• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ατλέτικο: Καταδίκασε τα ρατσιστικά συνθήματα οπαδών της κατά του Βινίσιους μέσω σκληρής ανακοίνωσης
20/09/2022 23:44
Ατλέτικο: Καταδίκασε τα ρατσιστικά συνθήματα οπαδών της κατά του Βινίσιους μέσω σκληρής ανακοίνωσης

Η διοίκηση της Ατλέτικο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τοποθετήθηκε ξεκάθαρα απέναντι στους οπαδούς που επιτέθηκαν με ρατσιστικά συνθήματα κατά του Βινίσιους πριν το ντέρμπι με την Ρεάλ, τονίζοντας πως θα συνεργαστούν με τις αρχές για τον εντοπισμό τους

Ο Βινίσιους αποτέλεσε το θέμα συζήτησης πριν και κατά τη διάρκεια του μεγάλου ντέρμπι της Ατλέτικο με την Ρεάλ, λόγω της ρατσιστικής επίθεσης που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής στα μέσα της περασμένης εβδομάδας αλλά και από μερίδα φίλων των “ροχιμπλάνκος” μέσω τραγουδιών που φώναζαν έξω από το “Γουάντα Μετροπολιτάνο”.

Η σκόνη όμως δεν έχει κατακαθίσει ακόμα και ο Βραζιλιάνος επιθετικός εξακολουθεί ακόμα και τώρα να είναι στο επίκεντρο της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας στην Ισπανία, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ, να εκφράζει τη στενοχώρια του για τα όσα εκτυλίχτηκαν στο πλαίσιο του αγώνα και την Ατλέτικο να παίρνει θέση μέσω ανακοίνωσης.

Αυτό το έκανε το απόγευμα της Τρίτης (20/09), με τη διοίκηση των ροχιμπλάνκος να καταδικάζει τα όσα έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδό της με πρωταγωνιστές οπαδούς της, να ξεκαθαρίζει πως περιμένει από τις αστυνομικές αρχές τον εντοπισμό τους και να στέλνει μήνυμα πως δεν επιτρέπει σε κανέναν που φέρεται ρατσιστικά ή ξενοφοβικά να κρύβεται πίσω από τα χρώματά της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ατλέτικο:

“Η Ατλέτικο Μαδρίτης καταδικάζει έντονα τα απαράδεκτα συνθήματα που ακούστηκαν από μια μειοψηφία οπαδών έξω από το γήπεδο πριν από το ντέρμπι.

Ο σύλλογός μας ήταν πάντα γνωστός ως ένας χώρος ανοιχτός και χωρίς αποκλεισμούς για οπαδούς διαφορετικών εθνικοτήτων, πολιτισμών, φυλών και κοινωνικών τάξεων και λίγα άτομα δεν μπορούν να αμαυρώσουν την εικόνα χιλιάδων οπαδών της Ατλέτι που υποστηρίζουν την ομάδα τους με πάθος και σεβασμό για τους αντιπάλους τους.

Αυτά τα τραγούδια προκαλούν τεράστια απώθηση και αγανάκτηση. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα άτομο να κρύβεται πίσω από τα χρώματά μας για να εκστομίσει προσβολές ρατσιστικού ή ξενοφοβικού χαρακτήρα. Στην Ατλέτικο Μαδρίτης, έχουμε μηδενική ανοχή στον ρατσισμό, η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση αυτής της κοινωνικής μάστιγας είναι πλήρης και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να την εξαλείψουμε.

Για το σκοπό αυτό, επικοινωνήσαμε με τις αρχές για να τους προσφέρουμε την πλήρη συνεργασία μας για τη διερεύνηση των γεγονότων που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο. Τους ζητάμε να εντοπίσουν τα άτομα που συμμετείχαν για να προχωρήσουν στην άμεση αποπομπή όσων είναι μέλη του συλλόγου.

Θα θέλαμε επίσης να καλέσουμε όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον κόσμο του ποδοσφαίρου να προβληματιστούν βαθιά. Καθιστώντας για άλλη μια φορά ξεκάθαρη την σθεναρή μας καταδίκη αυτών των γεγονότων, που δεν έχουν καμία απολύτως δικαιολογία, πιστεύουμε ότι αυτό που συνέβη τις ημέρες πριν από το ντέρμπι είναι απαράδεκτο.

Ζητείται από τους οπαδούς λογική και ορθολογισμός και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, επαγγελματίες από διαφορετικούς τομείς δημιούργησαν μια τεχνητή καμπάνια, ανάβοντας το φιτίλι της διαμάχης χωρίς να μετρούν τις επιπτώσεις των πράξεων και των εκδηλώσεών τους.

Ο πόνος που νιώθει η οικογένεια των ερυθρόλευκων για αυτό το γεγονός είναι τεράστιος. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να συνδέσει τους οπαδούς μας με αυτή τη συμπεριφορά και να αμφισβητήσει τις αξίες μας λόγω μιας μειοψηφίας που δεν μας εκπροσωπεί. Η απόφασή μας είναι σταθερή και εμφατική. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να διώξουμε τους εμπλεκόμενους από την ερυθρόλευκη οικογένεια γιατί δεν μπορούν να είναι μέρος της”.


btm