• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Φαινόμενο Nο2»: Eίναι μόλις 17 ετών αλλά κάνει ήδη… παράλογα πράγματα (VIDEO)
15/08/2022 13:25

Στα 17 του χρόνια μόλις ο Βίτορ Ρόκε έχει προλάβει ήδη να κάνει τους Βραζιλιάνους να παραμιλάνε και να τον συγκρίνουν με τον Ρονάλντο, βλέποντας στο πρόσωπό του το επόμενο «Φαινόμενο». Δηλαδή έναν πλήρη επιθετικό «killer» για τον οποίο από τώρα έχει γίνει τόσο μεγάλος χαμός που η πρώην και η νυν ομάδα του οδηγήθηκαν στα δικαστήρια για τα… μάτια του, ή πιο σωστά, τα μαγικά πόδια του.

Κρουζέιρο και Ατλέτικο Παραναένσε πέρασαν ουσιαστικά όλη την άνοιξη σε μια «ξιφομαχία» η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά την απόφαση του πιτσιρικά να αφήσει την πρώτη για λογαριασμό της δεύτερης. Το ποσό της μετακίνησης άγγιξε τα 4,7 εκατ. ευρώ αν και η Κρουζέιρο υποστηρίζει ότι το ποσό θα έπρεπε να είναι πολλαπλάσιο.

Τι είχε συμβεί; Ακόμα ένα επεισόδιο στους πολύπλοκους κανόνες που υπάρχουν (ειδικά στη Λατινική Αμερική) με τις μεταγραφές νεαρών ποδοσφαιριστών. Εφόσον άλλη ομάδα προσεγγίσει ανήλικο παίκτη με μια προσφορά και ο νυν σύλλογός του του καταθέσει ισόποση, τότε εάν ο ποδοσφαιριστής επιλέξει να αποχωρήσει, οφείλει να φέρει στο ταμείο χρήματα που αντιστοιχούν σε 200 μηνιαίους μισθούς.

«Φαινόμενο νο. 2»: Ο διάδοχος του Ρονάλντο είναι μόλις 17 ετών αλλά κάνει ήδη... παράλογα πράγματα

Τώρα η Κρουζέιρο υποστηρίζει ότι το συμβόλαιο του Βίτορ Ρόκε προέβλεπε μια γενναία αύξηση, οι ατζέντηδές του υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για νέα πρόταση και όχι για επέκταση του υπάρχοντος… αλλά μάλλον αυτά είναι πράγματα που δεν θα έπρεπε να απασχολούν εμάς, αλλά τους δικηγόρους και τις διοικήσεις. Πάντως, για την ιστορία να αναφέρουμε απλώς ότι στα δικαστήρια κατέληξε νωρίτερα και η μετακίνηση του Βίτορ Ρόκε από την πρώτη ομάδα του, Ατλέτικο Μινέιρο στην Κρουζέιρο, τρία χρόνια νωρίτερα!

Εκείνο που ενδιαφέρει τον ποδοσφαιρόφιλο είναι το αν θα επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες που έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα τόσο νέο παιδί που πίσω του έχει μια επαγγελματική καριέρα ουσιαστικά μερικών μηνών. Όταν, όμως, έρχεται το ίδιο το «Φαινόμενο» να προβλέψει ότι αυτός ο πιτσιρικάς θα μείνει στην ιστορία, τότε μάλλον οφείλουμε να τον βάλουμε στο μικροσκόπιο και να περιμένουμε πότε θα διασχίσει τον Ατλαντικό για λογαριασμό κάποιας μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας.

«Φαινόμενο νο. 2»: Ο διάδοχος του Ρονάλντο είναι μόλις 17 ετών αλλά κάνει ήδη... παράλογα πράγματα

Με την Κρουζέιρο έκανε φανταστικά πράγματα παίζοντας με τους «μικρούς» με αποτέλεσμα να μην αργήσει η ώρα που τα… τσικό δεν τον χώραγαν αφού ήταν πολύ ανώτερος από τα… άλλα παιδάκια. Έτσι πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στο πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας της Βραζιλίας όπου δεν έμεινε πολύ μετά την κίνηση ματ της Παραναένσε να τον αποκτήσει.

Ο Βίτορ Ρόκε άρχισε με το «καλημέρα» να κάνει απόσβεση. Μόλις 6 εβδομάδες μετά την μεταγραφή του σημείωσε το πρώτο του γκολ και μάλιστα έγινε ο πιο μικρός σε ηλικία παίκτης της ομάδας που το πετύχαινε και λίγες ημέρες αργότερα πρόλαβε να ανέβει επίπεδο. Ο… άτιμος σκόραρε και για το Κόπα Λιμπερταδόρες (κάνοντας και πάλι ρεκόρ) σε ματς της Παραναένσε κόντρα στην Λιμπερτάδ της Παραγουάης.

Ήδη για αυτόν έχουν τοποθετηθεί προπονητικοί «μύθοι» όπως οι πρώην ομοσπονδιακοί προπονητές Βαντερλέι Λουξεμπούργκο και Λουίς Φελίπε Σκολάρι. Ο πρώτος ήταν εκείνος ο οποίος τον ξεχώρισε από τις ακαδημίες της Κρουζέιρο, ενώ ο δεύτερος αναφέρθηκε με διθυραμβικά λόγια για τον νεαρό. «Είναι ο επιθετικός που δεν θα ήθελα ποτέ να μαρκάρω την εποχή που έπαιζα μπάλα κι εγώ» λέει χαμογελώντας ο «Φελιπάο» και συνεχίζει: «Ό,τι κι αν του ζητήσεις να κάνει μπορεί να το κάνει, αλλά προφανώς η καλή θέση του είναι στην περιοχή. Καταφέρνει συνεχώς να βρίσκει χώρους και να δημιουργεί ευκαιρίες. Είμαι σίγουρος ότι θα φτάσει ψηλά».

Ο Βίτορ Ρόκε υπέγραψε στις 13 Απριλίου 2022 συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας το οποίο θαωρητικά θα τον κρατήσει στην Παραναένσε μέχρι το 2027. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι άνθρωποι της ομάδας γνωρίζουν από τώρα ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και ο χαρισματικός φορ θα βρεθεί το συντομότερο δυνατό σε ένα αεροπλάνο με προορισμό την Μαδρίτη, το Παρίσι ή κάποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη-έδρα μιας μεγάλης ομάδας.

Ήδη στο… κάδρο έχει μπει η Ρεάλ, αλλά είναι σίγουρο ότι στην πορεία θα προκύψουν και άλλοι μνηστήρες για το 17χρονο φαινόμενο που δεν αποκλείεται να δει και την επόμενη μεταγραφή του να προκαλεί νέο χαμό και να προκαλέσει ξανά νομικό πόλεμο όπως συνέβη και με τις δύο προηγούμενες.

Πηγή: menshouse.gr


btm