• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΠΟΕΛ: Σεβασμό, αλλά μέσα… στα πλαίσια!
01/08/2022 21:35
ΑΠΟΕΛ: Σεβασμό, αλλά μέσα… στα πλαίσια!

Τεράστια η διαφορά του ΑΠΟΕΛ από την Κιζιλζάρ σε επίπεδο ποιότητας και παραστάσεων των παικτών ατομικά όσο και από πλευράς εμπειριών του συνόλου της ομάδας.

Ασταμάτητα δουλεύουν στον Αρχάγγελο ενόψει της νέας ευρωπαϊκής πρόκλησης που έρχεται την ερχόμενη Πέμπτη και ακούει στο όνομα Κιζιλζάρ. Ο Σωφρόνης Αυγουστή και οι ποδοσφαιριστές του περνούν από… κόσκινο τη συγκεκριμένη αντίπαλο και προετοιμάζονται αναλόγως για να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στο μακρινό Καζακστάν.  

Η αλήθεια είναι πως τη συγκεκριμένη ομάδα δεν πρέπει να τη φοβάται ο ΑΠΟΕΛ. Πρέπει μεν να τη σεβαστεί, αλλά να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο όπου σεβόμαστε υπερβολικά έναν αντίπαλο μιας πιο χαμηλής δυναμικότητας και τελικά χαραμίζουμε ημίχρονα ή και παιχνίδια ολόκληρα. Αν λοιπόν θέλουμε να ξεφύγουμε λίγο από τα… τετριμμένα, σε αυτό το ζευγάρι υπάρχει τεράστιο φαβορί και δεν άλλο από την ομάδα των γαλαζοκιτρίνων! Ας μην γελιόμαστε. Υπάρχει τεράστια διαφορά και σε επίπεδο και σε εμπειρία. Και μπορεί χθες να αναλύσαμε τον τρόπο με τον οποίο οι Καζάκοι πήραν την πρόκριση επί της Όσιγιεκ στον προηγούμενο γύρο, όμως αυτό δεν αναιρεί το ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει δικαιολογημένα (με βάση και τα πρακτορεία στοιχημάτων) τον πρώτο λόγο για να βρεθεί στα πλέι οφ του Conference League και ένα βήμα μακριά από τον στόχο των ομίλων.

Η λίστα με Κιζιλζάρ

Την ευρωπαϊκή του λίστα ενόψει των αγώνων με την Κιζιλζάρ δήλωσε ο ΑΠΟΕΛ στην UEFA. Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Σωφρόνης Αυγουστή για τις αναμετρήσεις με την ομάδα του Καζακστάν είναι οι εξής: Μπέλετς, Χριστοδούλου, Τσιλιγγίρης, Τσεμπάκ, Σούσιτς, Φεράρι, Γουήλερ, Έσελινκ, Κρέσπο, Καρώ, Πολυκάρπου, Νταουσβίλι, Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Ντάλσιο, Εφραίμ, Θεοδώρου, Ηλία, Μαρκίνιος, Εντονγκαλά, Βιγιαφάνιες, Μάγκλιτσα. Επίσης, στη λίστα β’ δηλώθηκαν οι: Χαραλάμπους, Γαβριήλ, Γεωργίου, Κούτσακος, Σατσιάς, Κουπεπίδης, Djiama, Κυριακίδης και Βρόντης.

Σε σχέση με τους αγώνες κόντρα στην Μπότεφ, έχουμε δύο νέα πρόσωπα, τους Κοσταντίνοφ και Βιγιαφάνιες, οι οποίοι πιθανότατα θα πάρουν και αγωνιστικά λεπτά. Δεν συμπεριλήφθηκαν για τους αγώνες με την Κιζιλζάρ οι δύο τελευταίοι νεοαποκτηθέντες, Ντβάλι και Μπλουμ, αφού θα χρειαστούν αμφότεροι περισσότερο χρόνο μέχρι να είναι έτοιμοι. Τέλος, εκτός έμεινε για ακόμα μια φορά, όπως αναμενόταν, ο Γκιόργκι Κβιλιτάια. Με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο διεθνής Γεωργιανός φορ, δεν προλαβαίνει ευρωπαϊκό παιχνίδι πριν τους ομίλους. Ο κόουτς Αυγουστή, από τη στιγμή που έχει εναλλακτικές στην επίθεση, δεν θα ρισκάρει να τον χρησιμοποιήσει, με κίνδυνο να τον χάσει για πολύ μεγαλύτερο διάστημα.

«Ντόπα» με… πάθος!

Ευχή όλων φυσικά είναι στις τρεις ημέρες που απομένουν μέχρι τον αγώνα να μην προκύψει καμιά αναποδιά και να έχει ο προπονητής όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Γενικώς το κλίμα αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικό μετά την αρκετά ικανοποιητική εμφάνιση -για τέλη Ιουλίου- στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά και τη συνεισφορά του κόσμου στην επίτευξη της νίκης. Η διοίκηση μάλιστα έκανε χθες και σχετική ανάρτηση, με φωτογραφίες που έδειχναν το πάθος των παικτών και των οπαδών στα δύο γκολ της περασμένης Πέμπτης, θέλοντας να… ντοπάρει ψυχολογικά τους ΑΠΟΕΛίστες για άλλη μια δυνατή κερκίδα σε τρία βράδια από σήμερα!

Ήττα με «rotation»

Τον αποκλεισμό από το κύπελλο του Καζακστάν γνώρισε η Κιζιλζάρ, λίγες μέρες πριν ταξιδέψει για την Κύπρο. Η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε χθες με την Ακζαγίκ στο πλαίσιο των ομίλων του κυπέλλου και ηττήθηκε 2-0, με τον προπονητή της να πραγματοποιεί αρκετές αλλαγές. Όχι τυχαία, αλλά φυσικά για να προφυλάξει παίκτες ενόψει του αγώνα στο ΓΣΠ. Με μόλις έναν βαθμό στον 4ο γύρο του κυπέλλου (σ.σ. διεξάγεται σε ομίλους) μετά από τέσσερις αγωνιστικές, η Κιζιλζάρ δεν έχει πιθανότητες να συνεχίσει, αφού οι πρώτες δύο ομάδες έχουν από εννιά βαθμούς, με δύο αγώνες να της απομένουν. Αναμένουμε πάντως ότι την Πέμπτη θα δούμε μια εντελώς διαφορετική ομάδα.

Μετά τον αγώνα ο Αλί Αλίεφ δεν είχε ιδιαίτερα παράπονα από τους παίκτες του: Αναλυτικά είπε: «Δώσαμε την ευκαιρία σε παίκτες που δεν έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Ξέρετε πώς είναι να αγωνίζεται μία ομάδα στην Ευρώπη και στο δικό της πρωτάθλημα. Αυτό έπρεπε να κάνω, για να προφυλάξω κάποιους παίκτες. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια όσων έπαιξαν σήμερα. Δεν ήθελα να κουράσω τους παίκτες μου».

ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗΣ
Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ
Ένθετο SUPER SPORT


btm