• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Κοινό μήνυμα ενότητας από Συνδέσμους Ποδοσφαιριστών, Προπονητών, Διαιτητών και Παλαιμάχων (ΦΩΤΟΣ)
29/09/2022 11:59
Κοινό μήνυμα ενότητας από Συνδέσμους Ποδοσφαιριστών, Προπονητών, Διαιτητών  και Παλαιμάχων (ΦΩΤΟΣ)

Πραγματοποιήθηκε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη του ΠΑΣΠ, του Συνδέσμου Προπονητών Κύπρου, του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Λευκωσίας και του Συνδέσμου Διαιτητών, στο οίκημα του Συνδέσμου Διαιτητών, με θέμα «Ο ρόλος, οι θέσεις και οι απόψεις των πρωταγωνιστών του κυπριακού ποδοσφαίρου».

Αναλυτικά όσα λέχθηκαν:

Τοποθέτηση Άντρου Κουλουμπρή (Πρόεδρος Συνδέσμου Προπονητών):
«Έγιναν πολλές συναντήσεις του Συνδέσμου Προπονητών με τους άλλους συνδέσμους, που ως πρωταγωνιστές, θέλουν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο. Πρόσφατα ο Πέπης Ιακώβου ανέλαβε την πρωτοβουλία για νέα συνάντηση για το καλό του ποδοσφαίρου. Θέλουμε να συνεισφέρουμε στη βελτίωση του αθλήματος. Θα καλέσουμε σε συνάντηση φορείς όπως η ΚΟΠ, ο ΚΟΑ και το Υπουργείο Παιδείας για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Πρέπει να φανούμε χρήσιμοι σαν επαγγελματίες που ορίζουν την πορεία του αθλήματος».

Τοποθέτηση Σπύρου Νεοφυτίδη (Εκτελεστικός Πρόεδρος ΠΑΣΠ):
«Σήμερα ανακοινώνουμε τη συνεργασία των συνδέσμων για θέματα των μελών μας, αλλά και του ποδοσφαίρου. Θα επισημοποιηθεί με μνημόνιο συνεργασίας με 10 παραμέτρους, το οποίο θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες. Στόχος η ενδυνάμωση της φωνής των Συνδέσμων. Επιβάλλεται η συνεργασία για ένα καλύτερο μέλλον. Είμαστε πρωταγωνιστές και έχουμε λόγο και δύναμη.

Ο κόσμος πρέπει να κρίνει αν είναι απέναντί μας η ΚΟΠ. Κλήθηκαν στη σημερινή διάσκεψη. Εμείς θέλουμε διάλογο και εξαρτάται από αυτούς αν τον θέλουν για να προχωρήσουμε. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση θα δούμε πώς προχωράμε.

Γίνεται η ΚΟΠ να ορίζει παιχνίδι παραμονή Χριστουγένων και Δευτέρα του Πάσχα; Και ερωτώ, εσείς μπορείς να πάτε παραμονή Χριστουγένων να πάτε στην Πάφο να κάνετε ρεπορτάζ και την επόμενη ημέρα να έχετε θέμα στην εφημερίδα; Πότε ξαναέγινε αυτό το πράγμα;».

Τοποθέτηση Γιώργου Πάπουτσου (Πρόεδρος Συνδέσμου Διαιτητών): 
«Ο Σύνδεσμος Διαιτητών είναι πάντα θετικός σε συνεργασίες για ένα πιο υγιές πρωτάθλημα. Αρχίζουμε με θετικότητα για έχουμε αποτελέσματα. Στόχος να συνεργαστούμε πρώτα με την ΚΟΠ και να περάσουμε τα μηνύματα ότι μπορούμε να βοηθήσουμε.

Στέλνουμε μηνύματα κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς. Θα είμαστε αμείλικτοι στον καθένα παράγοντα που ενδεδειγμένα έχει εμπλακεί στα θέματα αυτά. Από μέρους μας, έχουμε ετοιμάσει πλάνο για τη διαιτησία με σκοπό την εφαρμογή του, βασιζόμενο στην συμφωνία ένταξης της διαιτησίας στην ΚΟΠ, τους κανονισμούς της διαιτησίας και άλλων βασικών δεδομένων με σκοπό την κατοχύρωση των μελών του που είναι ενεργοί και μη ενεργοί διαιτητές, και σε επέκταση να διασφαλίσουμε την οντότητα των διαιτητών και την κατοχύρωση των εργασιακών καθηκόντων. Με τέτοιο πλάνο, ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί θα είμαστε βασικοί συντελεστές στο ποδόσφαιρο με σκοπό την ομαλότερη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Ζητήσαμε την ορθή διαχείριση των διαιτητών ώστε να υπάρχει διαιτησία στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Υπάρχει αδυναμία. Ο στόχος μας είναι να μεταφέρουμε τις απόψεις μας. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ικανοί νέοι διαιτητές, περισσότεροι από 15. Παλαιότερα υπήρχαν 22 ικανοί και δεν έρχονταν ξένοι από το εξωτερικό».

Τοποθέτηση Νίκου Σατσιά (Πρόεδρος Ομίλου Παλαιμάχων Λευκωσίας):
«Στόχος μας είναι η βελτίωση του κυπριακού ποδοσφαίρου. Εμείς οι παλαίμαχοι ζήσαμε μεγάλες στιγμές. Είναι οδυνηρό να διαπιστώνουμε ότι μετά από λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν παλαίμαχοι. Ποιοι θα παίζουν στην Εθνική; Από τους 20.000 μικρούς των Ακαδημιών μόνο το 8% θα παίξει στην πρώτη κατηγορία».

Τοποθέτηση Βάσου Σταύρου (Επίτιμος Πρόεδρος Συνδέσμου Διαιτητών):
«Μέσα στις συνθήκες που δεν είναι και οι καλύτερες, ότι και να συμβαίνει, στα εύκολα δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Χρειάζεται να κάνουμε κάτι όταν υπάρχουν προβλήματα. Να ενώσουμε δυνάμεις και να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν ή που μέλλει να υπάρξουν. Θερμά συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία σας και εύχομαι με υπομονή και επιμονή να λυθούν τα όποια προβλήματα».

(Το κείμενο ανανεώνεται)


btm