• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Τσεμπάκ και Εφραίμ έστειλαν τον ΑΠΟΕΛ στον γ’ προκριματικό! (pics)
28/07/2022 22:00
Τσεμπάκ και Εφραίμ έστειλαν τον ΑΠΟΕΛ στον γ’ προκριματικό! (pics)

Οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν με 2-0 την Μπότεφ Πλόβντιφ στον επαναληπτικό του ΓΣΠ και δηλώνουν παρόντες στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ

Πιστός στο ραντεβού του με την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, ήταν ο ΑΠΟΕΛ, αφού μετά από το 0-0 στη Σόφια με την Μπότεφ Πλόβντιφ, οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν με 2-0, χάρις σε γκολ του Ισάμ Τσεμπάκ στο 45’ + 1 και του Εφραίμ στις καθυστερήσεις.

Ο ΑΠΟΕΛ όπως αναμενόταν μπήκε πολύ δυνατά και αποφασιστικά στο παιχνίδι προσπαθώντας να στείλει την μπάλα στην περιοχή της Μπότεφ Πλόβντιφ και από τα άκρα κυρίως με τον Τσεμπάκ και τον Φεράρι αλλά και από τον κεντρικό άξονα

Στο μεγαλύτερο διάστημα η βουλγάρικη ομάδα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, αλλά είχε 1-2 καλές στιγμές. Οι γαλαζοκίτρινοι της Κύπρου έλεγχαν τον αγώνα, είχαν την κατοχή και εκεί που δεν περίμενε κανείς να παρουσιαστούν ιδανικά λόγω ανετοιμότητα που «προσφέρει» η εποχή, με τη βοήθεια του κόσμου τους κατάφεραν να επιβληθούν πλήρως και μάλιστα σε ιδανικό σημείο κι αφότου ο Ηλία προειδοποίησε με μεγάλες ευκαιρίες, έφθασαν στο γκολ. Και μάλιστα σε καθοριστικό σημείο. Πως; Ο Τσεμπάκ με σουτ και με τη βοήθεια της τύχης στο 45’ + 1, αφού η μπάλα κόντραρε και στον Τζένεφ και άλλαξε πορεία.

Με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, ο ΑΠΟΕΛ πήγε με χαμόγελα στα πρόσωπα των παικτών του στα αποδυτήρια και στην επανάληψη έδειξε να το διαχειριζόταν μια χαρά τουλάχιστον μέχρι το πρώτο μισάωρο. Όμως, η Μπότεφ έδειξε στοιχεία ετοιμότητας σε κάποιες φάσεις και προσπάθησε να βγει μπροστά, χωρίς να καταφέρει ωστόσο να δημιουργήσει ευκαιρίες και παρέμεινε αδρανής στον μεσοεπιθετικό τομέα

Μετά το πρώτο τέταρτο που ανήκε στους φιλοξενούμενους, ο ΑΠΟΕΛ ξαναπήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δημιούργησε κάποιες καλές προϋποθέσεις για το δεύτερο γκολ. Δεν είχε, όμως, καλά τελειώματα. Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο ο Αυγουστή προστάτεψε περισσότερο τα νώτα του, αλλά προσπάθησε και για δεύτερο γκολ ο ΑΠΟΕΛ και τα κατάφερε με απευθείας φάουλ του Εφραίμ στο 90’ + 2.

Ο ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει πρώτα ως γηπεδούχος το νικητή του αγώνα Κίζιλζαρ Καζακστάν – Οσιγιέκ Κροατίας, που δίνουν επίσης τον επαναληπτικό στην Κροατία. Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι νίκησε με 2-1 η Οσιγιέκ. Οι αγώνες του 3ου γύρου είναι προγραμματισμένοι για τις 4 και 11 Αυγούστου αντίστοιχα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Μπέλετς, Τσεμπάκ, Κρέσπο, Καρώ, Φεράρι (84′ Γουίλερ), Νταουσβίλι, Ντάλσιο, Σαρφό, Εντονγκαλά (77′ Σατσιάς), Θεοδώρου (84′ Εφραίμ), Ηλία (63′ Μάγκλιτσα).

Μπότεφ (Αζρούντιν Βάλεντιντς): Χάνκιτς, Ν. Μίνκοφ, Πούντσετς, Σούπραγεν, Τζένεφ, Κονατέ (68′ Σέκουλιτς), Εναντί (46′ Μέρτενς), Ετό, Ραμπέι, Μπραχίμι, Τοκού.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Σκόρερ: 45′ Τσεμπάκ, 90′ + 2 Εφραίμ.

Κίτρινες: 67′ Νταουσβίλι, 76′ Τσεμπάκ, 79′ Θεοδώρου / 19′ Εναντί, 90′ + 3 Πούντσετς.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Μόρτεν Κρογκ (Δανία).

Βοηθοί διαιτητές: Στέφεν Μπεκ Μπράμσεν, Γιάκομπ Λόνταλ Λίνγκε Μάστρουπ (Δανία).

Τέταρτος: Αϊντίν Ουσλού (Δανία).

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

1′ ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ!

4′ Με επιθετική διάθεση άρχισε στο παιχνίδι ο ΑΠΟΕΛ.

6′ Ένα απευθείας φάουλ του Σαρφό ήταν άστοχο.

9′ Η Μπότεφ από πλευράς της έχει παθητικό ρόλο και έως τώρα οι παίκτες της δεν μπόρεσαν να συνδυαστούν καθόλου για να δημιουργήσουν.

11′ Μεγάλη ευκαιρία για την Μπότεφ, μετά από εκτέλεση φάουλ και ολιγωρία στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ, οι Βούλγαροι έγιναν απειλητικοί, με τον Καρώ να απομακρύνει την υστάτη.

12′ Κεφαλιά από τον Ηλία μετά από μπαλιά του Φεράρι, η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

15′ Σέντρα του Τσεμπάκ από δεξιά, ο Ντάλσιο έκανε το σουτ με την μπάλα να σκάει στο έδαφος και να παίρνει περίεργη τροχιά και τον Χάνκιτς να διώχνει υπό την πίεση του Καρώ ο οποίος διεκδίκησε την κεφαλιά.

19′ Προσπαθεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα ο ΑΠΟΕΛ. Ο Τσεμπάκ έκανε νέα σέντρα, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Θεοδώρου και η ευκαιρία έκανε φτερά.

19′ Πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι, την είδε ο Εναντί

20′ Μακρινό σουτ του Φεράρι, άστοχο.

22′ Πιέζει κυρίως από τα άκρα ο ΑΠΟΕΛ με Τσεμπάκ (δεξιά) και Φεράρι (αριστερά).

27′ Μεγάλη ευκαιρία για την Μπότεφ με τον Τοκού, του οποίου το σουτ έφυγε λίγο έξω. Κέρδισε πολύ τον Κρέσπο στην ταχύτητα.

29′ Εκτός περιοχής σουτ του Σαρφό, πολύ άστοχο.

34′ Ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ! Ο Τσεμπάκ σέντραρε από δεξιά, ο Ηλία πήρε την κεφαλιά όμως έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

36′ Εντονγκαλά και Ντάλσιο άλλαξαν όμορφα την μπάλα και ο Ηλία στη συνέχεια ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση τον Χάνκιτς σε τετ-α-τετ από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στη συνέχεια πλάσαρε ξανά στην επαναφορά, όμως, αμυντικός της Μπότεφ απομάκρυνε προ της γραμμής!

42’ Ακίνδυνη κεφαλιά του Θεοδώρου μετά από σέντρα του Τσεμπάκ.

44′ Σέντρα του Εντονγκαλά, ο Ηλία έκανε την προβολή η μπάλα κτύπησε στον Πούντσετς αλλοιώθηκε η πορεία και η δύναμή της με αποτέλεσμα να καταλήξει στα χέρια του Χάνκιτς.

44′ Για προθέρμανση βγήκε ο Μάγκλιτσα, ίσως αντικαταστήσει τον Θεοδώρου.

45′ + 1 ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΕΛ! Ο Τσεμπάκ σκόραρε με σουτ. Η μπάλα κτύπησε και στον Τζένεφ και άλλαξε πορεία.

45′ + 3 ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ!

46′ ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ!

46′ Μέρτενς αντί Εναντί στην πρώτη αλλαγή της Μπότεφ.

47′ Γυριστή κεφαλιά του Ηλία, η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

53′ Ωραία ατομική ενέργεια από τον Θεοδώρου, έκανε το φαλτσαριστό σουτ η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.

62′ Ο Τσεμπάκ έδιωξε σωτήρια σε κόνρερ μετά από επικίνδυνη σέντρα.

63′ Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, ο Μάγκλιτσα στη θέση του Ηλία που έφυγε αισθανόμενος πόνο από τραυματισμό.

67′ Κίτρινη κάρτα στον Νταουσβίλι, πρώτη για παίκτη του ΑΠΟΕΛ.

68′ Σέκουλιτς αντί του Κονατέ. Αλλαγή δεύτερη για την Μπότεφ.

73′ Σουτ του Ντάλσιο από πλάγια θέση εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

76′ Κίτρινη κάρτα στον Τσεμπάκ.

77′ Σατσιάς αντί Εντονγκαλά στη δεύτερη αλλαγή του ΑΠΟΕΛ.

78′ Πολύ καλό εκτός περιοχής σουτ του Σέκουλιτς, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από την εστία του Μπέλετς.

79′ Κάρτα στον Θεοδώρου.

84′ Αλλάζει την αριστερή πτέρυγα ο Αυγουστή, Γουίλερ και Εφραίμ στις θέσεις των Φεράρι και Θεοδώρου.

90′ + 2 ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΕΛ! Με απευθείας φάουλ ο Εφραίμ έκανε το 2-0.

90′ + 3 Κίτρινη στον Πούντσετς.

90′ + 6 ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ!

ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ!


btm