• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Απόλλων – Χέντι: Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας (ανακοίνωση)
11/08/2022 18:02

Θα αποκτηθεί ως δανεικός με οψιόν αγοράς του από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας το ερχόμενο Καλοκαίρι, εφόσον βέβαια ικανοποιήσει και προσφέρει ουσιαστικά

Ο Εζίκιελ Χέντι αποτελεί τον εκλεκτό στην προσπάθεια για ενίσχυση της επιθετικής γραμμής του Απόλλωνα, αφού στην Κύπρο ήλθε από χθες και θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Απόλλωνα (βλέπε πιο κάτω).

Ο 29χρονος Νιγηριανός στράικερ (παίζει και ως εξτρέμ), έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους, αλλά θα αγωνίζεται στα κυανόλευκα με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από την ομάδα του Σλόβαν Μπρατισλάβας και στη συμφωνία περιλαμβάνεται οψιόν αγοράς του από τον Απόλλωνα το Καλοκαίρι του 2023, εφόσον βέβαια ικανοποιήσει και προσφέρει.

Οι συμβατικές του υποχρεώσεις με την ομάδα της Σλοβακίας ολοκληρώνονται το Καλοκαίρι του 2024. Με τη φανέλα της Σλόβαν, σε 62 συμμετοχές σημειώσε 21 τέρματα, ενώ έδωσε και τρεις ασίστ.

Από εκεί και πέρα, σαββατιάτικα (12/8) θα έλθει στην Κύπρο και ο Ισπανός μέσος Ρέθιο (Χοσέ Λουίς Γκαρθία ντελ Πόθο το πλήρες όνομά του). Πρόκειται για 31χρονο Ισπανό μέσο, ο οποίος την τελευταία τετραετία ανήκε στη Λεγανιές (68 συμμετοχές), ενώ την περίοδο 2020-21 έπαιξε δανεικός στην Εϊμπάρ (20 συμμετοχές).

Προηγουμένως αγωνίστηκε επί σειρά ετών στη Μάλαγα από την οποία άρχισε την καριέρα του. Δύο φορές πήγε δανεικός στη Γρανάδα. Πρόκειται για πολυθεσίτη μέσο. Στη λήξασα σεζόν κατέγραψε 21 εμφανίσεις στη Λεγανές (Β’ Κατηγορία). Ήταν μάλιστα αρχηγός.

Η ανακοίνωση του Απόλλωνα

Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ ανακοινώνει την καταρχήν συμφωνία με την Σλόβαν Μπρατισλάβας για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Εζεκιέλ Χέντι (13/05/1993) υπό τη μορφή δανεισμού για την αγωνιστική περίοδο 2022-23 με δικαίωμα απόκτησης του το καλοκαίρι του 2023.

Ο 29χρονος γεννήθηκε τον Μάιο του 1993 στη Νιγηρία κι αγωνίζεται στη γραμμή της επίθεσης. Ο Χέντι έφτασε στην Ευρώπη το 2012 για λογαριασμό της Μίλαν όπου αγωνίστηκε στη Β’ ομάδα την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 πετυχαίνοντας 10 τέρματα σε 22 συμμετοχές.

Για τα επόμενα τριάμισι χρόνια ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε ως δανεικός στις Σπέτσια, Περούτζια, Γκόριτσα και Ολίμπια Λουμπλιάνας με τη Σλοβένικη ομάδα να ενεργοποιεί τη ρήτρα αγοράς αποκτώντας τα δικαιώματά του από τη Μίλαν το καλοκαίρι του 2015. Συνολικά πέτυχε 19 τέρματα σε 57 συμμετοχές.

Τον Φεβρουάριο του 2016 η Λοκομοτίβ Μόσχας δαπάνησε το ποσό των €5,500,000 για να τον αποκτήσει από την Ολίμπια Λουμπλιάνας.

Τον επόμενο Ιανουάριο ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην ομάδα των ΗΑΕ, Μπάνιγιας, υπό τη μορφή δανεισμού όπου πέτυχε πέντε γκολ σε 12 συμμετοχές. Το καλοκαίρι του 2017 πήρε μεταγραφή στην Ουγγρική Βιντεοτόν όπου αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια πετυχαίνοντας πέντε γκολ ενώ στο δεύτερο μισό της σεζόν πήγε με τη μορφή δανεισμού στην Ακαδημία Πούσκας στην οποία σκόραρε έξι γκολ σε 17 συμμετοχές.

Στη συνέχεια ο Νιγηριανός επιθετικός αγωνίστηκε ως δανεικός στην Όσιγιεκ στην οποία σημείωσε πέντε γκολ σε 22 συμμετοχές. Ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε στην Πούσκας όπου σε 13 συμμετοχές σκόραρε ακόμη επτά γκολ.

Τον Ιανουάριο του 2020 πήρε μεταγραφή στη Σλόβαν Μπρατισλάβας με την οποία σε 62 συμμετοχές πέτυχε 21 γκολ. Τον Ιανουάριο του 2022 ο ποδοσφαιριστής πήγε ως δανεικός στην Αλ Χαζέμ με την οποία αγωνίστηκε σε εννέα παιχνίδια.

Ο Εζεκιέλ Χέντι στην πλούσιά του καριέρα κατέκτησε με τις ομάδες που αγωνίστηκε ανάμεσα σ’ άλλα τέσσερα πρωταθλήματα (δύο Σλοβακίας, ένα Σλοβενίας κι ένα Ουγγαρίας) και τρία Κύπελλα (δύο Σλοβακίας και ένα Ρωσίας).

Ο ποδοσφαιριστής θα περάσει από τη διαδικασία των ιατρικών εξετάσεων και θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ


btm