• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Τάκης Αντωνίου: «Η ήττα έδειξε τι πρέπει να αλλάξει ο Σωφρόνης»
11/09/2022 17:35
Τάκης Αντωνίου: «Η ήττα έδειξε τι πρέπει να αλλάξει ο Σωφρόνης»

Ο παλαίμαχος άσσος, προπονητής και παράγοντας του ΑΠΟΕΛ, Τάκης Αντωνίου, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Μπάλα είναι και Γυρίζει» με τον Χρίστο Παπακώστα για την ήττα από τον Άρη.

Αναλυτικά:

Για την ήττα από τον Άρη: «Περιμέναμε όλοι με αγωνία τον αγώνα, γιατί θέλαμε να δούμε αν θα υπήρχε συνέχεια μετά τη νίκη επί της Ανόρθωσης, αλλά και για να μετρήσουμε δυνάμεις απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και στο γήπεδο και όσον αφορά το μέτρημα της δύναμης. Φάνηκε καθαρά πως η ομάδα πρέπει να βρει συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που θα την κάνει αποδοτική. Χθες δεν μπορούσε να είναι αποδοτική. Περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια από τον προπονητή, τι θα αλλάξει για να γίνει πιο δημιουργική και πιο αποτελεσματική».

Για το γεγονός πως δεν σκόραρε: «Δεν μου αρέσει να λέω αοριστολογίες. Θέλω να δικαιολογώ κάτι που βλέπω. Το στατιστικό είναι εκεί και καταγράφεται, αλλά το θέμα είναι να διαγνώσεις για πιο λόγο έγινε αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε με μία τριάδα στο κέντρο εκ των οποίων κανένας δεν μπορούσε να απειλήσει τον αντίπαλο. Ο Κονσταντίνοφ, ο Σαρφό που δεν ήταν στα καλά του. Αλλά όταν είναι στα καλά του, του αρέσει να παίζει μακριά από την αντίπαλη περιοχή. Είναι πολύ καλός παίκτης, καλός στην μπάλα, με πολύ καλή αλλαγή κατεύθυνσης. Ο Ντάλσιο δεν έχει επιθετικές αρετές. Είναι καλός παίκτης, όμως δεν είναι το νέο δεκάρι του ΑΠΟΕΛ. Μπορεί να γίνει με κατάλληλη εκπαίδευση, ένας καλός Πίντο, δίπλα από κάποιον άλλον. Όταν μπαίνει στην περιοχή, το σώμα του δεν έχει επιθετική ορμή. Άρα του μένουν τα πλάγια. Το ΑΠΟΕΛ χθες πήγε πάρα πολύ καλά στα πλάγια. Ο Γουήλερ πήγε πολύ καλά χθες. Όμως, όταν παίζεις από τα πλάγια και έχεις μόνο έναν σέντερ φορ, τον Μάγκλιτσα, δεν είναι εύκολο. Ο Μάγκλιτσα προσπαθούσε, αλλά δεν μπορούσε. Δεν είχε κάποιον δίπλα του. Έτσι σπαταλήσαμε ένα ολόκληρο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκε ο Κβιλιτάια και άρχισε η ομάδα να γίνεται πιο επιθετική. Στο τελευταίο μισάωρο ήταν πολλές οι διακοπές και χάλασε ο ρυθμός. Δεν το λέω σαν δικαιολογία, αλλά σαν γεγονός. Ο Άρης είναι μία σθεναρή ομάδα που αμύνεται πολύ καλά και είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Αποτέλεσμα ήταν να χάσουμε τον αγώνα, αλλά είναι ένα παιχνίδι που δείχνει τον προπονητή πως πρέπει να δουλέψει στην συνέχεια».

Για τον Άρη: «Έχει την φιλοσοφία, έχει και τους παίκτες. Είναι παίκτες σε καλή ηλικία, με ακριβά συμβόλαια. Η δουλειά του προπονητή του Άρη, με τις προσδοκίες να μην είναι οι υψηλότερες, όμως με ένα ρόστερ πάρα πολύ καλό, δεν είναι και η δυσκολότερη. Μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα σε οποιοδήποτε γήπεδο. Βλέπεις παίκτες που δεν τους ενδιαφέρει το παρελθόν του Άρη ή ποιος είναι ο ΑΠΟΕΛ. Πιστεύουν στον εαυτό τους και αγωνίζονται χωρίς αρνητικό σύμπλεγμα σε οποιοδήποτε γήπεδο, όπως έκαναν στην Λευκωσία».

Αν πρέπει να αξιοποιηθούν διαφορετικά κάποιοι παίκτες του ΑΠΟΕΛ: «Είναι δουλειά του προπονητή. Όταν βλέπουμε να αγωνίζεται με τρία χαφ που δεν είναι επιθετικά, θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να γίνει πιο απειλητικός. Πχ η Λίβερπουλ παίζει με τρία χαφ, αλλά έχει τον μηχανισμό για να παίξει επιθετικά. Πρέπει να βρεθεί αυτός ο τρόπος και να αξιοποιήσει το υλικό του».

«Ξέρει τον τρόπο ο Σωφρόνης. Το έκανε και πέρσι που κράτησε την ομάδα σε ένα μεγάλο αριθμό αγώνων αήττητη. Τώρα γνωρίζει τους ποδοσφαιριστές του. Μαθαίνει τι σημαίνει Μπλουμ, τι σημαίνει Μαρκίνιος. Μπορεί να το κάνει και να φτιάξει μία καλή ομάδα».

Σε ερώτηση αν λείπει η φαντασία από την οργάνωση του ΑΠΟΕΛ: «Λείπει η διείσδυση από τον κεντρικό διάδρομο προς την περιοχή. Δυστυχώς, με τον τρόπο που χρησιμοποιείται η ομάδα, να πάρουμε κάτι από εκεί. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που έκανε ο Παπουλής με την ΑΕΚ».

Για Πάφο και Άρη: «Είναι πάρα πολύ δυνατοί αντίπαλοι. Έχουν παίκτες ποιότητας, αθλητικά κορμιά, γρήγορους, ψηλούς. Με αυτά που είδαμε μέχρι τώρα, βλέπουμε πως καθαρίζουν εύκολα κάποιους αγώνες με μικρομεσαίες ομάδες και θέτουν υποψηφιότητα να μπουν στην εξάδα».

Για τη διαιτησία του χθεσινού αγώνα: «Το χειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, όμως το μεγάλο μειονέκτημα ήταν πως δε διαχειρίστηκε σωστά τον χρόνο που έκαναν καθυστερήσεις οι ποδοσφαιριστές. Γενικά δεν ήθελε να ευνοήσει κάποιον, δεν έκανε σοβαρά λάθη. Αλλά δεν επιβλήθηκε στον τομέα της ροής του αγώνα, κάτι που σημείωσε και ο προπονητής του Άρη».


btm