Μετά από σχεδόν ένδεκα χρόνια, κυπριακή ομάδα θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με ουκρανική, στα Κύπελλα Ευρώπης, αυτή τη φορά στα play-offs του Europa League.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει όμως τη Dnipro-1 όχι σε ουκρανικό αλλά σε ουδέτερο έδαφος, στο Κόζιτσε (Σλοβακία). Η ΑΕΚ, λοιπόν, μετά τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια, θα αποτελέσει την τρίτη κυπριακή ομάδα που θα αντιμετωπίσει Ουκρανούς.

Ο γενικός απολογισμός μας ουκρανικές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης είναι 2 ισοπαλίες (και τις δύο εκτός έδρας) και 4 ήττες. Την αρχή απέναντι σε ουκρανικές ομάδες έκανε ο ΑΠΟΕΛ το 1973, όταν κληρώθηκε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών με τη Ζάρια Βοροσίλοβγκραντ, πρωταθλήτρια της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης.

Τη σκυτάλη πήρε η Ομόνοια 37 χρόνια αργότερα, όταν το 2010 κληρώθηκε με τη Μέταλιστ Χάρκοβο στα play-offs του Europa League. Ήταν η πρώτη φορά που η Κύπρος αντιμετώπισε ουκρανική, μετά την ανεξαρτησία της χώρας αυτής.

Η τρίτη αναμέτρηση μεταξύ κυπριακών και ουκρανικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης έγινε ένα χρόνο αργότερα, το 2011, όταν ο ΑΠΟΕΛ κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο του Champions League με τη Σαχτάρ Ντανιέσκ.

Αναλυτικά η προϊστορία της Κύπρου με ουκρανικές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης:ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ