• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ο Γκρος σόκαρε την Γιουνάιτεντ στην πρεμιέρα
07/08/2022 18:00

Η Μπράιτον αμαύρωσε το επίσημο ντεμπούτο του Έρικ τεν Χαχ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού με δύο γκολ του Γκρος επιβλήθηκε 2-1 στην 1η αγωνιστική της Premier League και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο Ολντ Τράφορντ.

Καλοκαιρινός εφιάλτης για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Θέατρο των ονείρων! Στην πρεμιέρα της φετινής Premier League που βρήκε τον Έρικ τεν Χαχ να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της σε επίπεδο πρωταθλήματος και τον Ρονάλντο να μένει στον πάγκο και να μπαίνει αλλαγή στο 53′, η Μπράιτον ήταν η θριαμβεύτρια αφού επικράτησε με 2-1 έχοντας για πρωταγωνιστή τον Πασκάλ Γκρος και πανηγύρισε την πρώτη νίκη στην ιστορία της στο άνδρο των κόκκινων διαβόλων.

Το ματς

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε με ορμή στον αγωνιστικό χώρο και στο 7ο λεπτό είχε μία πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όμως ο Φερνάντες ήταν άστοχος από θέση βολής, με τη συνέχεια να βρίσκει τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται και να αδυνατούν να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ.

Όταν αυτό έγινε, η συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων που βρέθηκαν στις εξέδρες του Ολντ Τράφορντ πάγωσε, με την ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ να κάνει το 0-1 μέσα από όμορφη ομαδική προσπάθεια.

Ο Καϊσέδο έβγαλε κάθετη πάσα στον Γουέλμπεκ που βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Γιουνάιτεντ (τον κάλυπτε ο Μαγκουάιρ) και έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, με τον Γκρος να έρχεται τρέιλερ και να στέλνει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία πετυχαίνοντας ένα από τα ευκολότερα γκολ της καριέρας του (0-1).

Εννέα λεπτά αργότερα, ο 31χρονος Γερμανός μέσος “χτύπησε” και πάλι, ξανά σε άρτια ξεδιπλωμένη αντεπίθεση των γλάρων όπου η μπάλα πέρασε από τα πόδια αρκετών παικτών τους, με την κατάληξή της φάσης να βρίσκει τον Ντε Χέα να αποκρούει ασθενώς σουτ του Μαρτς από τα δεξιά και τον Γκρος να κάνει την προβολή από πλάγια θέση για να στείλει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων (0-2).

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό πως με αυτά τα δύο γκολ στο λογαριασμό του, ο Γκρος έφτασε τα έξι στην καριέρα του απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε επίπεδο Premier League, διπλάσια από όσα έχει πετύχει απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Βλέποντας την ομάδα του να βρίσκεται στριμωγμένη στα σχοινιά ο Έρικ τεν Χαχ δεν χρειάστηκε να στύψει το μυαλό του για να αποφασίσει ποια θα ήταν η πρώτη αλλαγή του, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αντικαθιστά στον 53′ τον αρνητικό Φρεντ και τους κόκκινους διαβόλους να χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να κλείσουν τους γλάρους στα καρέ τους.

Ο Ράσφορντ έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να μειώσει το σκορ στο 60′ και στο 65′, κάτι που έγινε τελικά στο 68′ μέσα από περιπετειώδη φάση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φερνάντες και αποτυχία του Σάντσεθ να απομακρύνει, ο Ντάλοτ έσπρωξε τη μπάλα προς την εστία και ο ΜακΆλιστερ τη έστειλε άθελά του στα δίχτυα προσπαθώντας να διώξει, με το 1-2 να κατακυρώνεται μετά από χρήση του VAR (ελέγχτηκε αν υπήρχε επιθετικό φάουλ ή οφσάιντ).

Το γκολ αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στους γηπεδουχους και στο 73ο λεπτό ο Ντάλοτ πλησίασε στην ισοφάριση αλλά αυτή τη φορά ο Σάντσεθ είχε σωστά αντακλαστικά, με τη συνέχεια να βρίσκει τους δύο προπονητές να προχωρούν σε διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο λίγο πριν το ματς μπει στην τελική του ευθεία.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Ντάλοτ, Μαγκουάιρ, Μαρτίνες, Σο (90′ Μαλάσια), ΜακΤόμινεϊ (78′ Φαν ντε Μπέεκ), Φρεντ (53′ Ρονάλντο) Φερνάντες (90′ Γκαρμάτσο), Έρικσεν, Σάντσο (90′ Ελάνγκα), Ράσφορντ

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Σάντσες, Φέλτμαν, Ντανκ, Γουέμπστερ, Μαρτς (90′ Κόλγουιλ), ΜακΆλιστερ, Καϊσέδο, Τροσάρ (76′ Λάμπτεϊ), Γκρος, Λαλάνα (76′ Μοπέ), Γουέλμπεκ


btm