Πάνε χρόνια που καλλιεργείται το… φρούτο με την ανάλυση επίμαχων φάσεων σε διαφόρων ειδών Μέσα από ειδικούς ή «ειδικούς» οι οποίοι είτε έφαγαν πολύ ψωμί από τη διαιτησία στο παρελθόν, είτε ακόμη τρώνε. Και να σκεφτείτε πως σε πολλές περιπτώσεις δεν συμφωνούν καν μεταξύ τους.

Δεν τής το είχαμε της ΚΟΠ, αλλά φέτος πήρε την σοφή απόφαση να παίρνει η ίδια ξεκάθαρη θέση, αφού το τμήμα διαιτησίας της προβαίνει εβδομαδιαία σε ανάλυση και επεξήγηση φάσεων για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR, της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR.

Αν υπήρχε ένας τρόπος να το κάνει πιο άμεσα, ας πούμε την επομένη κάθε αγωνιστικής ημέρας μετά από τα ένα-δυο ή τρία παιχνίδια που προηγήθηκαν θα ήταν πολύ-πολύ καλύτερα και ασφαλώς η ικανοποίηση μεγαλύτερη βλέποντας την ίδια την Ομοσπονδία να παίρνει ξεκάθαρη θέση για τη συμπεριφορά και την απόδοσή των διαιτητών στο δικό της προϊόν, εκθέτοντάς τους μάλιστα άμα προβαίνουν σε εξώφθαλμα λάθη. Προλαβαίνοντας έτσι και όσους λειτουργούν ανεξάρτητα στην ανάλυση διαιτητικών αποφάσεων.

Είναι αλήθεια πως σε θέματα επικοινωνίας υστερούσε η ΚΟΠ και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί αλλά και ως ένα μικρό έστω όπλο ενάντια στην προκατάληψη. Η αλήθεια να λέγεται και να γράφεται διότι με την ανάλυση από το ίδιο το τμήμα διαιτησίας, μπαίνουν πολλά πράγματα στη θέση τους…

Θα ήταν δε, παράληψή μας να μην αναφέρουμε πως έχει δίκαιο που διαμαρτύρεται η ΑΕΛ για το γεγονός ότι ακόμη δεν έγινε ανάλυση φάσεων από το τμήμα διαιτησίας της ΚΟΠ, όπως έπραξε η Ομοσπονδία για τα υπόλοιπα ματς. Ήταν το δεύτερο χρονικά παιχνίδι της τέταρτης αγωνιστικής και έπρεπε η ΚΟΠ να αξιολογήσει τις αμφισβητούμενες φάσεις με βάση το χρονικό διάστημα της διεξαγωγής των αγώνων…

ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ