• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΕΚ – Παρτιζάν 2-1: Τούμπα(ρε) το ματς, και πάει Βελιγράδι για την πρόκριση (ΦΩΤΟ)
04/08/2022 21:00
ΑΕΚ – Παρτιζάν 2-1: Τούμπα(ρε) το ματς, και πάει Βελιγράδι για την πρόκριση (ΦΩΤΟ)

Η ΑΕΚ έκανε το πρώτο «βήμα» πρόκρισης προς τα play-off του UEFA Europa League, καθώς επικράτησε της Παρτιζάν με 2-1, παρόλο που βρέθηκε να ηττάται από νωρίς στην «καυτή» ΑΕΚ Αρένα.

Οι Λαρνακείς ήταν καλύτεροι από το ημίωρο και μετά, έτσι έφτασαν δίκαια στη νίκη, κόντρα σε ένα ποιοτικό σύνολο, που θα την περιμένει στο Βελιγράδι για τη ρεβάνς.

Του Κυριάκου Αποστόλου

Το σκορ άνοιξε από το Μένινγκ (10΄), ενώ το σύνολο του Όλτρα γύρισε την κατάσταση με δύο στημένες φάσεις. Αρχικά, ο Γκαρσία (34΄) με σουτ «έγραψε» το 1-1, και στο δεύτερο μέρος ο Μιλίσεβιτς (69΄) εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Γκάμα για το 2-1, που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα της «μονομαχίας». Δοκάρι είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Γκόμεζ (53΄), ενώ ο Όλτρα παίρνει βραβείο φρεσκαρίσματος στο δεύτερο μισό, με τις αλλαγές των Γκάμα, Λόπες και Άλτμαν, που πρόσφεραν άλλον «αέρα» στην ΑΕΚ.

Να θυμίσουμε ότι, όποιος περάσει από το συγκεκριμένο «εμπόδιο», θα βρεθεί στο «δρόμο» της Ντνίπρο στα play-off της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Η ρεβάνς στην έδρα των «μελανόλευκων» θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη (11/8) στο «Παρτιζάνα» που αναμένεται γεμάτο, παρά την κρίση που επικρατεί στην ιστορική ομάδα.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Στην «ΑΕΚ Αρένα» μπροστά σε χιλιάδες μάτια, η ΑΕΚ μπήκε κάπως νωθρά στο γήπεδο, με τον Όλτρα να κάνει προσπάθειες για να αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του.

Η Παρτιζάν έλεγχε τον ρυθμό, δίνοντας ταχύτητα στο δικό της επιθετικό μισό. Το πρώτο «κομμάτι» του αγώνα ήταν δικό της, καθώς δημιούργησε ευκαιρίες, με τη τριπλέτα Νάτχο, Γκόμεζ, Μένινγκ να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Ο τελευταίος χρίστηκε νωρίς ως σκόρερ με πλασέ (10΄), αφού εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Γκόμεζ, ο οποίος έλαβε μία «μαγική» κάθετη η οποία έκοψε στη… μέση την άμυνα των γηπεδούχων. Με το τέρμα στην πλάτη (0-1), οι παίκτες των «κιτρινοπράσινων» έπρεπε να βγάλουν αντίδραση. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου, δεν καταγράφηκε κάτι κραυγαλέο για την ΑΕΚ, με τους φιλοξενούμενους να δημιουργούν ρήγματα με κύριο εκφραστή τον Νάτχο, ο οποίος έχει περάσει από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Για να ξεσηκωθεί η «Αρένα», αφορμή στάθηκε μία στημένη φάση. Το κόρνερ του Φαράζ, η κεφαλιά πάσα του Τόμοβιτς και το δυνατό σουτ του Γκαρσία (34΄) νίκησαν τον Στεφάνοβιτς για το 1-1. Το σημαντικό για την ομάδα του Όλτρα ήταν πως ισοφάρισε, παρόλο που δεν θεωρούνταν καλύτερη μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Με τη «μάχη» στα ίσα, οι γηπεδούχοι ανέβασαν «στροφές», απείλησαν με τη ταχύτητα τους, πήραν δύναμη από τον κόσμο, και παρόλο που μέχρι την ανάπαυλα δεν έκαναν κάτι ιδιαίτερο, τα μηνύματα ήταν αισιόδοξα για τη συνέχεια.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετικό. Η Παρτιζάν μπήκε εκρηκτικά, ο Γκόμεζ σημάδεψε το δοκάρι (53΄) ύστερα από σέντρα του Αντράντε, όμως η ΑΕΚ δε θορυβήθηκε από την εικόνα των «μελανόλευκων», πήρε χώρο, άλλα και το χρόνο για να κυριαρχίσει πλήρως.

Η τριπλή αλλαγή του Όλτρα με τους Γκάμα, Λόπες και Άλτμαν, άλλαξε τελείως την εικόνα των «κιτρινοπράσινων». Ο Πορτογάλος πρώην άσος του Άρη Θεσσαλονίκης έδωσε άλλη πνοή, όπως και ο Ισραηλινός άσος που στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναικού. Ο Άλτμαν απώλεσε καλή ευκαιρία (65΄), με τον Γκάμα να χρίζεται ασίστμαν, καθώς πέρασε τη μπάλα στο Μιλίσεβιτς, ο οποίος από κοντά «έγραψε» το 2-1, φέρνοντας τούμπα το αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, ο κόσμος έδωσε boost στους ποδοσφαιριστές, εκείνοι έψαξαν το τρίτο τέρμα, ωστόσο, οι ευκαιρίες των Άλτμαν (74΄) και Λόπες δε βρήκαν στόχο, με το συγκεκριμένο σκορ (2-1) να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Προς το φινάλε αποχώρησε ως τραυματιάς ο Γκαρσία (81΄), με τον Χριστοφόρου να παίρνει τη θέση του.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ (Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρθία (83΄ Χριστοφόρου), Όιερ, Λέδες, Φαράζ (89΄ Μάμμας), Γκιούρσκο (61΄ Γκάμα), Τρισκόφσκι (61΄ Άλτμαν), Ολατούντζι (61΄ Ράφα Λόπες).

Παρτιζάν (Στόλιτσα): Στεφάνοβιτς, Φιλίποβιτς (63΄ Ζίβκοβιτς), Βούγιασιτς, Σανίτσανιν, Ουρόσεβιτς, Φέισα, Αντράντε (82΄ Μπέλιτς), Νάτχο (74΄ Μπάζνταρ) Ντιαμπατέ (81΄ Τέρζιτς), Μένινγκ (81΄ Λούτοβατς), Ρικάρντο.

LIVE:

18:50: Εξαιρετική ατμόσφαιρα έχει δημιουργηθεί στη Λάρνακα.
18:55: Μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.
19:00 1΄: Έναρξη αγώνα.
2΄: Σουτ του Νάτχο, εύκολα ο Πίριτς.
6΄: Ευκαιρία για Παρτιζάν: Ο Ντιαμπατέ, με ωραία ενέργεια, παίρνει απόφαση να σουτάρει εκτός περιοχής, μπλοκάρει ο Πίριτς.
10΄: Παραμένει το 0-0, γρήγορος ρυθμός στο παιχνίδι!
18΄: ΓΚΟΛ για την Παρτιζάν: Κάθετη προς τον Γκόμεζ, αυτός ταχύτατα ξεπερνάει και τον Πίριτς, μοιράζει στον Μένινγκ και αυτός με πλασέ «γράφει» το 0-1.
21΄: Με αρκετή ταχύτητα η Παρτιζάν μπροστά στην επίθεση. Ο Γκόμεζ δίνει στον Νάτχο, εκείνος σουτάρει και η μπάλα βρίσκει στα σώματα και περνάει σε κόρνερ, που πέρασε δίχως ουσία.
30΄: Συμπλήρωση στο πρώτο ημίωρο. Παραμένει το 0-1 με τους φιλοξενούμενους να είναι σαφέστατα καλύτεροι!
34΄: ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ: Από το κόρνερ του Φαράζ, κεφαλιά πάσα του Τόμοβιτς, ο Γκαρσία με δυνατό σουτ στο κέντρο της εστίας «γράφει» το 1-1.
39΄: Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν ανεβάσει ρυθμό, παίρνοντας θάρρος από την ισοφάριση.
43΄: Ευκαιρία για Παρτιζάν: Φάουλ του Νάτχο, κεφαλιά του Βούγιασιτς πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.
45΄: Ένα λεπτό έξτρα χρόνου.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ με 1-1 το σκορ.

46΄: Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου, με την Παρτιζάν να μπαίνει δυνατά.
53΄: ΔΟΚΑΡΙ για Παρτιζάν: Σέντρα του Αντράντε, κεφαλιά του Γκόμεζ, στο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα!
57΄: Γρήγορος ρυθμός με τις δύο ομάδες να ζητούν το τέρμα που ίσως τους δώσει τη νίκη.
61΄: Τριπλή αλλαγή για ΑΕΚ: Μέσα οι Άλτμαν, Λόπες, Γκάμα, εκτός οι Γκιούρσκο, Τρισκόφσκι και Ολατούντζι.
62΄: Αναγκαστική αλλαγή για Παρτιζάν: Εκτός ο Φιλίποβιτς, μέσα ο Ζίβκοβιτς.
65΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Ο Άλτμαν πήρε τη μπάλα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε περιοχή, σούταρε με τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων να διώχνει σε κόρνερ, το οποίο πέρασε!
68΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Σκάψιμο του Ροζάλες, σε κόρνερ ο πορτιέρο της Παρτίζαν.
69΄: ΓΚΟΛ για ΑΕΚ: Το κόρνερ εκτελέστηκε, ύστερα από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Γκάμα, με δυνατή πάσα έψαξε κάποιον στο «κουτί», και ο Μιλίσεβιτς με σουτ «έγραψε» το 2-1.
74΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Γύρισμα μέσα στην περιοχή, ο Άλτμαν βρήκε τη μπάλα με σουτ, έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
81΄: Αλλαγή για την ΑΕΚ: Χριστοφόρου αντί του Γκαρθία. Αναγκαστική η αλλαγή, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Κύπρος.
85΄: Ευκαιρία για Παρτιζάν: Ο Τέρζιτς γυρίζει τη μπάλα στην περιοχή, μπλοκάρει ο Πίριτς.
90+: Έξι λεπτά έξτρα χρόνος.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ, σπουδαία νίκη με 2-1 για την ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρθία (83΄ Χριστοφόρου), Όιερ, Λέδες, Φαράζ (89΄ Μάμμας), Γκιούρσκο (61΄ Γκάμα), Τρισκόφσκι (61΄ Άλτμαν), Ολατούντζι (61΄ Ράφα Λόπες).
Στον Πάγκο: Τούμπας, Γκονζάλες, Κάσας, Γκάμα, Ρόμο, Εγγλέζου, Λόπες, Χριστοφόρου, Ναούμ, Ανδρέου, Μάμας, Άλτμαν.

Παρτιζάν (Στόλιτσα): Στεφάνοβιτς, Φιλίποβιτς (63΄ Ζίβκοβιτς), Βούγιασιτς, Σανίτσανιν, Ουρόσεβιτς, Φέισα, Αντράντε (82΄ Μπέλιτς), Νάτχο (74΄ Μπάζνταρ) Ντιαμπατέ (81΄ Τέρζιτς), Μένινγκ (81΄ Λούτοβατς), Ρικάρντο.
Στον πάγκο: Λούκας, Πόποβιτς, Μάρκοβιτς, Σέχοβιτς, Μπαζντάρ, Ζίβκοβιτς, Τέρζιτς, Μπέλιτς, Γιόβιτς, Πέτκοβιτς, Λούτοβατς.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Σκόρερς: Γκαρσία, Μιλίσεβιτς /Μένινγκ

Κάρτες: Τόμοβιτς, Όιερ, / Βούγιασιτς, Φέισα

Διαιτησία: Andris Treimanis (Λετονία)
Βοηθοί: Haralds Gudermanis (Λετονία), Aleksejs Spasjoņņikovs (Λετονία)
Τέταρτος: Aleksandrs Golubevs (Λετονία).

Φωτογραφίες:


btm