Έχει διαφανεί εδώ και καιρό πως σε ορισμένα παιχνίδια βγαίνει στην «επιφάνεια» η επιθετική δυσλειτουργία ή και δυστοκία.

Στα δέκα φετινά επίσημα ματς, το ΑΠΟΕΛ έχει σκοράρει μόλις 11 γκολ κι αυτό φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος. Μάλιστα σε τέσσερεις αγώνες δεν κατάφερε καν να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ευθύνη έχουν φυσικά οι επιθετικοί της ομάδας, Μάγκλιτσα, Κβιλιτάια και Μάριος Ηλία που δεν είναι σε καλή κατάσταση. Κατά κύριο λόγο οι δύο πρώτοι, που έχουν και ακριβότερα συμβόλαια και σαφώς μεγαλύτερες προσδοκίες, τις οποίες όμως δεν δικαιώνουν.

Ο Κροάτης φορ έχει αγωνιστεί σε εφτά παιχνίδια, έχοντας μόλις ένα γκολ (πριν από ένα μήνα με τη Γιοργκάρντεν) και δύο ασίστ σε 417’. Από την άλλη ο Γεωργιανός επιθετικός έχει παίξει σε τέσσερα ματς (175 λεπτά), απόρροια του τραυματισμού του και μετράει μία ασίστ. «Φτωχός» ο απολογισμός μέχρι στιγμής αν και είναι μικρό το δείγμα.

Με τέτοια στατιστικά για τους δύο παίκτες, το ΑΠΟΕΛ χάνει μέρος της δύναμής του στην επίθεση και μοιραία το «βάρος» πέφτει στους υπόλοιπους. Άρα λοιπόν, ο Σωφρόνης Αυγουστή στο διάστημα της διακοπής πρέπει να βρει τον τρόπο να τα ενεργοποιήσει τα δύο «όπλα» που μέχρι στιγμής είναι τρόπον τινά ανενεργά. Χρειάζεται τον καλό εαυτό τους η ομάδα για να μπορέσει να «απειλεί» συχνότερα τις άμυνες, γιατί όταν οι δύο βασικοί φορ δεν αποδίδουν, τότε υπάρχει θέμα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ – ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ