη: O Τζόκε με σουτ «βολίδα» θα τραντάξει το δοκάρι του Μπρίκιτς.
24΄: Κίτρινη στον Μπράνσον για «κράτημα».
25΄: Ευκαιρία για Νέφτσι: Ο Κβερκβέλια κάνει τη κεφαλιά ύστερα από σέντρα, αλλά ο Βανά, κρατάει σταθερά τη μπάλα.
27΄: Εξαιρετικός ο Άρης: Ο Μαγιαμπέλα μπαίνει στη περιοχή, κάνει την παράλληλη μπαλιά, αλλά ούτε ο Γκομίς, ούτε ο Σπόλιαριτς μπόρεσαν να βρουν τη μπάλα στην πορεία της.
31΄: Κίτρινη στον Σαιλέφ.
32΄: Ευκαιρία για Νέφτσι: Ο Λαουάλ πήρε τη μπάλα, έκοψε προς τα μέσα, και από την αριστερή πλευρά σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκτός.
33΄: Διπλή ευκαιρία για Άρη: Πρώτο σουτ του Γκομίς, διώχνει ο Μπρίκιτς, στην επαναφορά ο Καζού πλασάρει εκτός εστίας.
35΄: Καλός ρυθμός, ωστόσο, παραμένει το 0-0.
39΄: Κόρνερ του Σπόλιαριτς, με γροθιές ο τερματοφύλακας της Νέφτσι!
45΄: Μπήκαμε στον έξτρα χρόνο. Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ. 0-0 το σκορ. Εξαιρετικός ο Άρης.

46΄: Έναρξη δευτέρου μέρους, δίχως αλλαγές.
47΄: Ευκαιρία για Άρη: Μοναδικός συνδυασμός του Άρη, ο Σπόλιαριτς κάνει μία σέντρα, ο Καζού προ κενής εστίας βρίσκει τη μπάλα, αλλά στέλνει τη μπάλα ελάχιστα εκατοστά εκτός.
50΄: Eυκαιρία για τον Άρη: Και πάλι γύρισμα από δεξιά, δεν πρόλαβε ο Σλόγκαρ να βάλει την προβολή στο κενό τέρμα.
51΄: Ευκαιρία για Άρη: Ο Σλόγκαρ εκμεταλλεύεται το λάθος της Νέφτσι, ωστόσο το σουτ που έκανε μπλόκαρε ο Μπρίγκιτς.
53΄: ΓΚΟΛ ο ΆΡΗΣ: Αυτό που έπρεπε έγινε! Το σύνολο του Σπιλέφσκι έχει «πατήσει» τη Νέφτσι και επιτέλους σκοράρει. Ο Γκομίς μοιράζει άψογα στον Καζού, και με άριστο πλασέ «γράφει» το 1-0.
58΄: Ευκαιρία για Άρη: Σουτ του Σπόλιαριτς, λίγο έξω.
60΄: Ευκαιρία για Άρη: «Πατάει» περιοχή ο Γκομίς, πλασάρει με το αριστερό, όμως η μπάλα περνάει εκατοστά εκτός από το δεξί δοκάρι.
61΄: Αλλαγή για Άρη: Στη θέση του Μαγιαμπέλα περνάει ο Πηλεάς.
65΄: ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ: Κόρνερ, στατική σέντρα του Σπόλιαριτς, κεφαλιά του Γκομίς και 2-0 για τους γηπεδούχους.
72΄: Αλλαγή για Άρη: Μέσα ο Μπέγκστον, εκτός ο Σλόγκαρ.
73΄: Ευκαιρία για Άρη: Σουτ του Σπόλιαριτς, ελάχιστα άουτ η μπάλα.
79΄: Ευκαιρία για τον Άρη: Σουτ του Άρη εκτός περιοχής, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.
81΄: Τριπλή αλλαγή για Άρη: Μέσα οι: Γιαμπλόνσκι, Μουσούντα, Σικόρσκι Εκτός οι: Σπόλιαριτς, Μπράουν, Γκομίς.
90΄: Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις.
90+1: Ευκαιρία για Νέφτσι: Ο Μουσούντα διώχνει τη μπάλα τελευταία στιγμή, πριν γίνει απειλητικός ο Ντονιόχ!
90+7: Ευκαιρία για Άρη: Κάθετη του Καζού, τετ-α-τετ ο Γιαμπλόνσκι, πλασάρει πάνω από τα δοκάρια!
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:

Οι ενδεκάδες:

Άρης (Σπιλέφσκι): Βάνα, Μπράουν (82΄ Μουσούντα), Γιαγκό, Μπρόνσον, Νασιμέντο, Καζού, Μαγιαμπέλα (62΄ Πηλέας) Σπόλιαριτς (82΄ Γιαμπλόνσκι), Τζόκε, Σλόγκαρ (73΄Μπένγκστον) Γκομίς (82΄ Σικόρσκι)

Νέφτσι (Ρέγκεντσμπφ): Μπρίκιτς, Σαλάχιλ, Στάνκοβιτς, Κβερκβέλια, Μπόντζ (69΄ Ζουλφουγκάρλι), Έντι (69΄ Χατζίγιεφ), Μαχμούντοφ, Ζαμπέρ (76΄ Γιουσιφίλι), Λαουάλ (76΄ Πάτο), Ντονιόχ, Σαϊέφ (86΄ Γκομόλσκι).

Γήπεδο: «ΑΕΚ Αρένα».

Σκόρερ: Καζού, Γκομίς/-.

Κίτρινες: Μπρόνσον, /Σάιεφ, Ντονιόχ.

Αποβολές: -/-

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)

Βοηθοί διαιτητές: Γκόραν Πατάκι (Κροατία), Λούκα Πάγιτς (Κροατία)

Τέταρτος: Ντάριο Μπελ (Κροατία).

Τα στιγμιότυπα:

Οι φωτογραφίες:


btm