• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΠΟΕΛ: Φαβορί, αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει
06/08/2022 23:00
ΑΠΟΕΛ: Φαβορί, αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει

Βάσει της εικόνας που είχε η ομάδα του Αυγουστή με τη Κίζιλζαρ μπορεί να κρυφοκοιτάζει τα πλει-οφ του Κόνφερενς λιγκ, όμως τίποτα δεν έχει κριθεί

Όποιος βιάζεται σκοντάφτει λέει η γνωστή ρήση. Αυτό πρέπει να βάλουν καλά στο μυαλό τους άπαντες στο ΑΠΟΕΛ για τον επαναληπτικό με τη Κιζιλζάρ την ερχόμενη Πέμπτη (11/08 στις 16:30 αντί στις 15:00) στο Καζακστάν. Ναι μεν η ανωτερότητα στο παιχνίδι της ομάδας ήταν εμφανής σε σχέση με αυτό των Καζάκων, αλλά αυτή δεν μετουσιώθηκε πλήρως στην αποτύπωση του σκορ.

Το «στενό» 1-0 αφήνει ανοιχτή την πρόκριση για τα πλέι οφ του Conference League και δεν προσφέρει μεγάλη ασφάλεια στην ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή. Σίγουρα πάντως, έχει το προβάδισμα και τον πρώτο λόγο για να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στους ομίλους. Αυτό αποδεικνύεται από την εικόνα που είχαν οι δύο ομάδες στο ΓΣΠ, από τη διαφορά στη δυναμική τους, αλλά και από την εμπειρία, στην οποία το ΑΠΟΕΛ υπερτερεί.

Όλα συνηγορούν πως έχει το πάνω χέρι στη ρεβάνς και πως εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κιζιλζάρ. Βέβαια αυτό πρέπει να αποδειχτεί και στον αγωνιστικό χώρο, αλλιώς όλα τα «χαρτιά» που έχει υπέρ του το ΑΠΟΕΛ θα πάνε στον «κάλαθο των αχρήστων».

Για αυτό λοιπόν, η Τζουργκάρντεν μπορεί να περιμένει… Οι Σουηδοί που επικράτησαν της Σέπσι με 3-1 εκτός έδρας, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να βρεθούν στον δρόμο των γαλαζοκίτρινων στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Αλλά όπως προείπαμε, μέχρι τότε (18 Αυγούστου) υπάρχει ακόμα χρόνος να διανύσουν για να ασχοληθούν – πιθανότατα – με τη σουηδική ομάδα.

Ανεβαίνει σκαλοπάτια

Πάντως είναι γεγονός πως όσο περνάει ο καιρός, η ομάδα του Αυγουστή αποδίδει καλύτερα. Αρκεί να θυμηθεί κανείς το πρώτο ματς με την Μπότεφ, μετά το δεύτερο και τέλος το προχθεσινό παιχνίδι με τη Κιζιλζάρ. Είναι εμφανής η μετεξέλιξη της ομάδας κι ενώ ακόμα βρισκόμαστε στις αρχές Αυγούστου. Τα μηνύματα που έστειλαν οι παίκτες με την εμφάνισή τους, χαρακτηρίζονται τουλάχιστον ως ενθαρρυντικά για να μην σημειώσουμε πως είναι πλήρως αισιόδοξα. Γιατί η ομάδα δημιούργησε 13 τελικές κατακαλόκαιρα, είχε 13 κόρνερ, έναντι καμίας τελικής και κανενός κόρνερ των αντιπάλων.

Πόσο πιο κυρίαρχη εμφάνιση θα μπορούσε να κάνει η ομάδα από αυτή που έκανε. Κι όμως το σκορ αναγράφει μόλις 1-0. Εάν λάβουμε υπόψη πως ακόμα κάποια μεταγραφικά αποκτήματα δεν έχουν αγωνιστεί λεπτό, επίσης πως κάποιοι νέοι αν και αγωνίστηκαν θέλουν ακόμα χρόνο να προσαρμοστούν, γίνεται αντιληπτό πως τα καλύτερα έρχονται.

Δίνει άλλη διάσταση

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει και για τον υπέροχο κόσμο του ΑΠΟΕΛ, που δίνει άλλη δυναμική και άλλη διάσταση στην ομάδα. Με 12,630 οπαδούς (τους οποίους ευχαρίστησε η διοίκηση), στο πλευρό του, η ομάδα του Αυγουστή παίρνει τεράστια ώθηση και δεν αφήνει τον αντίπαλο να «αναπνεύσει». Τον «πνίγει» και τον βάζει σε συνεχές καθεστώς πίεσης, το οποίο δεν είναι εύκολο για καμιά ομάδα να ανταπεξέλθει. Είναι αυτό που λένε πολλοί παίκτες και προπονητές, όπου ζητάνε τη βοήθεια του κόσμου για να γίνει ο δωδέκατος παίκτης και πολλές φορές ακούγεται τετριμμένο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Του λείπει το γκολ

Από τους παίκτες που ξεχώρισαν κόντρα στην ομάδα του Καζακστάν ήταν δύο Κύπριοι παίκτες, παρότι υπάρχουν τόσοι ξένοι παίκτες που ήρθαν να κάνουν τη διαφορά. Ο ένας είναι ο Μάριος Ηλία, ο οποίος έχει κληθεί να «μπει στα παπούτσια» του Κβιλιτάια και του Μάγκλιτσα. Η αποστολή του μόνο εύκολη δεν είναι, από τη στιγμή που έμεινε μόνος του στην επίθεση. Ωστόσο ο Κύπριος φορ ήταν μέσα στις φάσεις και τον «ένιωσαν» οι αμυντικοί. Έκανε πολύ καλό παιχνίδι και του έλειψε μόνο το γκολ. Γενικότερα το «ψάχνει» και είναι θέμα χρόνου να το βρει και να «ξεμπουκώσει».

Η τέχνη δεν ξεχνιέται

Για τον Εφραίμ τι να πούμε. Περνάει δεύτερη νιότη σε ηλικία 33 ετών. Πολλοί τον είχαν ξεγραμμένο και «τελειωμένο», όμως ο έμπειρος άσος κλείνει στόματα, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν. Έχοντας δύο γκολ σε τρεις αγώνες, αποδεικνύει πως η τέχνη του γκολ δεν ξεχνιέται και πως, φέτος θα είναι έτοιμος όποτε του ζητηθεί να κάνει τη διαφορά.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ / ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)


btm