Καμία εξέλιξη δεν προκύπτει για το θέμα με το ταρτάν του «Στέλιος Κυριακίδης» και τις προσπάθειες της Πάφος FC, του Ακρίτα Χλώρακας και των βουλευτών της πόλης, ώστε να μην κλείσει εντελώς το γήπεδο τον Δεκέμβριο. «Δεν έχουμε κάποια εξέλιξη», όπως είπε και ο Γενικός Διευθυντής της Πάφος FC, Χάρης Θεοχάρους. Ουδεμία εξέλιξη προκύπτει και με το θέμα της πλήρους αξιοποίησης του σταδίου από τους Ρώσους ιδιοκτήτες της παφιακής ομάδας στο πλαίσιο ενοικίασης για πάρα πολλά χρόνια με σκοπό να δημιουργηθεί στη θέση του ένα υπερσύγχρονο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών γήπεδο.

Πάμε τώρα στο θέμα του Μακαρείου σταδίου, το οποίο θέλει με δικά της έξοδα να το αξιοποιήσει η Ομόνοια. «Είχαμε στείλει μία επιστολή πριν από έναν μήνα, όπου επαναλάβαμε την επιθυμία μας για συμφωνία με την Πολιτεία να ανεγερθεί ένα νέο γήπεδο με έξοδα δικά μας. Ζητήσαμε συνάντηση, στείλαμε και μία υπενθύμιση», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου και πρόσθεσε: «Την περασμένη εβδομάδα ακούσαμε από τον κ. Μιχαηλίδη πως θα γίνει συνάντηση, ακόμα δεν έχει γίνει. Περιμένουμε και ευχόμαστε να βρεθεί ο τρόπος να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Είναι κρίμα να μένει το γήπεδο εκεί αναξιοποίητο. Η πρότασή μας είναι εκεί, είναι σοβαρή, είναι μεγάλο το ενδιαφέρον και ευχόμαστε να υπάρχει γόνιμο έδαφος για συζήτηση».

Με αφορμή τα πιο πάνω, ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, γνωστοποίησε προσφάτως ότι μαζί με τα υπόλοιπα Δ.Σ. του Οργανισμού, αποφασίστηκε να διευθετηθεί συνάντηση και με τις δύο πιο πάνω ομάδες με αφορμή την πρότασή τους για αξιοποίηση του «Στέλιος Κυριακίδης» και Μακαρείου αντίστοιχα, ενώ διέψευσε και ήταν κάθετος για διάφορε πληροφορίες που διαρρέουν για αποφάσεις που αφορούν σε γηπεδικά ζητήματα.

Θα αξιοποιήσει όλα τα δεδομένα που έχει ενώπιών του λοιπόν ο ΚΟΑ, με τον Μιχαηλίδη να τονίζει ότι δεν είναι αυτός που αποφασίζει και υπενθυμίζει ότι το «Στέλιος Κυριακίδης» και το Μακάρειο ανήκουν στην Πολιτεία. Για να παραδεχθεί πως δεν είναι εύκολο να φύγουν τα γήπεδα από τα «χέρια» της Πολιτείας, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο, λέγοντας πως όποτε έχουν συμπράξει ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, έγιναν… θαύματα.

Όσο για το ταρτάν του «Στέλιος Κυριακίδης», επιμένει πως «εκτός απρόοπτου το γήπεδο θα είναι διαθέσιμο μέχρι τέλους Δεκεμβρίου γιατί πρέπει να τοποθετηθεί το ταρτάν».

Λόγω της άφιξης του Υφυπουργού Αθλητισμού Ελλάδας, Λευτέρη Αυγενάκη, αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο, δεν κατέστη δυνατόν να συζητήσουν επί τόπου οι εμπλεκόμενες πλευρές για τα πιο πάνω ζητήματα, οπόταν θα δούμε εάν θα γίνει κάτι μέσα στην επόμενη.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ