• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Απόλλων: Πολλά περισσότερα από ένα τρόπαιο!
14/08/2022 12:05
Απόλλων: Πολλά περισσότερα από ένα τρόπαιο!

Το πάθος στους πανηγυρισμούς, το ομαδικό πνεύμα που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της αναμέτρησης, η συσπείρωση του κόσμου και των παικτών, μαρτυρούν ότι στο Κολόσσι προχωρούν ενωμένοι με στόχο νέες επιτυχίες

ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Τη χρειαζόταν ο Απόλλωνας αυτήν την επιτυχία, την κατάκτηση του Super Cup! Ήρθε να «δέσει» με τη νίκη επί της Μακάμπι Χάιφα την περασμένη Τρίτη (2-0) στον επαναληπτικό του ΓΣΠ, η οποία παρά τον αποκλεισμό, έστειλε το μήνυμα στον κόσμο πως η ομάδα μπορεί να πετύχει σπουδαίες διακρίσεις άμα οι παίκτες παρουσιαστούν αποφασισμένοι και κυρίως «δεμένοι» στο γήπεδο.

Η κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της σεζόν, δε, ήλθε να «σβήσει» ένα σημαντικό ποσοστό από τον διχασμό που επικρατούσε στις τάξεις του κόσμου τις προηγούμενες ημέρες μετά από την απόφαση της διοίκησης να στείλει τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ στο… ταμείο ανεργίας. Αν έπραξε σωστά δηλαδή ο Νίκος Κίρζης και οι συνεργάτες του στη διοίκηση της Εταιρείας ή όχι. Μία απόφαση που όπως ελέχθη από τον ίδιο, ήταν ομόφωνη κι αυτό δεν λέει απλώς κάτι. Λέει πολλά…

Πάμε τώρα παρακάτω… Ο Κωνσταντίνος Μακρίδης ο οποίος ανέλαβε χρέη υπηρεσιακού προπονητή, παρέταξε ενδεκάδα με εννέα αλλαγές (!) συγκριτικά με τον επαναληπτικό απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα. Δεν τον… χάλασε, όμως, καθόλου. Η εμφάνιση απέναντι στην Ομόνοια ήταν τέτοια λες και οι αναπληρωματικοί είναι για χρόνια βασικοί σε αυτό το σύνολο.

Αν αυτή η σπουδαία εμφάνιση που είχε ως αποτέλεσμα να μπει το τρίτο σε τάξη εγχώριο τρόπαιο στη βιτρίνα του Απόλλωνα, οφείλεται ανάμεσα σε άλλα και στην αποχώρηση του Τσόρνιγκερ και κάποιοι ποδοσφαιριστές πήραν τα πάνω τους από το πρώτο κιόλας παιχνίδι χωρίς τον Γερμανό, θα χρειαστούν κι άλλα παιχνίδια για να μπορέσουμε να το διαπιστώσουμε.

Το κοουτσάρισμα

Αρχίζοντας από τον Μακρίδη και το πόσο παθιασμένα καθοδηγούσε την ομάδα, του μας ήλθαν εικόνες στο μυαλό από το πάθος που έβγαζε στο γήπεδο όταν ήταν ποδοσφαιριστής. Και σίγουρα ο τρόπος κοουτσαρίσματός του, οι επιλογές του και κάποια άλλα στοιχεία, οδηγούν στο συμπέρασμα πως έχει τα εφόδια να γίνει ένας πετυχημένος προπονητής και δεν αποκλείεται μελλοντικά να του εμπιστευθεί και μία θέση στον πάγκο των κυανόλευκων ως επικεφαλής «τιμονιέρης». Όπως είχε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν και με τον Σωφρόνη Αυγουστή…

Η άμυνα

Πάμε τώρα στους ποδοσφαιριστές… Ο Δημητρίου στα γκολπόστ έκανε σχετικά καλό παιχνίδι, ασχέτως αν δεν πιέστηκε στον βαθμό που αναμενόταν από τους παίκτες της Ομόνοιας. Πρόκειται για τερματοφύλακα που δεν περίμενες κάτι καλύτερο τηρουμένων των αναλογιών και άλλωστε έδειξε και στο παρελθόν πως είναι σημαντικός. Στην άμυνα ο Π. Αρτυματάς μόνο θετικότητα εξέπεμπε και κάνει τον κόσμο να συζητάει για έναν στόπερ ο οποίος θα είναι σε θέση να προσφέρει όποτε του ζητηθεί, ενώ ο Β. Γιοβάνοβιτς ήταν σταθερότατος και άμα παραμείνει υγιής, μόνο καλά θα έχει να αποκομίσει ο Απόλλωνας από τον Σέρβο στόπερ. Αξιόλογη εμφάνιση έκανε και ο Φιλιώτης ως αριστερός μπακ, ενώ ο Μαυρίας από δεξιά «όργωνε», λες και ήταν άλλος παίκτης, σε σημείο που θύμισε τις πολύ καλές του εμφανίσεις όταν ήταν στην Ομόνοια.

Ο Σαχάρ

Την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός κατέγραψε ο Ίντο Σαχάρ. Έξυπνες τοποθετήσεις, κλεψίματα, σωστά μαρκαρίσματα, πολύ τρέξιμο και ικανότητα να συνδυάζεται με τους συμπαίκτες του και να δίνει έξυπνες μπαλιές. Αυτά είδε ο κόσμος και άρεσε πολύ ο 20χρονος Ισραηλινός μέσος γενικά. Ειδικά αυτή η μπαλιά του στη φάση που κέρδισε πέναλτι ο Μαυρίας, ξεσήκωσε τον κόσμο… Για τον Κολ, δεν χρειάζεται έξτρα «μέλι». Ξέρουμε ποιος είναι και για ακόμη μια φορά ήταν αψεγάδιαστος. Από το κλέψιμό του στο κέντρο ήρθε και το προβάδισμα με τον Νταμπό.

Ψύχας και Βα

Οι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στα άκρα της επίθεσης τα πήγαν επίσης πολύ καλά. Ο Ψύχας έδειξε πως είναι παίκτης που μπορεί να ανταποκριθεί ουσιαστικά ως βασικός και σε καμία περίπτωση δεν παρουσιάστηκε επηρεασμένος από το γεγονός ότι πέρσι πήρε ελάχιστες ευκαιρίες, ενώ ο Βα που «κλείδωσε» με το τέρμα του την επιτυχία ήταν σαν «διαβολάκος» και συνδύασε ουσιαστική εμφάνιση με φαντεζί ποδόσφαιρο.

Οι στράικερ

Ο Νταμπό πέραν από το γκολ του πρόσφερε ποικιλοτρόπως με πολλά τρεξίματα και βοηθούσε ακόμη και πιο πίσω από τη θέση όπου αγωνίζεται, ενώ ο Γιάνγκα πάλεψε, πίεσε αλλά έως εκεί… Δεν κατάφερε να κάνει τόσο αισθητή την παρουσία του.

Τα οφέλη

Η κατάκτηση του Super Cup σημαίνει πολλά περισσότερα από έναν τίτλο που στην τελική δεν προσφέρει επί της ουσίας οτιδήποτε, πέραν από ένα τρόπαιο. Το πάθος στους πανηγυρισμούς, το ομαδικό πνεύμα που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της αναμέτρησης, η συσπείρωση του κόσμου και των παικτών, μαρτυρούν ότι στο Κολόσσι προχωρούν ενωμένοι με στόχο νέες επιτυχίες. Και κυρίως κέρδισε ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν τεθεί στο… περιθώριο από τον Τσόρνιγκερ.

Σήκωσε μανίκια

Ο Νταβίντ Καταλά παρακολούθησε το παιχνίδι από τα επίσημα θεωρεία της ΑΕΚ Αρένα, πήρε αρκετές σημειώσεις, όμως ταυτόχρονα διαπίστωσε ότι έχει μεγάλο ρόστερ να διαχειριστεί. Ο Καταλανός κόουτς είδε την ομάδα του να παρατάσσεται με εννέα αλλαγές στην 11άδα της σε σχέση με το προηγούμενο ματς και να τα πηγαίνει αρκετά καλά, δείγμα της ποιότητας που υπάρχει στο ρόστερ. Και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι κινήσεις ενίσχυσης. Χθες ο Ίβηρας τεχνικός έπιασε δουλειά στο Κολόσσι, αρχίζοντας την προετοιμασία του Απόλλωνα για το πρώτο παιχνίδι της με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο ΓΣΠ την ερχόμενη Πέμπτη, όπου θα κάνει και το ντεμπούτο του στον «κυανόλευκο» πάγκο.


btm