O Χαράλαμπος Πάζαρος, Βουλευτής ΔΗΣΥ Πάφου, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ» αναφορικά με το «φλέγον» ζήτημα με το «Στέλιος Κυριακίδης» και με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΚΟΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, για την απόφαση να κλείσει τον Δεκέμβριο το γήπεδο για βελτιωτικά έργα στο ταρτάν.

Για το γεγονός πως πρόκειται για ζήτημα που έχει κουράσει, παραδέχθηκε αρχικά: «Όντως έχει κουράσει πραγματικά, έχω ακούσει τον αγαπημένο μου φίλο Ανδρέα Μιχαηλίδη. Νομίζω πρέπει να περιορίσουμε τις δηλώσεις μας και να έρθουμε όλοι μας κοντά να κάτσουμε να βρούμε τις λύσεις. Το να βρεθεί μια λύση είναι προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων πλευρών φορέων. Να ψάξουμε την εναλλακτική που θα μας αφήσει όλους ικανοποιημένους».

Για την πρόταση της Πάφος FC για ενοικίαση και πλήρη ανακαίνιση του σταδίου: «Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ο κατά νόμον ιδιοκτήτης είναι ο ΚΟΑ, αλλά ο ΚΟΑ στην ουσία δεν θα αποφασίσει μόνος. Η διοίκηση της Πάφος FC προέβη σε αίτημα για ενοικίαση 90 ετών για να ξανακτιστεί το γήπεδο με ένα πολύ-πολύ υψηλό κόστος. Ο ΚΟΑ απέστειλε την επιστολή στον Πολιτικό Προϊστάμενο, τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου. Μίλησα με τον φίλο τον Πρόδρομο, ο άνθρωπος δεν είναι αρνητικός και δεν έχει λόγο να είναι αρνητικός. Ο ίδιος μίλησε με τον ΠτΔ Νίκο Αναστασιάδη, τον ενημέρωσε για την επιστολή, είναι εις γνώση και του ίδιου του ΠτΔ ότι η επιστολή στάλθηκε ήδη στη νομική υπηρεσία για γνωμάτευση. Οπόταν, ο ΚΟΑ, ο κατά νόμον ιδιοκτήτης του σταδίου, εάν έρθει η νομική υπηρεσία και μετέπειτα το υπουργικό συμβούλιο και δώσουν το πράσινο φως για να προχωρήσει η συμφωνία, ο ΚΟΑ δεν θα έχει λόγο να αρνηθεί. Εάν είναι αρνητική η νομική γνωμάτευση, ο ΚΟΑ πιθανόν θα σταθεί σε αυτήν και δεν θα δώσει τη θετική συγκατάθεσή του. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε πράσινο φως από τη νομική γνωμάτευση και να λυθούν τα χέρια των εμπλεκόμενων για να προχωρήσει η συμφωνία».

Κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει αυτό: «Θέλω να σκέφτομαι πάντα θετικά. Ανέφερα ξανά πως είναι προς όφελος του ίδιου του Κράτους και του Αθλητισμού να έρθουν οι επενδυτές να ανακαινίσουν τα παλαιωμένα μας γήπεδα που δημιουργήθηκαν εδώ και δεκαετίες και χρήσουν πλήρους ανακαίνισης. Υπάρχει ένα παλιό στάδιο σε κάθε πόλη. Αυτά τα γήπεδα εδώ και δεκαετίες που έχουν δημιουργηθεί χρήσουν πλήρους ανακαίνισης. Οπόταν λύνεται και ένα μεγάλο χρέος της πολιτείας στο οικονομικό κομμάτι. Δεν ξέρω κατά πόσον θα συναινέσουν στα 90 χρόνια. Αν όχι θα έρθουν οι πλευρές να βρουν μία συμβιβαστική λύση. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν θα είναι 90 χρόνια, 50 ή 40. Μας ενδιαφέρει μία θετική κατάληξη και να έρθει ο επενδυτής με 35-40 εκατομμύρια ευρώ να ανακαινιστεί πλήρως το γήπεδο να γίνει ένα υπερσύγχρονο ευρωπαϊκό γήπεδο, όχι μόνο για την Πάφο, αλλά για ολόκληρη την Κύπρο».

Για το ταρτάν και το κονδύλι: «Έχουμε δώσει μάχη για αυτό το κονδύλι. Ο ΓΣ “ο Κόροιβος” δεν δέχεται να αναβληθεί μεταφερθεί το έργο στα επόμενα χρόνια. Διότι το κονδύλι των 420.000 χιλιάδων ευρώ που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε, δεν θα μείνει στην Πάφο και θα πάει σε κάποια άλλη ανάγκη. Δεν θα μας περιμένει το κονδύλι πότε θα ανακαινιστεί το ταρτάν. Ο ΓΣ “o Κόροιβος” έστειλε και επιστολή στον ΚΟΑ και απαιτεί οι διαδικασίες τοποθέτησης του ταρτάν να γίνουν κανονικά.  Έγιναν κάποιες έρευνες. Το Ιακώβειο Στάδιο δεν πληροί τις προϋποθέσεις λόγω έξι διαδρόμων και απαιτούνται οκτώ. Εάν υπάρχει μια καλή θέληση μπορεί να μεταφερθεί ο στίβος στη Γεροσκήπου, όμως, αυτή τη στιγμή συζητάμε για το “Στέλιος Κυριακίδης”. Εμείς είμαστε πρόθυμοι να πάμε οπουδήποτε αλλού στην πόλη της Πάφου για να διευκολυνθούν οι ομάδες και οι αθλητές του στίβου και είναι ευχής έργο να υπάρχει θετική κατάληξη για όλους».

«Αντιλαμβάνεστε πως έχουμε αφήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο έλεος του Θεού. Θεωρούμε ευθύνη. Δεν μπορούμε να λέμε θα πάμε να παίζουμε σε Λεμεσό ή Λάρνακα επειδή είναι κλείνει το “Στέλιος Κυριακίδης”. Γιατί δεν μεριμνήσαμε να βρούμε μια λύση με άλλα γήπεδα για να μην δημιουργηθεί αυτό το θέμα».

Αν έγινε προσπάθεια να πειστεί ο ΚΟΑ να γίνονται τα έργα ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή αγώνων: «Αυτό προσπαθήσαμε. Δεν είναι εφικτό, διότι δεν είναι μόνο ο πρόεδρος του ΚΟΑ, αλλά και οι τεχνικές υπηρεσίες του Οργανισμού που δεν έχουν θετική στάση προς αυτή την κατεύθυνση. Εγώ θα επιδιώξω συναντήσεις και με τις τεχνικές υπηρεσίες μαζί με τη διοίκηση της Πάφος FC για να τους πάρουμε μια λύση ώστε να συναινέσουν ώστε ταυτόχρονα να γίνεται το ταρτάν και ταυτόχρονα να μπορεί να διεξάγεται αγώνας. Να μην γίνονται προπονήσεις στο Παφιακό. Να παίζουν μόνο τα εντός έδρας παιχνίδια τους. Για το καλό των ομάδων και όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου της πόλης. Τον οποίο στο τέλος θα ξεγελάσουμε διότι πλήρωσαν εισιτήριο διαρκείας και ίσως αναγκαστούν να πληρώνουν βενζίνη και χρόνο δύο ωρών επιπλέον για το πήγαινε-έλα σε άλλες πόλεις. Θέλω η ΚΟΠ να προσπαθήσει κι αυτή να κοιτάξει με θετικό πρόσημο την προσπάθεια και είμαι βέβαιος ότι αν κάτσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι είναι εφικτό να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση και να αγωνίζονται οι ομάδες μας στο Παφιακό και ταυτόχρονα να γίνεται το ταρτάν».

«Το παφιακό ποδόσφαιρο ανεβαίνει, επανήλθαμε σε υψηλά επίπεδα και πρέπει να κρατήσουμε εκεί το ποδόσφαιρο της Πάφου και να μην πάθουμε ό,τι στο παρελθόν που όταν αγωνίστηκαν τρεις ομάδες στην Α’ Κατηγορία τρωγόμασταν μεταξύ μας και υπήρχε ζηλοφθονία και η έγνοια μας ήταν να μην πάει καλά η άλλη ομάδα της πόλης», σχολίασε στη συνέχεια και κατέληξε:

«Θα συναντηθούμε με τον Χάρη Θεοχάρους της Πάφος FC, να βρούμε αυτούς τους επιστήμονες, να μελετήσουμε και να δώσουμε κάποιες εναλλακτικές λύσεις στον ΚΟΑ και θέλω να μας αντιμετωπίσουν με θετική διάθεση και να μην είναι αρνητικοί προτού καθίσουμε στο τραπέζι. Το “δεν γίνεται, δεν είναι εφικτό και τελειώσαμε” δεν το δέχομαι. Δεν γίνεται, μεν, ελάτε κοντά δε, να προσπαθήσουμε να βρούμε τη λύση. Είμαι σίγουρος ότι ο φίλος ο Ανδρέας Μιχαηλίδης δεν ήταν κάθετα αρνητικός. Μίλησα χθες μαζί του. Νιώθω ότι δεν έχει λόγο να είναι αρνητικός. Άλλωστε μεγάλωσε στο ποδόσφαιρο, γνωρίζει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν εάν οι ομάδες μας πάνε να αγωνιστούν σε άλλες πόλεις και είμαι σίγουρος ότι θα είναι συνοδοιπόρος στο να βρούμε μία λύση για το καλό όλων μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΚΣΑ: Τίμησε τα Κυπριακά πληρώματα που έλαβαν μέρος στο ΕΚΟ...

Στο δείπνο παρέστησαν οι οδηγοί Αλέξανδρος Τσουλόφτας και Λούης Παπαγεωργίου...

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ
29/09/2022 21:00

Άρης: Pregame στο Gerrard’s Kitchen Bar με φαί και δωρεάν...

Ενημέρωση από τον Άρη όσον αφορά το παιχνίδι της Κυριακής...

ΑΡΗΣ
29/09/2022 20:25

Σάκκαρη – Ζανέβσκα 2-1: Η Μαρία νίκησε ξανά με ανατροπή...

Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε τρίτη νίκη με ανατροπή στο Parma...

ΤΕΝΙΣ
29/09/2022 20:07

H κλήση της Εθνικής Γυναικών

Μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της στην προκριματική φάση του...

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
29/09/2022 20:00

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον Πασχαλάκη

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ακόμη μία μεταγραφή, αυτή του 33χρονου διεθνούς...

ΕΛΛΑΔΑ
29/09/2022 19:54

Ναυτικός Όμίλος Αμμοχώστου: Το υψηλότερο επίπεδο σεμιναρίου Optimist που παρουσιάστηκε...

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του...

ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
29/09/2022 19:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ