Ο Χοσέ Λουίς Όλτρα είναι σίγουρα ένα σπουδαίο πρόσωπο για την ΑΕΚ, με τον ίδιο να απολαμβάνει την πρόκληση στην προπονητική του καριέρα.

Ο φιλόδοξος τεχνικός των «κιτρινοπράσινων», έκανε δηλώσεις στη γνωστή «Mundo Deportivo», σημειώνοντας πολλά και ενδιαφέροντα για την ομάδα, αλλά και την Εθνική Κύπρου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Για την εμπειρία στην ΑΕΚ: «Είμαι στην ομάδα τρεις μήνες και το ισοζύγιο είναι θετικό. Προσπαθώ να το συνηθίσω, καθώς όλα είναι καινούργια για μένα. Η έλευση στην Κύπρο σήμαινε φυγή από τη ζώνη άνεσής μου, γιατί ήρθα χωρίς οικογένεια και δεν ήξερα καθόλου αγγλικά. Τώρα κάνω μαθήματα στα αγγλικά και μιλώ επίσης σε συνεντεύξεις τύπου χωρίς μεταφραστή, αν και το επίπεδό μου είναι ακόμα αρκετά χαμηλό, αφιερώνω χρόνο»

Για την πρόκληση του Europa League: «Ένας από τους λόγους που ήρθα εδώ, ήταν για να παίξω στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν προκριθήκαμε στη φάση των ομίλων του Champions League κόντρα στη Μίντιλαντ, αλλά στο Europa League είχαμε μια σπουδαία νίκη με τη Ντιναμό Κιέβου και μια ήττα κόντρα στη Ρεν.

Για το πρωτάθλημα: «Στο πρωτάθλημα είναι όλα δύσκολα για εμάς, εξακολουθεί να μας κοστίζει αυτή η εναλλαγή από Πέμπτη σε Κυριακή. Πιστεύω όμως ότι η ομάδα θα προχωρήσει περισσότερο και υψηλότερα. Στα παιχνίδια προσπαθούμε να είμαστε πρωταγωνιστές με την μπάλα στα πόδια και στην Ευρώπη δίνουμε έμφαση στην άμυνα, παρόλο που μας αρέσει η κατοχή μπάλας».

Για την ΑΕΚ ως σύλλογο: «Η ΑΕΚ είναι ένας τακτοποιημένος σύλλογος, πολύ σοβαρός, με καλές εγκαταστάσεις και πολλά θετικά. Το συμβόλαιο που έχω υπογράψει είναι για δύο χρόνια, αλλά με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να το λύσουμε χωρίς πολλές δυσκολίες, εάν χρειαστεί. Προσπαθώ να εκπληρώνω τις υποχρεώσεις μου, αλλά είναι ήδη γνωστό ότι στο ποδόσφαιρο σε κρίνουν τα αποτελέσματα. Δεν μου έχουν βάλει συγκεκριμένο στόχο, αλλά όταν έρχονται οι νίκες και η ανάπτυξη όλα πηγαίνουν στο σωστό δρόμο. Οι φίλαθλοι και η διοίκηση δεν είναι ικανοποιημένοι με τη δεύτερη θέση».

Για τη σχολή προπονητών της Ισπανίας: «Οι Ισπανοί προπονητές είναι της μόδας, είμαστε προετοιμασμένοι άνθρωποι στη δουλειά μας. Το κυπριακό ποδόσφαιρο εργάζεται για να ανέβει επίπεδο, διότι φροντίζει περισσότερο τις λεπτομέρειες. Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές εθνικότητες καθιστά επίσης το πρωτάθλημα ελκυστικό.

Για τη γενική εικόνα του ποδοσφαίρου μας: «Ο κόσμος θα εκπλαγεί, γιατί είναι αλήθεια ότι η Κύπρος μοιάζει με ένα μικρό πρωτάθλημα, αλλά όταν μπορείς να αγωνιστείς εκπλήσσεσαι από το επίπεδο που υπάρχει μέσα στο γήπεδο. Υπάρχουν ομάδες όπως η Ομόνοια που δοκιμάζεται στο Europa League και δυσκόλεψε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο τελευταίο παιχνίδι, ο Απόλλωνας που είναι στο Conference αλλά και η Πάφος που διαθέτει ξένους επενδυτές και η Ανόρθωση που δείχνει βελτιωμένη».

Για τους ντόπιους παίκτες: «Νομίζω ότι αυτό που χρειάζονται οι Κύπριοι παίκτες είναι συνέχεια στην απόδοσή τους, κάτι που είναι δύσκολο γιατί έχουμε πολλούς παίκτες από το εξωτερικό. Παίζουν λίγο, άρα δεν έχουν ρυθμό ανταγωνισμού».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ