29/09/2022 14:50

Την Πέμπτη (29/09) το Κατάρ ανακοίνωσε τους όρους σύμφωνα με τους οποίους θα μπορέσει να εισέλθουν στην χώρα οι φίλαθλοι που τα ταξιδέψουν στην χώρα για το Μουντιάλ.

Σύμφωνα με αυτούς, το Εμιράτο δεν απαιτεί από τους οπαδούς που θα ταξιδέψουν εκεί να είναι εμβολιασμένοι. Οι ξένοι φίλαθλοι που θα είναι άνω των 18 θα χρειαστεί να κατεβάσουν την εφαρμογή Ehteraz, που έφτιαξε το αραβικό κράτος, για να μπορούν να αποδείξουν πως δεν νοσούν από τον κορωνοϊό. Μόνο με την χρήση αυτής της εφαμοργής θα μπορούν να εισέρχονται σε όλους τους κλειστούς δημοσίους χώρους.

Οι επισκέπτες που είναι έξω ετών και άνω θα πρέπει να επιδείξουν ένα αρνητικό PCR τεστ κατά την άφιξή τους στην χώρα, το οποίο να έχει διενεργηθεί το πολύ 48 ώρες πριν την αναχώρησή τους, ή ένα αρνητικό rapid τεστ, που θα έχει λάβει χώρα το πολύ 24 ώρες πριν την ώρα του ταξιδιού. Τα αποτελέσματα αυτών των τεστ θα πρέπει να σταλθούν στο κέντρο τσεκ-ιν του αεροδρομίου. Τα παιδιά που είναι μικρότερα από έξι ετών δεν επηρεάζονται απ’ αυτά τα μέτρα και θα μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς τεστ.

Το Κατάρ επεσήμανε πως όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να εισέλθουν στην χώρα δεν θα μπουν σε κανενός είδους καραντίνα., άσχετα με το στάτους του εμβολιασμού τους. Επίσης δεν χρειάζεται να κάνουν άλλο τεστ κατά την παραμονή τους στην χώρα.

Αν από την άλλη κάποιος βρεθεί θετικός θα απομονώνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας της χώρας. Κατά την αναχώρησή τους, οι φίλαθλοι θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του κράτους στο οποίο θέλουν να ταξιδέψουν, αλλά το ίδιο το Κατάρ δεν θα τους διενεργήσει κανένα τεστ.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ