• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ο Αριστοτέλους ζει το όνειρο του!
15/08/2022 10:00
Ο Αριστοτέλους ζει το όνειρο του!

Ο 28χρονος προπονητής μίλησε στο ένθετο του Super Sport της εφημερίδας Αλήθειας για τη νέα του πρόκληση και τις πρώτες του εμπειρίες στη Σουηδία…

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Συνώνυμο αφοσίωσης, σκληρής δουλειάς και επαγγελματικότητας, για όσους θέλουν να ακολουθήσουν το όνειρο τους, αποτελεί ο Δημήτρης Αριστοτέλους. Έφθασε στην Ελλάδα… αμούστακος, υπήρξε βοηθός προπονητής στον Ιωνικό Νικαίας, έπειτα στις ακαδημίες του Ολυμπιακό Πειραιώς και ήρθε η ώρα για το… άλμα στο ανδρικό επίπεδο.

Αν και λάτρης του Ολυμπιακού Πειραιώς και δεμένος από μικρό παιδί με το σύλλογο, αποφάσισε μόλις στα 28 του, ότι ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Η αγάπη του για τη δουλειά του και για το μπάσκετ ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, αφού… ξενιτεύτηκε από νωρίς έχοντας ως στόχο να δουλέψει σε ψηλό επίπεδο και ετοιμάζεται να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Η πρόταση που περίμενε, ήρθε από τη Σουηδία και συγκεκριμένα από την Uppsala Basket και ήταν κάτι που ο ίδιος δεν θα μπορούσε να αρνηθεί.

Ο 28χρονος Κύπριος προπονητής λοιπόν, αφήνει την Ελλάδα έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, ως βοηθός στους άνδρες της σουηδικής ομάδας ενώ παράλληλα, θα είναι και πρώτος προπονητής στην Κ20.

«Από την Δεύτερα το πρωί, 8 Αυγούστου βρίσκομαι στη Σουηδία καθότι ξεκίνησε προετοιμασία η ομάδα ανδρών για το πρωτάθλημα Α1 Σουηδίας στην οποία είμαι ο πρώτος βοηθός προπονητής. Η αναπτυξιακή ομάδα, Κ20, στην οποία θα είμαι ο πρώτος προπονητής αρχίζει προετοιμασία την ερχόμενη Δευτέρα (σ.σ 15 Αυγούστου), ενώ στα καθήκοντα μου, μαζί με τον πρώτο προπονητή, είναι και η γενική επίβλεψη των ακαδημιών», είπε στο αρχικό του σχόλιο στην εφημερίδα μας και συνέχισε: «Είναι για μένα μια νέα εμπειρία, μακριά από εκεί που συνήθισα για οκτώ χρόνια στην Ελλάδα, όμως για αυτό είμαι εδώ, να αντιμετωπίσω νέες προκλήσεις και να αποκτήσω και άλλες εμπειρίες σε επίπεδο ανδρών. Βέβαια είχα την εμπειρία και με το Παγκράτι πέρσι στην Α2 (σ.σ υπήρξε ως βοηθός στο Παγκράτι), εδώ όμως τα πράγματα είναι σίγουρα διαφορετικά και πιο επαγγελματικά».

Κληθείς να μιλήσει για τη νέα του ομάδα σημείωσε: «Στην Uppsala, που βρίσκεται πολύ κοντά στη πρωτεύουσα Στοκχόλμη, αποφάσισαν να επενδύσουν στο άθλημα και αυτό μόνο καλό είναι για το μπάσκετ. Στο πρωτάθλημα οι δύο πρώτοι κερδίζουν τα εισιτήρια για τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Η έναρξη πρωταθλήματος έχει οριστεί 23 Σεπτέμβρη. Αν δείτε και τα αποτελέσματα των αναπτυξιακών εθνικών ομάδων στα πρόσφατα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, U20 και U18 (Champions Division B) θα δείτε ότι όντως το επίπεδο στη Σουηδία γενικότερα, συνεχώς ανεβαίνει. Οι προπονήσεις στην ανδρική ομάδα γίνονται δυο φορές τη μέρα, οι δε γηπεδικές εγκαταστάσεις είναι πάρα πολύ καλές».

Ο Αριστοτέλους, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας ως ευλογία να έχει δουλέψει για τον Ολυμπιακό Πειραιώς: «Σίγουρα θα μου μείνουν αξέχαστα τα χρόνια τόσο στον Ιωνικό Νίκαιας αρχικά όσο και, κυρίως, τα τέσσερα τελευταία στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Θεωρώ ευλογία να έχω δουλέψει για τον Ολυμπιακό. Κουβαλώ τις πολλές χαρές και επιτυχίες μας και αφήνω πίσω μόνο ευχάριστες στιγμές. Το να κάνεις προπόνηση σε υψηλό επίπεδο αναπτυξιακών ηλικιών, αλλά και να έχω την τύχη να παρακολουθώ προπονήσεις της αντρικής ομάδας, αλλά και τον Γιάννη Αντετοκουνμπο όπου στην off season περίοδο έκανε κάποιες προπονήσεις στο ΣΕΦ είναι πολύ σημαντικό. Εξάλλου δεν αποχαιρετιστήκαμε αλλά έχουμε πει “εις το επανειδήν” με τους ανθρώπους της ομάδας».


btm