• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Μπάγερν Μονάχου: Όποτε κάνει restart, οι αντίπαλοι πρέπει να… τρέμουν!
24/07/2022 20:49
Μπάγερν Μονάχου: Όποτε κάνει restart, οι αντίπαλοι πρέπει να… τρέμουν!

Η περσινή σεζόν για την Μπάγερν Μονάχου σίγουρα δεν ήταν και η καλύτερη, με τους Βαυαρούς να φτάνουν μεν στην κατάκτηση του 10ου σερί πρωταθλήματος, ωστόσο αυτή να μην συνοδεύεται από πολλές καλές εμφανίσεις όπως είχαν «μάθει» να προσφέρουν τα προηγούμενα χρόνια στο κοινό τους.

Ειδικά στο δεύτερο γύρο, η Μπάγερν είχε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που μας είχε συνηθίσει. Τρεις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες έκανε στο δεύτερο μισό της σεζόν, σε μία όχι και τόσο συνηθισμένη κατάσταση. Μέσα σε όλα αυτά, μία αποκαρδιωτική παρουσία στο ChampionsLeague, με τον αποκλεισμό στα προημιτελικά από την πιο αδύναμη Βιγιαρεάλ, έκανε ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για ένα «φρεσκάρισμα» και ένα νέο ξεκίνημα ενόψει της επόμενης σεζόν. Και αυτό ακριβώς κάνουν οι Βαυαροί.

Η μετά Λεβαντόφσκι εποχή:

Η φυγή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι φυσικά και αποτελεί μία τεράστια απώλεια για τον γερμανικό σύλλογο και μένει να φανεί πόσο θα την επηρεάσει ωστόσο η απόκτηση του Σαντιό Μανέ σίγουρα κάνει την μετάβαση πιο εύκολη. Ο Σενεγαλέζος ήρθε να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής της Μπάγερν, οι άνθρωποι της οποίας ελπίζουν να δουν ανάλογα «έργα» από τον 30χρονο επιθετικό με εκείνα που έκανε στο Λίβερπουλ. Αντίστοιχης καθοριστικής σημασίας προσθήκη είναι αυτή του Ματάις Ντε Λιχτ. Τα 80 εκατ. ευρώ που έδωσε η Μπάγερν Μονάχου στη Γιουβέντους αναμφίβολα αποτελούν μία μεγάλη μεταγραφική δαπάνη για την γερμανική ομάδα ωστόσο όλοι πιστεύουν πολύ στις ικανότητες του Ολλανδού άσου. Οι Βαυαροί βλέπουν στο πρόσωπό του τον διάδοχο του Νταβίντ Αλάμπα, το κενό του οποίου ήταν δυσαναπλήρωτο μετά την φυγή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την Μπάγερν να αντιμετωπίζει ουκ ολίγα αμυντικά προβλήματα.

Οι συμφωνίες με τους Νουσαΐρ Μαζράουι και τον κεντρικό μέσο Ράιαν Γκράβενμπερχ, οι οποίοι ήρθαν αμφότεροι από τον Άγιαξ, είχαν δείξει τις διαθέσεις της διοίκησης να κλείσει μεγάλες «τρύπες» στην ομάδα. Ο Μαροκινός δεξιός μπακ πήρε μεταγραφή στη γερμανική ομάδα ως ελεύθερος ενώ για τον 20χρονο Ολλανδό δαπανήθηκαν 25 εκατ. ευρώ.

Με την έλευση του Μαζράουι οι Βαυαροί ευελπιστούν να βρουν από την δεξιά πλευρά αυτή την επιθετική «σπιρτάδα» που είναι στο dna του συλλόγου, με τον Παβάρ ναι μεν να αποτελεί μία αξιότιμη λύση στη θέση αυτή ωστόσο δεν προσφέρει σχεδόν καθόλου αυτό το επιθετικό παιχνίδι που θέλει μία ομάδα σαν την Μπάγερν. Ποιότητα θα δώσει και η έλευση του Γκράβενμπερχ, με τον Ολλανδό άσο να αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους νέους κεντρικούς χαφ της Ευρώπης, με την Μπάγερν έπειτα από ολόκληρα δύο χρόνια να αναπληρώνει το μεγάλο κενό που άφησε ο Τιάγκο.

Σε όλο αυτό το διάστημα, το δίδυμο Κίμιχ-Γκορέτσκα τράβηξε όλο το κουπί και στις περιπτώσεις που κάποιος εκ των δύο έλειπε, Βαυαροί έχαναν τα «αυγά και τα πασχάλια». Μαζί με την μεταγραφή του Ολλανδού από τον Άγιαξ, η Μπάγερν συζητάει και για την απόκτηση του Κόνραντ Λάιμερ από τη Λειψία, ενός ικανότατου box-to-boxμέσου, ο οποίος εφόσον αποκτηθεί θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη «σκληράδα» στη μεσαία γραμμή των πρωταθλητών.

Την συνταγή την ξέρει:

Οι πρωταθλητές Γερμανίας κάνουν restart σε καίριες θέσεις της ομάδας, όπως ακριβώς έκαναν και στο παρελθόν, με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά. Το 2007, η Μπάγερν, έπειτα από μία αποτυχημένη σεζόν, στην οποία δεν μπόρεσε καν να βγει στο Champions League, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, αποφασίζει να βάλει «βαθιά» το χέρι στη τσέπη, θέλοντας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Επένδυσαν πάνω από 100 εκατ. ευρώ, φέρνοντας στο Μόναχο τους Λόυκα Τόνυ, Φρανκ Ριμπερί και Μίροσλαβ Κλόσε και επέστρεψαν στην κορυφή, με την ομάδα να σαρώνει.

Η επόμενη στιγμή που οι ιθύνοντες της γερμανικής ομάδας προχώρησαν σε σημαντικές αλλαγές ήταν το 2012. Όταν η Τσέλσι κέρδισε την Μπάγερν στον τελικό του Champions League μέσα στην Allianz Arena, όλοι παραδέχθηκαν ότι η ομάδα είχε ανάγκη από αλλαγές.Ο Μάριο Μάτζουκιτς, ο Τσάβι Μαρτίνεζ και ο Ντάντε έγιναν κάτοικοι Μονάχου, με τους Βαυαρούς να δίνουν σχεδόν 70 εκατ. ευρώ για την απόκτησή τους ωστόσο αποδείχθηκε πως τα άξιζαν καθώς το τρεμπλ για την ομάδα του Γιουπ Χάινκες ήρθε πανηγυρικά.

Οι παρεμβάσεις και οι αλλαγές που γίνονται φέτος στη Μπάγερν είναι δραστικές και συνάμα δαπανηρές και η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε πολύ νωρίς στη σεζόν για να ξέρουμε αν το αποτέλεσμα αυτών θα είναι εξίσου θετικό όπως το παρελθόν. Ωστόσο αυτό που δεν χωράει αμφιβολία είναι ότι οι αλλαγές αυτές έπρεπε να γίνουν 100% καθώς οι ελλείψεις ήταν ολοφάνερες.

Το τεχνικό επιτελείο πλέον έχει το υλικό που χρειάζεται και είναι στα χέρια και στην κρίση του για το πως πρέπει να το διαχειριστεί. Η διοίκηση έκανε πράξη αυτό που έπρεπε να κάνει και πλέον το βάρος πέφτει στον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος είναι σίγουρα πιο ήρεμος και άνετος σε σχέση με την περσινή χρονιά. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να αξιοποιήσει επιτυχώς αυτό το νέο restart της ομάδας.

Πηγή: Bnsports


btm