• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Απόλλων – Ομόνοια: Σπάσιμο… παράδοσης και κυανόλευκο το Super Cup!
12/08/2022 22:27
Απόλλων – Ομόνοια: Σπάσιμο… παράδοσης και κυανόλευκο το Super Cup!

Οι περσινοί πρωταθλητές επικράτησαν με 2-0 των κυπελλούχων και κατέκτησαν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στην ΑΕΚ Αρένα!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Απόλλωνας έσπασε την ολοκληρωτικά αρνητική παράδοση εναντίον του στους αγώνες Super Cup απέναντι στην Ομόνοια και νικώντας με 2-0 στην Αρένα (12’ Νταμπό, 73’ Βα), έκανε δικό του τον πρώτο τίτλο της σεζόν και μάλιστα συνδύασε την επιτυχία του αυτή με πολύ καλή εμφάνιση, λίγες ημέρες μετά από την απόλυση του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, αλλά και με εννέα αλλαγές στην αρχική του σύνθεση.

Πανάξια κατέκτησε τον τρίτο σε τάξη εγχώριο τίτλο η ομάδα της Λεμεσού, αφού στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχε πιο σωστή και ουσιώδη εμφάνιση, με τους πράσινους να ανεβάζουν στροφές, μεν, στην επανάληψη, αλλά να μην μπορούν να σκοράρουν στις ευκαιρίες που είχαν, τούς έλειπε η ουσία, ενώ ήταν και άτυχοι αφού κατέγραψαν και δύο δοκάρια.

Είναι η έβδομη φορά στην ιστορία του Super Cup που τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες. Η πρώτη ήταν το 1966 και η τελευταία το 2010 με την Ομόνοια να μετρά ισάριθμες κατακτήσεις τις προηγούμενες έξι φορές. Ο σημερινός αγώνας Super Cup ήταν ο 53ος από την ποδοσφαιρική περίοδο 1951-52 που άρχισε ο θεσμός.

Η Ομόνοια, πρώτη σε κατακτήσεις Super Cup, δεν κατάφερε να κερδίσει τον 18ο τίτλο της στην ιστορία της διοργανώσης στην 23η συμμετοχή της, ενώ ο Απόλλων κατέκτησε τον 4ο του τίτλο Super Cup στην 15η συμμετοχή του. 

Το ματς…

Παιχνίδι με αρκετά καλό και γρήγορο ρυθμό στο πρώτο 45λεπτο, το οποίο μάλιστα είχε και γκολ, αλλά και χαμένο πέναλτι. Συνολικά ο Απόλλωνας ήταν εμφανώς καλύτερος και επιβραβεύτηκε η προσπάθειά τους με γκολ-προβάδισμα στο 12’. Ο Μίλετιτς έκανε λανθασμένο γύρισμα προς τον Μπασιρού από την άμυνα στο κέντρο, ο Κολ με προβολή έκλεψε, έδωσε στον Γάλλο φορ κι αυτός με συρτό βολέ λίγο έξω από την περιοχή νίκησε τον Φαμπιάνο.

Η Ομόνοια έδειχνε πως… έψαχνε τα πατήματα της, έχοντας πρόβλημα στην τελική πάσα στην προσπάθεια για δημιουργία φάσεων στο αντίπαλο μισό γήπεδο, ενώ καταγράφηκαν και αμυντικές αδράνειες που δεν στοίχησαν. Από την άλλη, οι κυανόλευκοι ήταν ιδιαίτερα ορεξάτοι και δημιουργικοί, πιέζοντας ψηλά τον αντίπαλό τους, παρόλο που ο Μακρίδης παρέταξε ενδεκάδα με πολλες αλλαγές. Η ομάδα της Λεμεσού θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ με πέναλτι του Ψύχα, αλλά και σε δύο ευκαιρίες που είχε ο Κύπριος νεαρός άσος στο τελευταίο πεντάλεπτο. Ο Μαυρίας κέρδισε το πέναλτι στις καθυστερήσεις σε ανατροπή του από τον Φαμπιάνο έπειτα από σπουδαία μπαλιά του Σαχάρ, αλλά ο Βραζιλιάνος κίπερ, απέκρουσε την εκτέλεση του νεαρού Κύπριου αριστεροπόδαρου άσου του Απόλλωνα.

Ανεβασμένη παρουσιάστηκε στην επανάληψη η Ομόνοια, αλλά δεν ήταν καλύτερη από τον Απόλλωνα, πέραν από κάποια μικρά διαστήματα όπου πίεσε και σε ένα από αυτά έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Μπέζους να σημαδεύει το δοκάρι μετά από ανάποδο γυριστό στην περιοχή (65’), ενώ καλές χαμένες ευκαιρίες καταγράφηκαν προηγουμένως με τον Μπρούνο και τον Κακουλλή, αλλά και ακολούθως με… παραλίγο αυτογκόλ (από αντίπαλο κεφάλι κατέληξε στο δοκάρι η μπάλα).

Μία μόνο καλή ευκαιρία καταγράφηκε για τον Απόλλωνα με τον Πίττα πριν από τη συμπλήρωση 70 λεπτών, αφού στο 73’ οι κυανόλευκοι ισχυροποίησαν το προβάδισμά τους με τον Βα. Πως; Ψύχας και Μπα συνδυάστηκαν υπέροχα, η μπάλα έφτασε στον Πίττα και ο Βα που μπήκε στη φάση έκανε το σουτ εντός περιοχής και διαμόρφωσε το 2-0!

Οι κυανόλευκοι ολοκλήρωσαν με 10 παίκτες την αναμέτρηση, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Φιλιώτης.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

Απόλλων (Κωνσταντίνος Μακρίδης): Δημητρίου, Φιλιώτης, Π. Αρτυματάς (61′ Πεϊμπέρν), Β. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Κολ (62′ Μπα), Σαχάρ, Βα (85′ Καμπράλ), Ψύχας (85′ Ρομπέρζ), Νταμπό (49′ Πίττας), Γιάνγκα.

Ομόνοια (Γκάρι Πάρκερ): Φαμπιάνο, Μάθιους, Μίλετιτς (73′ Παπουλλής), Γιούστε, Λανγκ, Λέτσιακς, Χαραλάμπους (72′ Ντίσκερουντ), Μπασιρού, Μπρούνο, Μάταβζ (61′ Μπέζους), Κακουλλής (73′ Μπάρκερ).

Γήπεδο: ΑΕΚ Αρένα.

Σκόρερ: 12′ Νταμπό, 73′ Βα.

Κίτρινες: 64′ Βα / 43′ Μάταβζ, 52′ Μπρούνο.

Αποβολές: 80′ Φιλιώτης (δύο κίτρινες).

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

Βοηθοί διαιτητές: Μάριος Καλογήρου, Χαράλαμπος Γεωργίου.

Τέταρτος: Μάριος Χριστοφόρου.

VAR: Δημήτρης Σολωμού.

AVAR: Παύλος Γεωργίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Γεωργίου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΝΤΡΗΣΗΣ!

1′ ΕΝΑΡΞΗ!

10′ Πρώτη τελική στο δεκάλεπτο από πλευράς Απόλλωνα. Καλό συρτό βολέ από πλάγια εντός περιοχής με τον Νταμπό, η μπάλα κατέληξε λίγο έξω.

12′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ! Ο Νταμπό με συρτό βολέ σε ευθεία εκτός περιοχής, νίκησε τον Φαμπιάνο και άνοιξε το σκορ.

14′ Προηγήθηκε λανθασμένη πάσα από τον Μίλετιτς στον Μπασιρού, από πλάγια στη άμυνα στο χώρο του κέντρου και κέρδισε την μπάλα ο Κολ προτού πασάρει στον Νταμπό που σκόραρε.

15′ Ατομική ενέργεια του Φελίπε, πήγε να τα κάνει όλα μόνος ο Βραζιλιάνος και ανακόπηκε από τον Βούκασιν Γιοβάνοβιτς.

20′ Προσπάθησε να αντιδράσει η Ομόνοια αλλά χωρίς ουσιώδες αποτέλεσμα και καμία τελική.

25′ Ωραίος και γρήγορος ο ρυθμός στην αναμέτρηση.

29′ Κίτρινη στον Φιλιώτη για φάουλ στον Κακουλλή.

36′ Επικίνδυνη και παράλληλη πάσα από τον Μαυρία, μπλόκαρε ο Φαμπιάνο.

39′ Πρώτη καλή στιγμή για την Ομόνοια. Μετά από καλή προσπάθεια των παικτών της Ομόνοιας, ο Χαραλάμπους έκανε το σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Δημητρίου.

41′ Ωραίο σουτ του Ψύχα από το ύψος της περιοχής, λίγο πάνω από τα δοκάρια.

43′ Κίτρινη από τον Μάταβζ για φάουλ στον Π. Αρτυματά.

45′ Ο Μαυρίας… σέρβιρε από δεξιά και ο Ψύχας μετά από ωραίο κοντρόλ και σουτ εντός περιοχής, έστειλε την μπάλα μόλις έξω. Μεγάλη φάση για τον Απόλλωνα.

45′ + 1 Πέναλτι για τον Απόλλωνα. Ο Σαχάρ με… απίστευτη μπαλιά βρήκε τον Μαυρία στην περιοχή που πήγε με… λόμπα να σκοράρει αλλά ανατράπηκε από τον Φαμπιάνο και ορθώς δόθηκε πέναλτι από τον Θεουλή.

45′ + 2 Εκτέλεσε το πέναλτι ο Ψύχας, όχι και τόσο καλά, ο Φαμπιάνο απλώς έπεσε και απέκρουσε. Ο Κύπριος νεαρός άσος πήγε με δεύτερη προσπάθεια να σκοράρει αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε.

45′ + 2 ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ!

46′ ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ!

49′ Πρώτη αλλαγή και αναγκαστική για τον Απόλλωνα. Ο Νταμπό αποχώρησε με ενοχλήσεις και μάλλον μυϊκό τραυματισμό και τη θέση του πήρε ο Πίττας.

52′ Κίτρινη στον Μπρούνο.

54′ Πολύ καλή ευκαιρία για την Ομόνοια, με τον Μπρούνο να αρχίζει την επιθετική προσπάθεια και να κάνει το τελείωμα σε σέντρα του Μάθιους, αλλά για εκατοστά δεν βρήκε στόχο.

58′ Ο Κακουλλής πέρασε ωραία από τον Π. Αρτυματά αλλά με φάουλ στον ώμο του αντιπάλου του που επιθετικού της Ομόνοιας που δεν δόθηκε. Έκανε το βολέ ακολούθως, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις έξω.

58′ Κόρνερ για τον Απόλλωνα, ο Παναγιώτης Αρτυματάς με το γόνατο έκανε την προσπάθεια αλλά ο Φαμπιάνο ήταν σε ετοιμότητα.

60′ Διακοπή λόγω ενοχλήσεων που αισθάνεται ο Π. Αρτυματάς. Ευκαιρία και για να δροσιστούν οι παίκτες.

61′ Αλλαγή για την Ομόνοια. Ντεμπούτο για τον Μπέζους που πέρασε στη θέση του Μάταβζ.

62′ Αλλαγές για τον Απόλλωνα. Αποχώρησε τελικά ο Π. Αρτυματάς και στη θέση του μπήκε ο Πεϊμπέρν. Ο Μπα επίσης, πέρασε στη θέση του Κολ.

64′ Κίτρινη στον Βα.

65′ Μεγάλη στιγμή για την Ομόνοια. Μετά από φάουλ του Μπρούνο και γύρισμα του Γιούστε με κεφαλιά, ο Μπέζους από κοντά έκανε ανάποδο γυριστό, αλλά σημάδεψε το δοκάρι.

66′ Εξαιρετική προσπάθεια από τον Πίττα που έκανε σουτ εκτός επανορθωτικής, αλλά ο Φαμπιάνο με σπουδαία απόκρουση έδιωξε σε κόρνερ.

72′ Αλλαγές για την Ομόνοια. Ο Μπάρκερ στη θέση του Κακουλλή. Ο Ντίσκερουντ σε αυτήν του Χαραλάμπους και ο Παπουλλής αντί του Μίλετιτς.

73′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ! Ψύχας και Μπα συνδυάστηκαν υπέροχα, η μπάλα έφτασε στον Πίττα και ο Βα που μπήκε στη φάση έκανε το σουτ εντός περιοχής και διαμόρφωσε το 2-0!

79′ Δοκάρι για την Ομόνοια, δεύτερο στο παιχνίδι σε κεφαλιά από παίκτη του Απόλλωνα που παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ μετά από εκτέλεση φάουλ του Λέτσιακς.

80′ Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Φιλιώτης για φάουλ στον Μπέζους.

85′ Αλλαγές για τον Απόλλωνα. Ρομπέρζ και Καμπράλ στη θέση των Ψύχα και Βα αντίστοιχα.

86′ Απευθείας φάουλ από τον Λέτσιακς, η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

90′ + 6′ ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.


btm