Τα δύο από τα τρία βήματα που χρειάζονται για να βρεθεί το ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Conference League έγιναν μετά την πρόκριση επί της Κιζιλζάρ.

Απομένει όμως το τελευταίο βήμα και συνάμα το πιο δύσκολο από όλα. Το εμπόδιο της σουηδικής Γιουργκάρντεν θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα πλέι οφ για να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στη φάση των ομίλων της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Δύο ενενηντάλεπτα και ίσως περισσότερα (με παράταση) μακριά από τους ομίλους, όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.Το όνομα της συγκεκριμένης ομάδας δεν τρομάζει σε καμιά περίπτωση και δεν είναι από αυτές που λογίζονται ως φόβητρο.

Από την άλλη όμως, δεν είναι και βατός αντίπαλος του επιπέδου της Μπότεφ Πλόβντιβ ή της Κιζιλζάρ. Προκειμένου το ΑΠΟΕΛ να ολοκληρώσει τον στόχο του που ήταν να μπει στο Conference League θα χρειαστεί να καταβάλει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από αυτή που κατέβαλε με τους Καζάκους. Και περισσότερο να βελτιωθούν στην επίθεση.

Οι Σουηδοί έχουν πολύ καλύτερη ομάδα από τους δύο προηγούμενους αντιπάλους των γαλαζοκίτρινων και επιπλέον έχουν πολλά παραπάνω παιχνίδια στα πόδια τους λόγω του πρωταθλήματός τους που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα σε 17 αγώνες η Γιουργκάρντεν είναι στη 2η θέση με 34 βαθμούς, έναν πίσω από τη Χάκεν.

Αν βάλουμε και το γεγονός πως διαθέτει «καυτή» έδρα (Tele2 Arena) συν τον συνθετικό χλοοτάπητα – όπως είχε και η Κιζιλζάρ – δημιουργείται ένα πακέτο ενός δύσκολου αντιπάλου. Όλα αυτά δεν τα γράφουμε για να δείξουμε πως η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή είναι χαμένη από «χέρι» αλλά για να δείξουμε πως δεν θα έχει καμιά απολύτως σχέση η Γιουργκάρντεν με τους Καζάκους.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ / ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ