• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Φαβορί, Αποδόσεις και χρήσιμες πληροφορίες για το Eurobasket 2022
01/09/2022 10:23

Το Eurobasket 2022 διοργανώνεται από την FIBA Europe. Ήταν προγραμματισμένο για το 2021, αλλά αφού ο κορωνοϊός ανέβαλε για έναν χρόνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η FIBA αποφάσισε τη μεταφορά του για το φετινό καλοκαίρι, προκειμένου να μην συμπέσουν την ίδια χρονιά δύο μεγάλες διοργανώσεις. Θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις χώρες.

Οι αγώνες στην φάση των ομίλων θα πραγματοποιηθούν στην Τσεχία, την Γεωργία, την Γερμανία και την Ιταλία. Η φάση των νοκ-άουτ αγώνων θα διεξαχθεί στο Βερολίνο. Ξεκινάει την 1η  Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

Στο EuroBasket 2022 θα λάβουν μέρος 24 ομάδες, οι οποίες έχουν χωριστεί σε 4 ομίλους. Από τις 6 ομάδες του κάθε ομίλου, προκρίνονται στη φάση των «16» οι 4 πρώτες και τότε θα ξεκινήσουν οι νοκ-άουτ αναμετρήσεις. Η φάση των ομίλων θα έχει ολοκληρωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η Ελλάδα μετέχει ανελλιπώς στα EuroBasket από το 1987 και μετράει δύο χρυσά μετάλλια (1987, 2005), ένα ασημένιο (1989) και ένα χάλκινο (2009). Στο προηγούμενο EuroBasket, που διεξήχθη το 2017, η Ελλάδα αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Ρωσία και τερμάτισε στην 8η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η FIBA απέκλεισε τη Ρωσία από τη διοργάνωση, δίνοντας τη θέση της στο Μαυροβούνιο.

Φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου είναι η Σερβία η οποία προσφέρεται από την Bet on Alfa σε απόδοση 4.70. Ακολουθεί η Ελλάδα με απόδοση 5.10, όσο ακριβώς έχει και η Σλοβενία. Τέταρτο φαβορί είναι η Γαλλία με απόδοση 5.70 και ακολουθούν η Λιθουανία (11.50), η Ισπανία (14.50), η Ιταλία (16.00) και η Τουρκία (19.00).

Όμιλος Α –  Ισπανία, Mαυροβούνιο, Τουρκία, Γεωργία, Βέλγιο, Βουλγαρία

Το φαβορί για την 1η θέση του ομίλου είναι η Ισπανία (1.88) και ακολουθεί η Τουρκία (2.40).

Όμιλος Β – Γαλλία,  Λιθουανία, Σλοβενία, Γερμανία, Ουγγαρία, Βοσνία

Το φαβορί για την 1η θέση του ομίλου είναι η Σλοβενία (2.25) και ακολουθεί η Γαλλία (2.75).

Όμιλος Γ – Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Ουκρανία, Μ. Βρετανία, Εσθονία

Το φαβορί για την 1η θέση του ομίλου είναι η Ελλάδα (1.53) και ακολουθεί η Ιταλία (3.85).

Όμιλος Δ – Σερβία, Τσεχία, Πολωνία, Φινλανδία, Ισραήλ, Ολλανδία

Το ξεκάθαρο φαβορί για την 1η θέση του ομίλου είναι η Σερβία και προσφέρεται σε απόδοση 1.21 από την Bet on Alfa.

Ο “Greek Freak”, ο Γιάννης Αντετοκούμπο, είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο και μετά από όσα έχει καταφέρει στο ΝΒΑ, θέλει να πετύχει κάτι ανάλογο και με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Μαζί με τον Νίκολα Γιόκιτς της Σερβίας είναι τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του MVP.

Η συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούμπο στην Εθνική Ελλάδος σε συνδυασμό με την παρουσία το Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο αφήνει πολλές υποσχέσεις για μια σπουδαία πορεία στο φετινό Eurobasket.

Ο τρίτος όμιλος, στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα διασταυρώνεται με τον τέταρτο όμιλο, στον οποίο συμμετέχουν  Σερβία, Τσεχία, Ισραήλ, Πολωνία, Φινλανδία και Ολλανδία.

Η ομάδα που δεν θα ήθελε να βρει μπροστά της η Εθνική Ελλάδος από τον τέταρτο όμιλο είναι η Σερβία. Δυνατή είναι και η Τσεχία.  Ο πρώτος του τρίτου ομίλου θα παίξει με τον τέταρτο του τέταρτου ομίλου, ο δεύτερος με τον τρίτο κ.ο.κ.

Η Εθνική Ελλάδος θα πρέπει να παλέψει για την 1η θέση στον όμιλό της ώστε να μην  βρει στον δρόμο της τον πρώτο κάποιου άλλου ομίλου μέχρι και την ημιτελική φάση.

Για την Εθνική Ελλάδος η Bet on Alfa προσφέρει τις ακόλουθες επιλογές:

Κατάκτηση του τροπαίου – Απόδοση 5.10

Νικητής ομίλου – Απόδοση 1.53

Πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα – Απόδοση 1.83

Πατήστε ΕΔΩ, κάντε εγγραφή και  επωφεληθείτε όλων των προνομίων που προσφέρει η BET ON ALFA. Αυτά είναι:

  • Mπόνους 100% μέχρι 100 Ευρώ για την πρώτη σας κατάθεση. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.
  • Bonus στα παρολί μέχρι 50%
  • Cash Back στο σκορ 0-0

*Οι αποδόσεις υπόκεινται σε αλλαγές. Μπορείτε να δείτε την εξέλιξη των αποδόσεων πατώντας εδώ.

Κατεβάστε τώρα το application της Bet on Alfa για να έχετε πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή απ’ όπου κι αν βρίσκεστε. Είναι διαθέσιμο και για iOS και για Android συσκευές.

Μπορείτε να δείτε online τις αποδόσεις στο www.betonalfa.com.cy, ή να επισκεφτείτε ένα από τα πρακτορεία της Bet on Alfa Παγκύπρια.


btm