30/09/2022 21:44

Η ΑΕΚ γιόρτασε τα εγκαίνια της OPAP Arena με μία λαμπρή γιορτή. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του νέου γηπέδου της Ένωσης και τοποθετήθηκε με ιστορικές αναφορές, αλλά και για τη σημασία του.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Μελισσανίδη:

«Περιμέναμε πολύ, υπομείναμε πολλά, ξεπεράσαμε εμπόδια που έδειχναν ανυπέρβλητα. Πονέσαμε, κλάψαμε, αγωνιστήκαμε όλοι μαζί, είμαστε πάλι εδώ. Το έχει η μοίρα μας μέσα από δυστυχία να γινόμαστε καλύτεροι. Η ΑΕΚ συναντά και πάλι την ιστορία, ταυτίζεται με την ιστορία της.

Η ΑΕΚ απόψε ιδρύεται ξανά. Σε δύο χρόνια θα γιορτάσει εδώ τα 100 χρόνια της ιστορίας. Αυτή την ιστορική επιβεβαίωση δεν τη ζούμε μόνο όσοι βρισκόμαστε εδώ απόψε, αλλά και μαζί μας από ψηλά είναι οι ιδρυτές μας. Ο Κωνσταντίνος Σπανούδης βλέπει να δικαιώνεται η παραχώρηση της έκτασης στα παιδιά των προσφύγων, τα αδέρφια Ιωνά, ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

Όλοι όσοι πότισαν με ιδρώτα αυτό το γήπεδο γράφοντας χρυσές σελίδες της ιστορίας της. Η μνήμη του Σεραφείδη θα ζει αιώνια. Δικαιωμένοι μας βλέπουνε από ψηλά οι πατριάρχες μας, Λουκάς Μπάρλος και Νίκος Γκούμας. Δικαιωμένοι είναι οι πατεράδες μας που μας πήραν από το χέρι για να κληροδοτήσουν το μεγαλείο αυτή της ομάδα.

Ζουν το όνειρό μας, όλοι εκείνοι που πριν από 98 χρόνια ήρθαν εδώ για να δουλέψουν εθελοντικά και να στεγάσουν την ιστορία που έφεραν μαζί τους. Η ΑΕΚ ήταν η πατρίδα που έχασαν, έγινε το σπίτι της προσφυγιάς. Εδώ τα νέα παιδιά θα διδαχθούν την ιστορία, θα αναγεννηθούν νέες γενιές ΑΕΚτζήδων.

Δεν θέλω να χαλάσω την αποψινή γιορτή και να απαριθμήσω τις δυσκολίες. Απλά να πω ήταν αμέτρητες. Ευχαριστώ τον Θεό που δεν σταμάτησε να κάνει αυτό που του ζητούσα. Ήταν όνειρο ζωής για όλους μας, να χτιστεί το γήπεδο σε αυτόν τον χώρο.

Η Αγιά Σοφιά δεν είναι απλά γήπεδο, αλλά ένα κέντρο μνήμης, πολιτισμού και αθλητισμού. Θα έχουν τα παιδιά να μάθουν τα πάντα για τον προσφυγικό ελληνισμό. Οι οπαδοί θα διασχίζουν το γήπεδο θα περνούν από τις θύρες με τα ονόματα πόλεων των αλησμόνητων πατρίδων. Θέλουμε να μπαίνουν στην πατρίδα τους.

Το γήπεδο είναι η αναπαράσταση της πατρίδας των προγόνων. Είναι φυλαχτό που θα κουβαλάει κάθε ΑΕΚτζής πάνω του. Η ΑΕΚ έχει και πάλι τα πιο ισχυρά θεμέλια, δεν έχει ανάγκη κανέναν, μόνον τον κόσμο της. Αυτό το γήπεδο είναι δισέγγονο της προσφυγιάς και ανήκει στα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας. Αυτό το γήπεδο έχει έναν τοποτηρητή, τον Δικέφαλο Αετό που στέκεται στην κεντρική είσοδο του γηπέδου μας. Αυτό το γήπεδο δεν χρωστά πουθενά ούτε ένα ευρώ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω που έκαναν τα ακατόρθωτα για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα. Τον Γιώργο Πατούλη, δύσκολα θα τα καταφέρναμε χωρίς τη συμβολή του. Αγκάλιασε ένα γήπεδο που ξεκίνησε από τον Γιώργο Σγουρό και συνέχισε η Ρένα Δούρου. Ο ΟΠΑΠ αποτέλεσε κύριο υποστηρικτή από την πρώτη μέρα, είναι χαρά μας που έχουμε το όνομά του στην εμπορική ονομασία. Να ευχαριστήσω την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας και τον δήμαρχο μας. Να ευχαριστήσω τους γείτονες, αυτούς που είστε εδώ και τους εκατοντάδες χιλιάδες που μας βλέπουν από την τηλεόραση. Να ορκιστούμε όλοι μαζί Τιμή και Δόξα στην ΑΕΚ. Ζήτω η ΑΕΚ».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ