• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Γάνδη – Ομόνοια 0-2: «Δάμασε» τα… βουβάλια με «τορέρο» τους Φαμπιάνο, Χάμπο, Μπάρκερ!
18/08/2022 23:21
Γάνδη – Ομόνοια 0-2: «Δάμασε» τα… βουβάλια με «τορέρο» τους Φαμπιάνο, Χάμπο, Μπάρκερ!

Σπουδαία… πολύ σπουδαία επιτυχία για την ομάδα της Λευκωσίας στο Βέλγιο και ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Μια άλλη Ομόνοια παρουσιάστηκε απέναντι στη Γάνδη στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Μια Ομόνοια… κούκλα! Καμία σχέση με το φιλικό απέναντι στην ΑΕΚ Αθηνών και τον αγώνα Super Cup με τον Απόλλωνα. Αν ο Νιλ Λένον και οι παίκτες επιδίωξαν να… ρίξουν στάχτη στα μάτια των κατασκόπων εκ Βελγίου, τα κατάφεραν.

Μια ομάδα η οποία άφησε στην Κύπρο όλες τις δυσκολίες, τον προβληματισμό και την μουρμούρα των οπαδών της και πήγε στη «Γελάμκο Αρένα» αποφασισμένη για ένα σκορ πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού την ερχόμενη Πέμπτη στο ΓΣΠ. Η Ομόνοια κέρδισε λοιπόν, με 2-0 τη Γάνδη στο Βέλγιο χάρις σε γκολ του νεαρού Χαραλάμπους (19’) και του Μπάρκερ (76’) και δικαιούται να ελπίζει βάσιμα για την εξασφάλιση της συμμετοχής της στους ομίλους της δεύτερης σε τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Κυρίως, συνδύασε την επιτυχία της με καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος και πλέον σβήνει σε μεγάλο βαθμό τον αναβρασμό στις τάξεις του κόσμους της λόγω των μετεγγραφών που έπρεπε να γίνουν και ακόμη δεν έγιναν, λόγω του θέματος με τον Λοΐζου και της άσχημης εμφάνισης στο Super Cup.

Το ματς…

Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Λένον ήταν καλά παραταγμένοι στον αγωνιστικό χώρο και αξιοποίησαν την κακή εικόνα της Γάνδης, απειλώντας αρχικά με κάποιες ευκαιρίες με τον Κακουλλή. Η εστία του Φαμπιάνου, πλην ελαχίστων και ανούσιων περιπτώσεων δεν απειλήθηκε. Το πλάνο του Λένον να ασκεί πίεση ψηλά λειτούργησε στον απόλυτο βαθμό και οι πράσινοι πήρα τον πάνω χέρι στην αναμέτρηση από νωρίς, εξαργυρώνοντας την υπεροχή τους στο 19’ με τον Χαραλάμπους, ο οποίος αφού έκανε σουτ μετά από ασίστ του Λέτσιακς, είδε την μπάλα να κοντράρει κάπου, να περνάει πάνω από τον Ρόεφ και να καταλήγει στα δίχτυα, σε μία φάση που η Ομόνοια είχε και την τύχη με το μέρος της. Το 1-0 υπέρ της ομάδας της Λευκωσίας ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, τα πράγματα ήταν αντίθετα σε θέμα απόδοσης, αφού η Γάνδη στο μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου 45λεπτου, ήταν κυρίαρχη έχοντας μεγάλες ευκαιρίες με κορυφαία ένα δοκάρι, αλλά και με έναν ανίκητο Φαμπιάνο που σε τρεις περιπτώσεις πραγματοποίησε καθοριστικές αποκρούσεις. Στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα, και μετά από κάποιες αλλαγές, η Ομόνοια ισορρόπησε κάπως και όχι μόνον αυτό, αφού κατάφερε να «ζευγαρώσει» το γκολ της με άπιαστο σουτ του Μπάρκερ εντός περιοχής. Τα «βουβάλια» (προσωνύμιο της Γάνδης) πήγαν να αντιδράσουν έστω με ένα γκολ για να μην χάσουν με σημαντική διαφορά, αλλά δεν τα κατάφεραν στα εναπομείναντα λεπτά και η Ομόνοια πανηγυρίζει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

Γάνδη (Χάιν Φανχάζεμπρουκ): Ρόεφ, Χάντσε-Όλσεν, Ενγκαντό-Ενγκαντιουί, Τορουναρίγκα (81′ Γκοντό), Φορτούνα (46′ Οντζίντζα-Οφόε), Κάστρο-Μόντες, Κούμς, Χονγκ, Χάουγκε (63′ Ντεπουάτρ), Κάστρο-Μόντες (81′ Οκουμού), Χιουλσάγκερ, Κάουπερς.

Στον πάγκο: Ντε Σρέφελ, Φάντεν Μπόρε, Οκουμού, Οντζίντζα-Οφόε, Σαμουάς, Λέμαγιτς, Σαλάχ, Φοφανά, Μαρέχ, Ντεπουάτρ, Γκοντό.

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο, Μάθιους, Μίλετιτς, Παναγιώτου, Γιούστε, Λέτσιακς, Χαραλάμπους (74′ Παπουλής), Nτίσκερουντ (70′ Μπεζούς), Μπασιρού, Μπρούνο (74′ Μπάρκερ), Κακουλλής (86′ Μάταβζ).

Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο, Ψάλτης, Βενιζέλου, Ασημένος, Σάββα, Παπουλής, Μπάρκερ, Ζαχαρίου, Μπεζούς, Μάταβζ. 

Σκόρερ: 19′ Χαραλάμπους, 76′ Μπάρκερ.

Κίτρινες: 59′ Χαραλάμπους, 61′ Μίλετιτς, 67′ Κακουλλής.

Αποβολές: -/-.

Γήπεδο: «Γελάμκο Αρένα».

Διαιτητής: Ιρφάν Πελίτο (Βοσνία).

Α’ βοηθός: Νταβόρ Μπέλιο (Βοσνία).

Β’ βοηθός : Σενάντ Ιμπρισιμπέγοκοβιτς (Βοσνία).

Τέταρτο: Μίλος Γκίγκοβιτς (Βοσνία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

1′ ΈΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ!

4′ Πρώτη καλή στιγμή για την Ομόνοια. Μετά από μακρινή μπαλιά του Γιούστε, ο Κακουλλής έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Γάνδης, αλλά πρόλαβε, βγήκε και μπλόκαρε ο Ρόεφ.

7′ Μπήκε ορεξάτη η Ομόνοια που θέλει να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους.

13′ Πρώτη αξιόλογη φάση για τη Γάνδη με καλή προσπάθεια και σουτ του Χιουλσάγκερ, ήταν όμως άστοχο, αφού η μπάλα πέρασε μόλις έξω.

14′ Απείλησε ξανά η Ομόνοια με τον Κακουλλή, ο Ρόεφ απέκρουσε με τα πόδια. Προηγήθηκε λάθος του Τορουναρίνγκα.

19′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ! Ο Χαραλάμπους έκανε το σουτ, η μπάλα κάπου κόντραρε, πέρασε πάνω από τον Ρόεφ και κατέληξε στα δίχτυα!

26′ Νέα ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Ντίσκερουντ εντός περιοχής έκανε το σουτ, έβαλε την κόντρα ο Ενγκαντό-Ενγκαντιουί και έδιωξε σε κόρνερ.

32′ Σουτ του Λέτσιακς, άστοχο.

38′ Γυριστό βολέ από τον Κάστρο-Μόντες, άστοχο.

40′ Κακό σουτ του Χάουγκε, καμία ανησυχία.

42′ Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, ο Χάουγκε έκανε το σουτ, ο Φαμπιάνο έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.

45′ + 3 ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ!

46′ ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ!

49′ Με διάθεση να πιέσει αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο η Γάνδη. Σουτ του Οντζίντζα-Οφόε, η μπάλα κτύπησε στο σώμα του Γιούστε.

55′ Δοκάρι για την Γάνδη. Kεφαλιά του Κάουπερς στο αριστερό δοκάρι του Φαμπιάνο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Οντζίντζα-Οφόε έφυγε ελάχιστα έξω.

56′ Διαφορετική η εικόνα της αναμέτρησης στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου.

65′ Πρώτη ευκαιρία για την Ομόνοια στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναγιώτου να προωθείται, έφτασε στα όρια της αντίπαλης περιοχής, αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο.

68′ Φοβερή απόκρουση από τον Φαμπιάνο σε προσπάθεια του Κάιπερς. Ο Κάουπερς βγήκε απέναντι από τον Βραζιλιάνο, έκανε το πλασέ αλλά ο πορτιέρο της Ομόνοιας έσωσε εξαιρετικά με τα πόδια.

69′ Ο Φαμπιάνο ύψωσε και πάλι το ανάστημά του στο σουτ του Ντεπουάτρ και είπε «όχι» στους Βέλγους.

76′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ! Τρομερό γκολ με σουτ-βολίδα του Μπάρκερ. Ο Άγγλος έστειλε την μπάλα στο… παραθυράκι του Ρόεφ και έκανε το 2-0. Προηγήθηκε έξυπνη ασίστ του Κακουλλή με το κεφάλι.

80′ Ο Χονγκ έκανε ωραία προσπάθεια, αλλά ο Φαμπιάνο πραγματοποίησε και πάλι σπουδαία απόκρουση.

88′ Σουτ του Οφόε εκτός περιοχής, άστοχος.

90′ + 5 ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ!


btm