• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Σολάκης: «Έτσι προέκυψε ο ΑΠΟΕΛ»
01/08/2022 15:27
Σολάκης: «Έτσι προέκυψε ο ΑΠΟΕΛ»

Αναφέρθηκε στον τρόπο που ήρθε στην Κύπρο για το ΑΠΟΕΛ, αλλά και πως έφυγε

Ο Ηλίας Σολάκης παραχώρησε συνέντευξη σε μέσο της Ελλάδας, όπου αναφέρθηκε στον ΑΠΟΕΛ.

Συγκεκριμένα είπε στο gazzetta.gr:

Ουσιαστικά εσύ περίμενες να πας στην ΑΕΚ.

«Ναι, ήμουν κολλημένος μ’ αυτήν την προοπτική. Τσακώθηκα με τον Κοκορόγιαννη που δεν πήγα στην ΑΕΚ και έτσι προέκυψε ο ΑΠΟΕΛ».

Και τελικά πώς ολοκληρώνεται και πας στην ΑΕΚ;

«Είχα τσακωθεί με τον Κοκκορόγιαννη. Του είπα: “Τι γίνεται; Με κοροϊδεύεις”; Είχα αγχωθεί γιατί είχα βάλει 14 γκολ στην Α’ εθνική και είχα έτοιμη ομάδα. Ήμουν μέσα στην 5άδα των πρώτων σκόρερ με Βαζέχα και Νικολαΐδη. Μετά ήρθε ένας μάνατζερ από την Κύπρο και μου είπε για τον ΑΠΟΕΛ. Τα λεφτά ήταν καλά. Βρεθήκαμε με τους ανθρώπους της ομάδας στο Μακεδονία Παλάς και συμφωνήσαμε. Εγώ τις αποφάσεις τις παίρνω χωρίς υπομονή. Κάναμε ένα τετραετές συμβόλαιο. Πήγα γύρω στις 20-22 Ιουνίου. Με το που ανοίγει η πόρτα του αεροπλάνου με χτυπάει μια ζέστη, μια υγρασία… Εκανα βήμα προς τα πίσω. Με ρωτάει η αεροσυνοδός: “Τι έπαθες”; Της λέω: “Δεν βλέπεις”; Δεν είχα ιδέα από Κύπρο. Είχα συνηθίσει σε άλλες θερμοκρασίες. Πήγα, συνάντησα καλό περιβάλλον, ο πρόεδρος ήταν εντάξει».

Είχες και μια καλή χρονιά.

«Ναι και εγώ και η ομάδα, πήραμε πρωτάθλημα ύστερα από 6-7 χρόνια και εγώ έβαλα 16 γκολ. Δεν είχα ξεκινήσει καλά, είχα ένα θέμα στη μέση. Εναν χρόνο έκατσα τελικά στον ΑΠΟΕΛ, με τον Γκέραρντ να έρχεται μετά. Συμπαίκτες είχα Γκόγκιτς, Μαραγκό, Ουζουνίδη Αγαθοκλέους… Καλή ομάδα, πήραμε πρωτάθλημα. Τελείωσε η χρονιά και είχα άλλα τρία χρόνια συμβόλαιο. Ερχεται ένας μάνατζερ, ο Κονστάντος και μου λέει: “Είμαι μάνατζερ, θα σε πάω στην ΑΕΚ”. Αυτός ήταν Καλαματιανός, με μουσάκι. Αυτός μου είπε ότι είχε κολλητό τον Ψωμιάδη. Η ΑΕΚ τότε είχε πρόεδρο τον Ψωμιάδη. Ερχόμαστε εδώ στην Αθήνα και βρισκόμαστε με τον Ψωμιάδη στον Ιπποδρόμο, σε μια καφετέρια με κίτρινες τέντες. Μου λέει: “Αγαπούλα σε θέλω”.

Ο μάνατζερ δεν μιλούσε, εγώ μιλούσα. Του ζήτησα προσύμφωνο, γιατί είχα τριετές συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ. Τέλος πάντων, γυρίζω στην Κύπρο και ζήτησα να λύσω το συμβόλαιό μου, δεν τους είπα ότι είχα πρόταση από την ΑΕΚ. Με άφησαν, προς τιμήν τους δεν μου ζήτησαν τίποτα. Επικαλέστηκα οικογενειακά προβλήματα. Με το που γυρίζω στην Ελλάδα, παίρνω τον μάνατζερ και του λέω: “Εχω το δελτίο στα χέρια μου”. Πήρε τηλέφωνο τον Μάκη, αλλά ο Μάκης τίποτα. Ήμουν στο περίμενε. Στην ΑΕΚ είχαν πάρει ήδη τον Ναλιτζή εν τω μεταξύ… Κι αυτός άρχισε να μου τα μασάει μετά. Τι να μου έλεγε… Προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “Σε θέλει ο πρόεδρος”. Πήγα και τον συνάντησα στα παλιά γραφεία της Γ’ Σεπτεμβρίου στον 5ο όροφο. Ε, πάμε εκεί… Ενα γραφείο τεράστιο. Μου είπε ότι με θέλει, αλλά δεν θα μπορούσε να μου δώσει τελικά τα λεφτά που μου είχε υποσχεθεί. Στην αρχή, είχαμε συμφωνήσει για τριετές συμβόλαιο, μετά μου είπε ότι θα μου κάνει πενταετές. Εκεί που είχαμε φτάσει, αναγκαστικά δέχτηκα».

Τα λεφτά ήταν λιγότερα από το ΑΠΟΕΛ;

«Ναι, αρκετά λιγότερα. Στην αρχή ήταν σχεδόν τα ίδια αλλά μετά άλλαξε η πρόταση. Πήγα στην ΑΕΚ και στο πρώτο 6μηνο με δίνει δανεικό στον Πανιώνιο του Μπέου, όπου δεν έπαιξα πολύ. Συνεχίστηκε το πρόβλημα στη μέση. Πρέπει να έκανα 1-3 ματς. Γυρίζω στην ΑΕΚ και κάνω εγχείρηση και με το που επιστρέφω είμαστε προς τα τέλη της χρονιάς. Φεύγουμε για καλοκαίρι και στην προετοιμασία μού είπε ο Μπάγεβιτς “δεν σε υπολογίζω”. 

Είχε Οκκά, Ναλιτζή… Ψάχτηκα αλλά δεν βρήκα κάτι που να ήθελα. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να με βοηθήσει και να με στείλει κάπου καλύτερα πιστεύω. Τελικά, πήγα στη Νίκη Βόλου με Νίκο Κουρμπανά. Ωραίος, με γούσταρε με χίλια».

Ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ.


btm