• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ronald McDonald House Charities® Κύπρου
21/09/2022 15:30
Ronald McDonald House Charities® Κύπρου

Τελέστηκαν τα εγκαίνια  

του πρώτου Ronald McDonald House®  

από την Πρόεδρο της Βουλής, κ. Δημητρίου!

Με αισθήματα συγκίνησης και υπερηφάνειας

τελέστηκαν τα εγκαίνια του σύγχρονου ξενώνα Ronald McDonald House στη Λευκωσία…

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του πρώτου Ronald McDonald House στην Κύπρο,από τηνΠρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου. Πρόκειται για «ένα σπίτι μακριά από το σπίτι», ένα ζεστό «καταφύγιο» που θα προσφέρει δωρεάν φιλοξενία σε οικογένειες παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και σε άλλα νοσηλευτήρια της Λευκωσίας.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, λοιπόν, το Ronald McDonald House άνοιξε επίσημα τις πόρτες του δίπλα στη Σχολή Τυφλών στη λεωφ. 28ης Οκτωβρίου και ήδη φιλοξενεί τις πρώτες οικογένειες. Είναι ένας σύγχρονος και λειτουργικός ξενώνας -με 12 δωμάτια- που ολοκληρώθηκε μετά από μία τεράστια συλλογική προσπάθεια χορηγών και εθελοντών.

«Κρατάμε τις οικογένειες μαζί»! Αυτό είναι το σλόγκαν του και μοναδική αποστολή του είναι να παρέχει ένα ζεστό και φιλόξενο καταφύγιο, που θα αγκαλιάζει τις οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Μία ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι είναι κάτι παραπάνω από ένας ξενώνας που λειτουργεί με υψηλά πρότυπα. Είναι ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι που γίνεται μία μεγάλη «αγκαλιά» για τις οικογένειες…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους ήταν και ο Επίτροπος του Πολίτη, ο Δήμαρχος Στροβόλου, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. τουRMHC Κύπρου, καθώς και Πρόεδροι Κομμάτων και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Λίγο πριν κλείσει η βραδιά, ο Πρόεδρος τουRMHC Κύπρου, κ. Μιχάλης Μιχαήλ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι συγκινητικό και συνάμα ευχάριστο να βλέπεις ένα έργο να ολοκληρώνεται, ειδικά μετά από μία τεράστια συλλογική προσπάθεια. Ένα ευχαριστώ, λοιπόν, δεν θα είναι ποτέ αρκετό, γι’ αυτό εκ μέρους της μεγάλης οικογένειας του Ronald McDonald House Charities Κύπρου, σας δίνω μία μεγάλη υπόσχεση: ότι θα προσπαθούμε διαρκώς να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μην νιώσει ποτέ κανένα παιδί που νοσηλεύεται… ότι στερείται τη ζεστή αγκαλιά της οικογένειάς του».

Τέλος, ο δημοφιλής τραγουδιστής Λούκας Γιώρκας μαζί με την παιδική χορωδία «Μουσικοί Ορίζοντες» – Ανθή Παπαφιλίππου, εμπλούτισαν μουσικά την εκδήλωση με τα υπέροχα τραγούδια τους.

Ronald McDonald House Charities® (RMHC®):

Το Ronald McDonald House Charities είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 65 χώρες παγκοσμίως, με στόχο τη δημιουργία και υποστήριξη προγραμμάτων που βελτιώνουν άμεσα την υγεία και ευημερία των παιδιών. Διαχρονικός υποστηρικτής και ιδρυτικός εταίρος του είναι τα εστιατόρια McDonald’s™.

Ronald McDonald House Charities Κύπρου:

Ακολουθώντας την ίδια γραμμή, το 2014 ιδρύθηκε στην Κύπρο το Ronald McDonald House Charities Κύπρου με έδρα του τη Λευκωσία και κύριο χορηγό του τα εστιατόρια McDonald’s Κύπρου! Το όραμά του είναι να γίνει ευρέως γνωστή η προσπάθειά του, που αφορά στη βελτίωση της ζωής των οικογενειών με παιδιά που έχουν νοσήσει, προσφέροντάς τους στήριξη όπου και όταν χρειαστεί.

Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα, το Ronald McDonald House Charities Κύπρου εργάζεται εντατικά για να κρατάει τις οικογένειες μαζί στα δύσκολα, ενώ σε συνεργασία με άλλα παραρτήματα του RMHC σε όλο τον κόσμο, βοηθάει οικογένειες να μεταβούν δωρεάν στο εξωτερικό για να βρίσκονται κοντά στο παιδί τους, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η νοσηλεία του. Συμπάσχοντας με τα παιδιά και τις οικογένειές τους, το Ronald McDonald House Charities Κύπρου εξασφαλίζει ζωτικούς πόρους και φροντίζει ώστε τα παιδιά να λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη από κορυφαία νοσοκομεία παγκοσμίως.

Θερμές ευχαριστίες στους Χορηγούς:

McDonalds Kύπρου, Ένα Όνειρο Μια ευχή, Τράπεζα Κύπρου, Globe Invest, Coca Cola Κύπρου, Cosmos Ασφαλιστική, Ελληνική Τράπεζα, 7Q investment Group, EY Kύπρου, ΧΜ, JCC, Voici La Mode Group, ACS, EKO, AHK, Foodhaus, CYTA, Travel Trade Cyprus, WebArts, IdeaSeven, Aphrostrom, Euroblinds, Dimco, Lightblack, Yianis Christodoulou Foundation, Leroi Merlin, Glosec, Ergohome, CRM Consulting & Risk Management, Messios Trading, Eureka, Harco Trading, G.H. Yacoubian, TBWA/Entelia, Lordos United Group, Pissis Signs, Stop Fire, M.S.Iacovides, Mωρά Θαύματα, Βlossom, Ecolab, Refan, Smoothie Factory, Cleanset, SA.C.C.EL, Acropolis Dry Cleaners, Alambra, Mitsides, BakeArt, PhotoZak studio, CTC, Argosy Trading Company, Aγκαλιάζω με αγάπη, Cyprus Childrens Fund, Mama Starts, Laurae Rubia.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα 

του Ronald McDonald House Charities Κύπρου www.rmhc.org.cy ή καλέστε στο 22 525404.


btm