• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Λουκά: «Μεγάλες ομάδες κινδυνεύουν… Έκανα φίλους στον ΠΟ Αχυρώνας/Ονήσιλος»
21/09/2022 13:58
Λουκά: «Μεγάλες ομάδες κινδυνεύουν… Έκανα φίλους στον ΠΟ Αχυρώνας/Ονήσιλος»

Ο τέως πλέον προπονητής του ΠΟ Αχυρώνας / Ονήσιλος, Λιάσος Λουκά, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ» με τον Μάκη Νικολάου.

Για το «διαζύγιο» του με τον ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος: «Αρχικά να πω πως είναι μια καινούργια ομάδα σε όλα της. Θεωρώ έγινε πολύ καλή δουλειά, αλλά χρειάζεται χρόνος. Ανταλλάξαμε ιδέες και με βάση και τα αποτελέσματα θεωρήσαμε σωστό να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Δεν μετανιώνω, ό,τι κάνεις είναι σχολείο. Η ομάδα διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους τους. Ποιότητα και βάθος υπάρχει στην ομάδα, όπως και θέληση. Χρειάζεται λίγο δέσιμο παραπάνω και είναι θέμα χρόνου η ομάδα να δείξει τις δυνατότητές της. Ακόμη είναι αρχή…».

Και πρόσθεσε: «Ο καθένας έχει τις δικές του ιδέες και τον δικό του τρόπο προσέγγισης. Ήταν μια απόφαση για το καλό και το συμφέρον της ομάδας να λύσουμε τη συνεργασία μας. Έχω κάνει φίλους στην ομάδα. Πήγαμε από κοινού και μιλήσαμε και αποφασίσαμε να βρεθούμε και πάρθηκε η απόφαση. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερα. Είμαστε ευχαριστημένες και οι δύο πλευρές. Είμαστε μια χαρά, να μην γινόμαστε κουραστικοί».

Για τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας και το πρώτο δείγμα: «Είναι λογικό πάντα στις πρώτες αγωνιστικές να μην ξεχωρίσουν όλες οι ομάδες. Οι δυνατές ομάδες ξεχωρίζουν μετά τις πρώτες εφτά-οκτώ αγωνιστικές. Υπάρχουν φαβορί στα χαρτιά, αλλά στο γήπεδο δεν ισχύει αυτό διότι ακόμη κάποιες ομάδες δεν είναι έτοιμες. Θα είναι δυνατό και ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Κάποιες ομάδες άρχισαν δυνατά κάτι που δεν αναμενόταν, ενώ ισχύει και το αντίθετο με ομάδες που ανέμενε ο κόσμος ότι θα μπουν δυναμικά από την αρχή».

«Σε βάθος χρόνου θα δείξουν ότι θα ξεχωρίσουν κάποιες ομάδες λόγω καλού προγραμματισμού που έχει γίνει. Λόγω της έλλειψης μεγάλων ομάδων στη Β’ Κατηγορία πλην του Εθνικού Άχνας, πολλές ομάδες έκαναν το κουμάντο τους και δημιουργήθηκαν με στόχο να ανέβουν στην Α’ Κατηγορία», συμπλήρωσε και πρόσθεσε για το μέλλον του: «Η δουλειά του προπονητή αυτή είναι. Κάποτε δεν έρχονται τα πράγματα όπως τα θέλεις και πάμε παρακάτω. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Απογοήτευση δεν υπάρχει. Στεναχώρια ναι.. Απογοήτευση όχι. Αλλιώς σχεδίαζα τα πράγματα κι αλλιώς ήρθαν. Πρέπει να βλέπουμε τι πήγε λάθος και να προχωρήσουμε».

Για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας: «Ομάδες που κράτησαν βασικό κορμό, Πάφος, Άρης και Απόλλων ξεχωρίζουν, η Ανόρθωση δεν έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, η ΑΕΚ και η Ομόνοια έκαναν αλλαγές και θα είναι δυνατές, το ΑΠΟΕΛ το ίδιο. Στην ΑΕΛ θεωρώ ότι υπάρχει το ρόστερ για να ανακάμψει. Υπάρχει χρόνος ακόμη για να υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη ομάδα. Το δείχνουν από την αρχή ότι έχουν ταυτότητα, δυναμική και σταθερότητα η Πάφος και ο Άρης. Κάνουν βήματα προς τα εμπρός και θεωρώ ότι μπορούν για καλύτερη πορεία από πέρσι».

Αν θα γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα κατά την άποψή του: «Εννοείται… Τα αποτελέσματα μετρούν στην ουσία και σε βάθος χρόνου η δουλειά στο γήπεδο. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Σίγουρα κινδυνεύουν να μείνουν εκ νέου εκτός μεγάλες παραδοσιακά ομάδες».

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια: «Ξέρει πολύ καλά το κυπριακό ποδόσφαιρο, τη νοοτροπία, τους παίκτες, τα πάντα… χρειάζεται τη στήριξη όλων μας για να πετύχει. Υπάρχουν καλοί παίκτες. Όσοι κλήθηκαν έχουν κίνητρο να αποδείξουν την αξία τους και όσοι έμειναν εκτός να παλέψουν για να κληθούν σε μεταγενέστερο στάδιο».

Για τους Ευρωπαίους: «Περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον Απόλλωνα. Είναι και ο τρόπος διαχείρισης και πως ανταποκρίνονται στα παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη. Θεωρώ ότι είναι ανταγωνιστικές οι ομάδες μας και η ΑΕΚ δείχνει ικανή να τα καταφέρει, ενώ η Ομόνοια έκανε καλά παιχνίδια αν εξαιρέσουμε αυτό με τη Σέριφ».

Aκολουθεί και το ηχητικό:


btm