• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Άρης: Πάλμα και Μάνου Γκαρθία μπορούν να απογειώσουν τους κίτρινους, αν αξιοποιηθούν σωστά
15/08/2022 12:30

Πάλμα και Μάνου Γκαρθία έδειξαν στο δεύτερο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ότι είναι σε θέση να προσφέρουν πολλά στον Χερμάν Μπούργος, αν αξιοποιηθούν ιδανικά και συνδυαστικά με το “βαρύ πυροβολικό”, Αντρέ Γκρέι

Ο Άρης είπε “αντίο” στην Ευρώπη με νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι κίτρινοι καλούνται πλέον να συλλέξουν τα κομμάτια τους και να επικεντρωθούν στις εγχώριες διοργανώσεις και το νέο πρωτάθλημα το οποίο αρχίζει την επόμενη εβδομάδα.

Ο Χερμάν Μπούργος επανέφερε το 4-4-2 και τον Πάλμα στη βασική ενδεκάδα και ο επιθετικός από την Ονδούρα από τη μί τον δικαίωσε και από την άλλη τον εξέθεσε που δεν τον χρησιμοποίησε στο πρώτο παιχνίδι ως βασικό. Ο Πάλμα είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δείχνει να έχει χτίσει αρκετά καλή χημεία με τον Αντρέ Γκρέι, παρότι οι δυο τους συνυπάρχουν πολύ λίγο καιρό στην ελληνική ομάδα.

Το 2-0 του Ισραήλ έκανε τη ζημιά στους κίτρινους για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Κάποιοι θα σκεφτούν ότι αν ο Μαζικού έβαζε την τεράστια ευκαιρία που έχασε στα χασομέρια του αγώνα στο Τελ Αβίβ, τότε το παιχνίδι στο Βικελίδης θα είχε οδηγηθεί στην παράταση. Ωστόσο αυτή η ανάγνωση της σειράς είναι πολύ απλουστευμένη. Οι κίτρινοι θα μπορούσαν να είχαν δεχθεί περισσότερα γκολ στο Ισραήλ, αν ο Κουέστα δεν ήταν σε καλό βράδυ.

Να κρατήσει τα θετικά, βάζοντας Πάλμα και Μάνου Γκαρθία περισσότερο στο “παιχνίδι”
Ο Πάλμα έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία σε διάφορους τομείς. Παίζοντας ως δίδυμο μαζί με τον Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης μέχρι στιγμής έχει πιστοποιήσει ότι είναι καλός εκτελεστής, ότι μπορεί να παίξει υπέροχο κάθετο παιχνίδι, αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις στον Τζαμαϊκανό φορ να εκτελέσει. Σε αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα ο καλός Πάλμα έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Την ίδια στιγμή, η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία των κίτρινων, ο Μάνου Γκαρθία στα πρώτα δείγματα γραφής του δείχνει και αυτός ότι, εφόσον η διαχείρισή του είναι η αρμόζουσα, μπορεί να γίνει ένα όπλο στη φαρέτρα του Μπούργος.

Ο Γκαρθία και σε αυτό το παιχνίδι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή και έδειξε ότι μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα με το κάθετο παιχνίδι, αλλά και με το γεγονός ότι έχει την ευχέρεια να πάρει την μπάλα και κατευθείαν να τη μεταβιβάσει προς τα αντίπαλα καρέ με επιτυχία.

Στο δεύτερο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς, φανέρωσε την κλάση του στην κάθετη που βγάζει στον Γκρέι στη χαμένη ευκαιρία του 79′, αλλά και την αλλαγή παιχνιδιού στο ξεκίνημα της φάσης για το 2-1 του Άρη.

Έχει να λύσει θέματα στο ανασταλτικό κομμάτι

Η ανασταλτική λειτουργία του Άρη παρουσίασε θέματα σε όλα τα παιχνίδια των προκριματικών του Conference League. Και αν η αδύναμη Γκόμελ δεν κατάφερε να τα αναδείξει σε μεγάλο βαθμό, αυτό το κατάφερε η Μακάμπι Τελ Αίβ. Οι Φαμπιάνο και Μπράμπετς είναι ποδοσφαιριστές που έχουν ποιότητα, αλλά και τη χημεία από την περσινή σεζόν. Ωστόσο το δίδυμο των Ντουκουρέ και Νταμπό δεν φαίνεται να κουμπώνει.

Οι δύο ποδοσφαιριστές ως τεχνικά πιο προικισμένοι, θέλουν στο πλάι τους έναν παίκτη που θα προσφέρει περισσότερα τρεξίματα, όπως ο Ντιόπ. Αντίθετα οι δυο τους μπορούν να συνυπάρξουν σε παιχνίδια που έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Μπούργος πρέπει να βρει τις λύσεις στο ανασταλτικό κομμάτι προκειμένου ο Άρης να πετύχει τους εν Ελλάδι στόχους που έχει θέσει, μιας και η Ευρώπη “τελείωσε” και φέτος πριν από τη φάση των ομίλων.


btm