• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ομόνοια – ΑΕΚ Αθηνών 0-2: Ήττα με προβληματική εικόνα (ΦΩΤΟΣ)
05/08/2022 21:56
Ομόνοια – ΑΕΚ Αθηνών 0-2: Ήττα με προβληματική εικόνα (ΦΩΤΟΣ)

Η Ομόνοια υποδέχτηκε την ΑΕΚ Αθηνών στο ΓΣΠ, σε ένα σημαντικό φιλικό που ολοκληρώθηκε υπέρ της «Ένωσης» (0-2), με τους Πινέδα (21΄) και Μάνταλο (65΄) να βρίσκουν στόχο.

Η φιλική νίκη δε σημαίνει κάτι για το σύνολο του Αλμέιδα, παρά μόνο ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά στην προετοιμασία.

Οι «πράσινοι» μπορεί να ηττήθηκαν, όμως το αποτέλεσμα δεν παίζει ρόλο αυτόν τον καιρό, σε αντίθεση με την εμφάνιση, η οποία δεν ήταν αντάξια του οικοδομήματος της. Όμως, όλα θα αλλάξουν με τις προσθήκες που θα έρθουν τις επόμενες ημέρες (ΕΔΩ), όπως σημειώσε και ο Ανδρέας Δημητρίου στις δηλώσεις του, πριν από τον αγώνα (ΕΔΩ).

Το σύνολο του Λένον ήταν καλό για περίπου ένα τέταρτο στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο δεν απέδωσε καθόλου καλό ποδόσφαιρο, προβληματίζοντας τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες (ΕΔΩ) και δείχνοντας ότι θέλει πολλή δουλειά.

Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο ματς ήταν η πρόβα τζενεράλε πριν το Super Cup με τον Απόλλωνα στην «ΑΕΚ Αρένα» την ερχόμενη Παρασκευή (12/8), εκεί όπου θα κριθεί ο πρώτος τίτλος.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Στο πρώτο ημίχρονο της «μάχης» των δύο ομάδων, η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα μπήκε δυνατά, «έφτιαξε» ευκαιρίες από νωρίς, με κύριους εκφραστές τους Τσούμπερ, και Πινέδα. Ο πρώτος βρήκε δοκάρι από απευθείας εκτέλεση φάουλ (11΄) και ο δεύτερος βρήκε δίχτυα (21΄), ύστερα από «βολίδα» που νίκησε τον Φαμπιάνο.

Οι «πράσινοι» του Λένον, δεν είχαν καλή εικόνα, καθώς παρουσίασαν κενά στη δημιουργία, όσο και στα τελειώματα. Οι κυπελλούχοι προσπάθησαν να επιβάλλουν έστω και για λίγο το ρυθμό τους, με αποτέλεσμα να κάνουν ευκαιρίες στο τελευταίο πεντάλεπτο πριν την ανάπαυλα. Ο Μπρούνο, με τον Μπάρκερ προσπάθησαν να ταράξουν τα… «νερά» μπροστά στα καρέ του Στάνκοβιτς, ωστόσο, ο πορτιέρο της «Ένωσης» αντέδρασε σωστά στις φάσεις «κρατώντας» το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το «τριφύλλι» ήταν χειρότερο, καθώς δεν απείλησε σχεδόν καθόλου ως το 70΄, με την ΑΕΚ να βρίσκει κι άλλο τέρμα (65΄) με τον Μάνταλο, που πλάσαρε σωστά μπροστά στον Φαμπιάνο.

Οι αλλαγές των δύο πάγκων έριξαν τον ρυθμό, με τον κόσμο να «κλέβει» περισσότερο την παράσταση, σε σχέση με το θέαμα εντός των τεσσάρων γραμμών. Το σφύριγμα της λήξης, βρήκε τις δύο ομάδες να φεύγουν προς τα αποδυτήρια με το 0-2 υπέρ της ΑΕΚ.

Το LIVE της αναμέτρησης:
19:13: Περίπου 8.000 κόσμος στο ΓΣΠ για το φιλικό, με 1.000 να υποστηρίζουν την ΑΕΚ.
19:50: Σημαντικές δηλώσεις από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ομόνοιας (ΕΔΩ).
20:02: Ο Αραούχο αρχηγός της ΑΕΚ, ο Λέτσιακς από την πλευρά της Ομόνοιας.
20:03: Όλα έτοιμα για την έναρξη.
20:04: 1΄: Έναρξη αγώνα.
3΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Σουτ του Τσούμπερ, άουτ η μπάλα.
11΄: ΔΟΚΑΡΙ για ΑΕΚ: Εκτέλεση φάουλ του Τσούπερ, στο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.
16΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Σουτ του Γιόνσον, ο αμυντικός της Ομόνοιας διώχνει πάνω στη γραμμή, δύσκολη φάση που πέρασε!
20΄: Δύο σουτ της Ομόνοιας με Παπουλή και Ντίσκερουντ, η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.
21΄: ΓΚΟΛ για ΑΕΚ: Ατομική προσπάθεια του Πινέδα, που ολοκληρώθηκε με «βολίδα» του παίκτη της «Ένωσης» για το 0-1. Εκπληκτικό τέρμα.
27΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Σουτ του Γκατσίνοβιτς, διώχνει ο Φαμπιάνο.
30΄: Πρόβλημα στην ανάπτυξη για την Ομόνοια, φαίνεται ότι χρειάζεται παίκτη στη μεσαία γραμμή (ΕΔΩ).
40΄: Λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, ο Αραούχο δε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη σέντρα «φαρμάκι» του Μάνταλου. Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι.
41΄: Ευκαιρία για Ομόνοια: Η μπάλα στην περιοχή, κεφαλιά του Κακκουλή, σώζει ο Στάνκοβιτς, και ο Μπρούνο με σουτ δε βρίσκει στόχο με αποτέλεσμα να μένει το 0-1.
44΄: Ευκαιρία για Ομόνοια: Ωραία ενέργεια από τον Μπάρκερ, δίνει στον Μπρούνο και εκείνος με σουτ δε μπορεί να νικήσει τον Στάνκοβιτς, μεγάλη φάση για την Ομόνοια.
45΄: Ένα λεπτό έξτρα χρόνος.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46΄: Έναρξη δευτέρου μέρους, δίχως αλλαγές.
55΄: Αλλαγή για Ομόνοια: Λοΐζου, αντί του Μπάρκερ στο παιχνίδι!
56΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Ο Πινέδα προσπάθησε να περάσει τον Φαμπιάνο, ο έμπειρος πορτιέρο των «πράσινων» όμως σταμάτησε το σουτ του παίκτη της ΑΕΚ, πραγματοποιώντας μοναδική επέμβαση.
65΄: ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ: Ο Μάνταλος μπήκε μέσα στην περιοχή, πλάσαρε και «έγραψε» το 0-2 για την «Ένωση».
66΄: Κακή εικόνα της Ομόνοιας στο δεύτερο μέρος.
80΄: Οι πολλές αλλαγές έχουν ρίξει εντελώς τον ρυθμό του αγώνα.
88΄: Διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά του ματς, παραμένει το 0-2.
90΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Σουτ του Κωσίδη, στο σώμα του Γιούστε και κόρνερ που πέρασε δίχως ουσία.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ομόνοια (Λένον): Φαμπιάνο, Μάθιους (70′ Ψάλτης), Λανγκ, Μίλετιτς (68′ Γιούστε), Λέζιακς (83′ Παναγιώτου), Ντίσκερουντ (68′ Χαραλάμπους), Μπασιρού, Μπάρκερ (54′ Λοΐζου), Παπουλής (62′ Σάββα), Κακουλλής (62′ Μάταβζ), Μπρούνο.

AEK (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μήτογλου (66′ Ρότα), Τζαβέλλας (66′ Μοχαμάντι), Χατζισαφί (81′ Κοσίδης), Γκατσίνοβιτς (76′ Κορνέζος), Σιμάνσκι (76′ Γιούσης), Γιόνσον (76′ Μιτάι), Πινέδα (66′ Φράνσον), Μάνταλος (66′ Μουστακόπουλος), Τσούμπερ (66′ Γκαρσία), Αραούχο (66′ Αμραμπατ).

To Pre-Game:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:


btm