• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Απόλλων: Τα όνειρά του… έχουν «διαμελιστεί»
05/08/2022 22:33
Απόλλων: Τα όνειρά του… έχουν «διαμελιστεί»

Αν μπορεί κανείς να παρομοιάσει με φαγητό την εμφάνιση του Απόλλωνα απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα, τότε θα ήταν ό,τι πιο ανούσιο μπορεί να προσφέρει μια κουζίνα

Χάθηκε η ουσία και έπαψε να ονειρεύεται ο Απόλλωνας απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα. Μία ήττα με τα μισά έστω τέρματα απ’ όσα… έφαγαν οι κυανόλευκοι θα θεωρείτο «φυσιολογική». Αυτός ο διασυρμός, όμως, με 4-0, δεν «διαμέλισε» απλώς τις ελπίδες των πρωταθλητών μας για πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά, ξεγυμνώθηκαν και τρομερές αδυναμίες, ειδικά στον αμυντικό και γενικώς τον ανασταλτικό τομέα.

«Μάλλιασε η γλώσσα μας» το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το γεγονός ότι η ομάδα της Λεμεσού, με το που θα αντιπαραταχθεί στο «Σάμι Οφέρ» απέναντι στην πρωταθλήτρια του Ισραήλ, θα καλείτο πρωτίστως να κάνει το πιο απλό. Ποιο ήταν αυτό; Να δώσει μεγάλη έμφαση στην ανασταλτική της λειτουργία, στη συνοχή των γραμμών και στη χημεία στην άμυνα.

Αν στον Απόλλωνα δεν παρακολουθούσαν και δεν γνώριζαν πόσο επικίνδυνη ομάδα είναι η Μακάμπι Χάιφα, τότε, μια πολύ μικρή δικαιολογία θα υπήρχε. Έστειλε, όμως, από πριν τα προειδοποιητικά της μηνύματα. Από τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Και αν κάποιος γνωρίζει από ισραηλινό ποδόσφαιρο έχει στο μυαλό του εδώ και πολλούς μήνες για πόσο ισχυρή ομάδα μιλάμε και πόσο σπουδαίο προπονητή διαθέτει, ικανό να μπερδέψει ακόμη και τους πιο διαβασμένους.

Όσοι δεν χαμπάριζαν από τη δυναμικότητα της Μακάμπι Χάιφα, έλεγαν πως «εύκολα ή δύσκολα ο Απόλλωνας θα περάσει». Τόσο απλά, τόσο εύκολα το ‘λέγαν και το πίστευαν, λες και οι κυανόλευκοι έπαιζαν με μία ομάδα από ένδεκα παιδαρέλια της αλάνας.

Θύμησες… Ζίλινα

Βλέποντας κανείς πως προήλθαν τα τέσσερα γκολ, η σωρεία χαμένων ευκαιριών και πόσο εύκολα υπέπιπτε σε λάθη το σύνολο του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, εύκολα μπορεί κανείς να διερωτηθεί τα εξής: «Μα καλά, σε ποιους τομείς έριξε περισσότερο βάρος ο προπονητής στην προετοιμασία; Δούλεψε καθόλου στο θέμα της άμυνας;». Και θα έχει και δίκιο, διότι ίσα που πέρασε ένας χρόνος από το μάθημα με τη Ζίλινα και πάθημα απ’ ότι φαίνεται δεν έγινε. Αν στην πορεία και δη στα πλέι οφ του Europa League για να είμαστε ρεαλιστές, δούμε τρομερή βελτίωση, άλλου… παπά ευαγγέλιο και θα επανέρθουμε για να πούμε «μαγκιά του, του Τσόρνιγκερ».

Διαδικαστικού χαρακτήρα

Η Μακάμπι Χάιφα, με ισχυρό όπλο και το γεμάτο γήπεδό της (από την ατμόσφαιρα δύσκολα ακουγόταν καθαρά η μετάδοση) πέτυχε στην έδρα της τέσσερα γκολ και δεν δέχθηκε κανένα. Πώς να δεχθεί; Αφού τρία σουτ είχε ο Απόλλωνας κι αυτά εκτός εστίας. Έτσι, η πρωταθλήτρια του Ισραήλ κρατά και με τα δύο χέρια την πρόκρισή της στον προθάλαμο των χρυσοφόρων ομίλων του Champions League με τα πολλά εκατομμύρια ευρώ. Τα πράγματα όπως και πέρσι κόντρα στη Ζίλινα, δεν πήγαν καθόλου καλά. Ο επαναληπτικός αγώνας θα είναι περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα για τον Απόλλωνα, ο οποίος άρχισε να σκέφτεται πλέον τα πλέι οφ του Europa League και τον αντίπαλό τους που θα προκύψει από το ζευγάρι Ολυμπιακός Πειραιώς – Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ποια ανάλυση;

Ο Γερμανός προπονητής είπε μετά από τον αγώνα ότι μαζί με τους παίκτες του θα κάτσουν να αναλύσουν τον αγώνα και να διαπιστώσουν τι δεν δούλεψε σωστά. Το θέμα είναι πως τίποτα δεν δούλεψε σωστά και αρκεί κανείς να παρακολουθήσει σε επανάληψη το παιχνίδι για να το διαπιστώσει αυτό. Και μετά ίσως ο Τσόρνιγκερ αισθανθεί και μετανιωμένος που δεν ακολούθησε κάποια άλλη τακτική, διότι αυτός είναι που έδωσε εντολή να κρατάνε την μπάλα οι παίκτες του και να επιδιώξουν να έχουν καλή κυκλοφορία. Μόνο που μια ομάδα ανέτοιμη χωρίς ούτε ένα παιχνίδι στα πόδια της, αρχές Αυγούστου σε ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι, είναι απίθανο να καταφέρει κάτι τέτοιο.

Όλη η αλήθεια

Για όσους διαβάζετε, αν φτάσατε μέχρι εδώ, καταλήγουμε στην άποψη ότι όλη η αλήθεια, πέραν από τα πιο πάνω, διατυπώνεται και σε κάποιες γραμμές από τις αναφορές του Τσόρνιγκερ. «Ήταν καλύτεροι από εμάς. Έκαναν καλύτερη ανάλυση από εμάς. Δεν καταφέραμε σε καμιά στιγμή να κυριαρχήσουμε και το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει την εμφάνισή μας. Κανένας δεν ήταν στη μέρα του. Ούτε οι παίκτες στο γήπεδο, ούτε εμείς έξω από το γήπεδο. Η δουλειά μου είναι να αλλάζω τον αγώνα. Δεν ελέγξαμε τον αγώνα σε καμία στιγμή». Αυτά λοιπόν…

ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ


btm