• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Παρτιζάν – ΑΕΚ 2-2: Τους «έκλεισε» το «σπίτι» με υπογραφή Φαράζ (ΦΩΤΟ)
11/08/2022 23:53
Παρτιζάν – ΑΕΚ 2-2: Τους «έκλεισε» το «σπίτι» με υπογραφή Φαράζ (ΦΩΤΟ)

Η ΑΕΚ πήρε μία από τις σπουδαιότερες προκρίσεις στην ευρωπαϊκή ιστορία της, καθώς με εξαιρετικό πόδοσφαιρο κατά διαστήματα, άψογη διαχείριση από τον Όλτρα, και γκολάρες από Λόπες και Φαράζ, έκλεισε το «σπίτι» της Παρτιζάν (2-2) την οποία έστειλε εκτός των «play-offs» του Europa League.

Οι Λαρνακείς υπερασπίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο το υπέρ αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (2-1), μέσα σε μία δύσκολη έδρα που ήταν κατάμεστη με 15.000 κόσμο.

Οι «κιτρινοπράσινοι» μπορεί να δέχτηκαν πρώτοι τέρμα (24΄) από τον Γκόμες στο μέτριο από θέαμα πρώτο ημίχρονο, όμως έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Λόπες (51΄) προβληματίζοντας τους γηπεδούχους. Οι «μελανόλευκοι» αντέδρασαν και πάλι με τον Γκόμες (54΄), αλλά ο Φαράζ με τέρμα ποίημα (57΄) έκανε το 2-2 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ οδηγήθηκαν στα «ουράνια» με το σφύριγμα της λήξης, με τους 250 ταξιδιώτες να τους αποθεώνουν δικαίως. Οι ποδοσφαιριστές του Όλτρα εξασφάλισαν παρουσία σε ομίλους, ενώ θα «παλέψουν» με τη Ντνίπρο για την είσοδο στο Group Stage του Europa League.

Αν δε τα καταφέρουν, θα συνεχίσουν τουλάχιστον στους ομίλους του νεοσύστατου Europa Conference League. Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Λάρνακας που φορούν εκ νέου το ευρωπαϊκό «κουστούμι» τους.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε συντηρητικά από τους δύο αντιπάλους, καθώς δεν ήθελαν από νωρίς να αφήσουν κενά στις αμυντικές γραμμές. Οι γηπεδούχοι έλαβαν την υποστήριξη των φιλάθλων που δημιούργησαν μία εξαιρετική ατμόσφαιρα στο «Παρτιζάνα», με τους οπαδούς των φιλοξενούμενων να μη μπορούν να ακουστούν ιδιαίτερα, λόγω των συνθημάτων.

Στο αγωνιστικό «κομμάτι», μπροστά στις δύο εστίες δε σημειώθηκε μεγάλη δραστηριότητα, με την ΑΕΚ να απειλεί πρώτη, με το σουτ του Άλτμαν που ήταν ο κύριος εκφραστής στις επιθέσεις. Από την άλλη, η Παρτιζάν μπορεί να μην ήταν αποφασιστική στις επιλογές της, όμως πήρε προβάδισμα με τον Γκόμες (24΄), ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ «έγραψε» το 1-0. Οι «κιτρινοπράσινοι» στη συνέχεια προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως κάθε προσπάθεια έπεσε στο… κενό, με το σκορ αυτό να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα είδαμε όλα! Οι Λαρνακείς «έπιασαν» δαιμονιώδη ρυθμό και ισοφάρισαν με τον Λόπες (51′), ενώ είχαν προειδοποιήσει νωρίτερα με τον ίδιο παίκτη. Οι «μελανόλευκοι» με τον Γκόμες (54΄) ύστερα από ασίστ του Ντιαμπατέ πήραν σκορ παράτασης, όμως ο Φαράζ με γκολάρα αλά Ρόμπεν, έκανε το 2-2, «παγώνοντας» την «καυτή» ατμόσφαιρα του Βελιγραδίου.

Από κει και πέρα, οι ποδοσφαιριστές του Όλτρα με ψυχραιμία «κρατούσαν» τη μπάλα, ο προπονητής φρέσκαρε τις μονάδες του, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο τελευταίο εικοσάλεπτο και να μην έχει αλλάξει απολύτως τίποτα.

Οι «κιτρινοπράσινοι» σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην ευρωπαϊκή ιστορία τους, απείχαν ελάχιστα από μία μοναδική πρόκριση. Το δοκάρι του Μένινγκ (75΄) και η φάση του Λούτοβατς (88΄) δεν «στάθηκαν» ως εμπόδιο για την παρουσία της ομάδας στα «Play-Offs» του Europa League.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:

Παρτιζάν (Ίλιτσα Στόλιτσα): Α. Πόποβιτς, Βούγιασιτς, Μάρκοβιτς, Αντράντε, Μένιγκ (79΄ Λούτοβατς) Νάτχο (64΄ Γιόβιτς), Ρικάρντο (84΄ Μπάζνταρ), Φέισα, Ντιαμπατέ, Φιλίποβιτς, Ουρόσεβιτς.

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Εγγλέζου (66΄ Κάσας), Τόμοβιτς, Μιλίσεβιτς, Ροσάλες, Λέδες, Όιερ, Φαράζ (89΄ Γκονζάλεθ), Γκιούρτσο (66΄ Γκάμα), Άλτμαν (78΄ Μάμας), Ράφα Λόπες (78΄ Ολατούντζι).

Σκόρερς: Γκόμες (2) / Λόπες, Φαράζ

Κίτρινες: Νάτχο, Μάρκοβιτς, Ουρόσεβιτς/Μάμας, Κάσας

Αποβολές: -/-.

Στάδιο: Παρτιζάνα Βελιγράδι

Διαιτητής: Χοσέ Μαρία Σάντσες (Ισπανία

Α’ Βοηθός διαιτητής: Ραούλ Καμπανιέρο (Ισπανία)

Β’ Βοηθός διαιτητής: Χουάν Λόπες Μιρ (Ισπανία)

Τέταρτος: Χόρχε Φιγκερόα Βάσκες (Ισπανία)

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:

20:45: Καλησπέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της αναμέτρησης μεταξύ της Παρτιζάν και της ΑΕΚ.
21:30: Στην «Παρτιζάνα» οι φίλοι της ΑΕΚ πήραν τη θέση τους για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της ομάδας. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ!
21:58: Παραπάνω από 15.000 κόσμου στο γήπεδο. Τρομερή ατμόσφαιρα (ΕΔΩ).
1΄: ΈΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ
5΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Έπεσε μέσα στην περιοχή ο Άλτμαν, όμως ο διαιτητής δεν έδειξε την παράβαση, καθώς θεώρησε ότι δεν υπήρξε κάτι ουσιαστικό.
15΄: ΣΧΟΛΙΟ: Οι γηπεδούχοι προσπαθούν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, όμως μπροστά στις δύο εστίες δεν έχει σημειωθεί κάποια ουσιαστική φάση.
20΄: Χωρίς τέρμα ως τώρα, παραμένει το 0-0. Η ΑΕΚ στέκεται καλά σε μία δύσκολη έδρα.
24΄: ΓΚΟΛ για την Παρτιζάν: Οι γηπεδούχοι αν και δεν ήταν καλύτεροι σημείωσαν τέρμα με τον Γκόμες που βγήκε πίσω από την πλάτη της άμυνας και με πλασέ «έγραψε» το 1-0.
28΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Σουτ του Λέδες, άουτ.
29΄: Η ΑΕΚ προσπαθεί να αντιδράσει, καθώς με αυτό το σκορ έχουμε παράταση, καθώς η διαφορά νίκης είναι ένα τέρμα.
40΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Σουτ του Άλτμαν, ελάχιστα εκτός εστίας η μπάλα.
43΄: Δεν βλέπουμε καθόλου καλό θέαμα στο πρώτο μέρος της ρεβάνς.
45΄: Δύο λεπτά καθυστερήσεις.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46΄: Έναρξη δευτέρου μέρους.
47΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Σέντρα του Γκιούρτσκο, κεφαλιά του Λόπες, άουτ η μπάλα.
49΄: Σουτ του Άλτμαν, σε κόρνερ η άμυνα της Παρτιζάν, η φάση πέρασε δίχως κάτι το ιδιαίτερο.
51΄: ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ: Ο Γκιούρτσκο με εκπληκτική επίθεση έστειλε τη μπάλα στην περιοχή και ο Λόπες με πλασέ έκανε το 1-1.
54΄: ΓΚΟΛ για Παρτιζάν: Ο Ντιαμπατέ με φοβερή ενέργεια, έκανε άνω-κάτω την άμυνα της ΑΕΚ, σέντραρε και ο Γκόμες με κεφαλιά έκανε το 2-1.
56΄: ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ: Φαράζ από άλλον πλανήτη, κάνει απίθανη ενέργεια, περνάει δύο παίκτες και πλασάρει σε αντίθετη γωνία, «γράφοντας» το 2-2.
70΄: Απογοήτευση επικρατεί στους γηπεδούχους, με την ΑΕΚ να κρατά την πρόκριση στα χέρια της.
74΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Μακρινό σουτ του Λέδες, μαζεύει ο αντίπαλος πορτιέρο.
75΄: ΔΟΚΑΡΙ για Παρτιζάν: Παίρνει τη μπάλα ο Μένινγκ, κάνει το σουτ, η μπάλα βρίσκει το κάθετικο δοκάρι της ΑΕΚ, όμως έμεινε το 2-2.
88΄: Ευκαιρία για την Παρτιζάν: Ο Λούτοβατς κάνει το διαγώνιο σουτ και ο Πίριτς σώζει εξαιρετικά με τα πόδια.
89΄: Παραμένει το σκορ στο 2-2 και η ΑΕΚ «κρατά» την πρόκριση στα χέρια της.
90΄: Τέσσερα λεπτά έξτρα χρόνος.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:


btm