• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΠΟΕΛ: Δεν έκανε τίποτα για να την αποτρέψει…
19/08/2022 16:08

Παρουσιάστηκαν αδιάβαστοι οι γαλαζοκίτρινοι στον αγώνα με την Γιουργκόρντεν, με τη βαριά ήττα να είναι φυσικό επακόλουθο της κακής τους εικόνας

ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΜΠΟΥ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ / ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)

Στη θεωρία το ΑΠΟΕΛ πήγαινε στη Σουηδία διαβασμένο για το τι θα αντιμετωπίσει. Γνώριζε τον βαθμό της δυσκολίας και τα πλεονεκτήματα της Γιουργκάρντεν, που ήταν η μεγαλύτερη αγωνιστική ετοιμότητα (το πρωτάθλημα είναι στη 18η αγωνιστική), η «καυτή» ατμόσφαιρα των οπαδών της και ο συνθετικός χλοοτάπητας του γηπέδου.

Στην πράξη όμως, η ομάδα φάνηκε εντελώς αδιάβαστη, σαν να μην ήξερε τι θα παρουσιάσει ο αντίπαλος και ποια είναι τα δυνατά του σημεία στην επίθεση, με αποτέλεσμα να έρθει το βαρύ 3-0. Ήξερε πως είναι φύση επιθετική ομάδα και πως αμυντικά «χωλαίνει», αλλά δεν έκανε τίποτα για να την περιορίσει και να τη χτυπήσει εκεί που «πονάει».

Ελλιπής προσπάθεια

Έμοιαζε να παραδίνεται στις ορέξεις των Σουηδών που μπήκαν αφηνιασμένοι στον αγώνα και οδηγούσαν το παιχνίδι στον φρενήρη ρυθμό τους. Το ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να ελέγξει το ματς και να χαμηλώσει το τέμπο, με αποτέλεσμα να πάει σε ένα τέμπο που δεν του ταιριάζει και δεν είναι ακόμα έτοιμο για να αγωνίζεται. Πέραν αυτών βρέθηκαν κομβικοί παίκτες σε κακή ημέρα όπως ήταν ο Μπέλετς που είχε ευθύνη στα δύο γκολ από τα τρία, ο Ντάλσιο, ο Εντονγκαλά και ο Νταουσβίλι. Όχι πως οι υπόλοιποι διέπρεψαν με την απόδοσή τους φυσικά.

Ολόιδια με αυτήν στο Καζακστάν

Γενικότερα η εικόνα στο μεγαλύτερο κομμάτι του προχθεσινού αγώνα ήταν άσχημη ή αν προτιμάται ολόιδια με αυτή στο Καζακστάν. Μόνο που τότε δεν το «πλήρωσε», καθώς ο αντίπαλος ήταν χαμηλότερης δυναμικότητας και η πρόκριση ήρθε. Αντίθετα στην «Tele2 Arena» ήταν δεδομένο πως με ανάλογη εικόνα όχι μόνο δεν θα έφευγε με θετικό αποτέλεσμα αλλά θα δεχόταν την ήττα.

Μια ήττα μάλιστα που ήρθε, με την ομάδα να πέφτει αμαχητί, χωρίς να προσπαθήσει δηλαδή όσο θα έπρεπε. Με εξαίρεση εκείνο το διάστημα που ο αντίπαλος έμεινε με παίκτη λιγότερο και οι γαλαζοκίτρινοι βρήκαν κάποιες στιγμές για να «χρυσώσουν το χάπι» και να πάνε με καλύτερο αποτέλεσμα στη ρεβάνς (23/08, 19:00) στη Λευκωσία.

Υπάρχουν δικαιολογίες

Δικαιολογίες για την έκβαση του σκορ και για τα όσα έδειξε ή μάλλον δεν έδειξε η ομάδα υπάρχουν και μάλιστα πολλές. Έλειπε ο σημαντικότερος παίκτης που «δένει» την άμυνα με το κέντρο και το κέντρο με την επίθεση, αυτός που μοιράζει καλύτερα από τον καθένα την μπάλα. Ο λόγος για τον Σαρφό που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, λόγω της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί μέχρι το 2028 και δεν μπορεί να παίξει σε χώρες της ζώνης Σένγκεν.

Έλειπε επίσης, ο Σωφρόνης Αυγουστή λόγω ίωσης. Τον Κύπριο τεχνικό τον διακατέχει το πάθος του και οι χρήσιμες συμβουλές εν ώρα αγώνα. Από τη στιγμή που δεν βρισκόταν εκεί, χάθηκαν αυτά τα στοιχεία. Αυτό τον ρόλο προσπάθησε να κάνει ο Σεργίδης, αλλά είναι ακόμα άπειρος γι’ αυτό το επίπεδο, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να του προσάψει το παραμικρό. Άλλωστε είχε συνεχή επικοινωνία με τον Αυγουστή για το πλάνο που θα ακολουθήσει.

Αλλαγή εικόνας

Με ένα τέτοιο σκορ (3-0) στις πλάτες του, το ΑΠΟΕΛ για να προκριθεί στους ομίλους του Conference League θα πρέπει να τα κάνει όλα τέλεια. Το μόνο που έχει να κρατήσει από τον αγώνα στη Σουηδία είναι τα λάθη που έγιναν, έτσι ώστε να μην τα επαναλάβει. Ουσιαστικά οφείλει να παλέψει όσο μπορεί για την πρόκριση και να δείξει πως αδίκησε τον εαυτό του ακόμα κι αν αποκλειστεί, που είναι το πιο σίγουρο σενάριο.


btm