Όλα όσα είπε ο νεαρός τεχνικός στο Super Sport FM 104.0…

Φιλοξενούμενος στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Δώσε Πάσα» ήταν ο βοηθός προπονητής της καλαθοσφαιρικής Ουψάλα, ο Δημήτρης Αριστοτέλους. Ο 28χρονος τεχνικός υπήρξε προπονητής στις ακαδημίες του Ολυμπιακό Πειραίως και πήρε το καλοκαίρι, την απόφαση να μεταβεί στη Σουηδία, με στόχο να πάρει εμπειρίες από το ανδρικό επίπεδο.

Ο Κύπριος τεχνικός αναφέρθηκε στην απόφαση του να αφήσει τον Ολυμπιακό Πειραίως, τις πρώτες του εντυπώσεις από τη Σουηδία, τον ρόλο της οικογένειας του, ενώ σχολίασε τις ατομικές προπονήσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο και εξέφρασε την πεποίθηση του πως η Ελλάδα θα βρίσκεται στη ζώνη των μεταλλίων ενόψει του Ευρωμπάσκετ.

Για την απόφαση του να πάει από τον Ολυμπιακό στην Ουπσάλα: «Τα τελευταία οκτώ χρόνια ήμουν στην Ελλάδα, δούλευα σε αναπτυξιακό επίπεδο, αλλά πάντα είχα στο μυαλό μου ότι θέλω να ασχοληθώ με το ανδρικό επίπεδο. Παρακολουθούσα τις προπονήσεις του Ολυμπιακού Πειραιώς στους άνδρες, ήμουν και βοηθός σε ομάδα της Α2 (σ.σ Παγκράτι). Ήθελα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου, περίμενα υπομονετικά, ήρθε η πρόταση και την αποδέχθηκα».

Για το επίπεδο στη Σουηδία: «Μέχρι στιγμής οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές και αυτό που παρατήρησα είναι ο επαγγελματισμός. Ήταν κάτι τελείως άγνωστο, οι άνθρωποι με έβαλαν αμέσως στο κλίμα. Γενικά, το επίπεδο είναι καλό, οι Σουηδοί είναι αρκετά καλοί και έχουμε ως στόχο να αναδείξουμε ταλέντα. Έπαιξε και ρόλο στην απόφαση μου, καθώς ασχολούμαι με χρόνια με το αναπτυξιακό».

Για τον ρόλο της οικογένειας του: «Από μικρός ασχολούμουν με την καλαθόσφαιρα λόγω και του πατέρα μου, ο οποίος ήταν και αυτός προπονητής. Μου μετάφερε το… μικρόβιο του προπονητή, είχε κάνει επιτυχίες ως προπονητής και είχε δίλημμα μπάσκετ ή τράπεζα. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση μου. Η οικογένεια μου με στήριξε, μου δίνει συμβουλές ο πατέρας μου, αλλά την τελική απόφαση την παίρνω μόνος μου».

Για τον Αντετοκούνμπο: «Είχα την τύχη να παρακολουθώ ατομικές προπονήσεις του Γιάννη. Στη μεταβατική περίοδο έκανε προπονήσεις στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ. Η προπόνηση που κάνει τα λέει όλα, έχει ατομικό γυμναστή, ατομικό προπονητή στο σουτ, ατομικό γυμναστή φυσικής κατάστασης, και έχει και έναν με δύο παίκτες που ανταγωνίζονται και προπονούνται μαζί του. Δουλεύει στο 100% στις προπονήσεις. Έχει καταφέρει τα πάντα, συνεχίζει να δουλεύει, με τους προπονητές να του διορθώνουν τα πάντα. Κάτι που δείχνει ότι σε όλους υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Για το Ευρωμπάσκετ: «Η Ελλάδα νομίζω θα είναι στις θέσεις των μεταλλίων, λόγω Γιάννη και Ιτούδη. Βλέπω Σουηδία και Γαλλία, αλλά θα είναι ένα αμφίρροπο Ευρώμπασκετ γιατί έχει και άλλες ομάδες δυνατές όπως η Σερβία και η Ισπανία».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ