Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» με τους Άλκη Μπότσο και Ανδρέα Πογιατζή.

Αναλυτικά:

Για την προετοιμασία για το ντέμπι με ΑΕΛ: «Πάμε όσο καλύτερα γίνεται, γιατί είχαμε κάποιους ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια των δύο εβδομάδων, που είχαν κάποια προβλήματα. Μείναμε σε μία απουσία από την αρχή της εβδομάδας. Ο Ντβάλι μπήκε κανονικά και ο μόνος που έλειπε ήταν ο Μορέιρα. Έκανε ατομικό τρέξιμο στις πρώτες ημέρες, τις δύο τελευταίες ημέρες έκανε ατομικό πρόγραμμα, άρα είναι ο μόνος που δύσκολα θα προλάβει να μπει στην 23άδα. Θα λείπει φυσικά και ο Χρίστος Γουίλερ που είναι τιμωρημένος. Αυτή τη στιγμή έχουμε 28 ποδοσφαιριστές που θα διεκδικήσουν θέση στην αποστολή. Αυτό κάνει εύκολο το έργο του Σωφρόνη Αυγουστή και νομίζω πως κάθε προπονητής θέλει».

Για το γεγονός πως είναι η πρώτη φορά φέτος που θα είναι γεμάτη η αποστολή: «Δεν προετοιμαζόμαστε με αυτή τη λογική. Πάντα θα προκύψει κάποιος μικροτραυματισμός. Θα ανεβάσουν κάποιοι απόδοση, θα κερδίσουν θέσεις. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, όλη η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις απουσίες, την έχουμε αυτή την τάση».

Για το γεγονός πως μετά από διακοπές δεν εμφανίζεται καλό το ΑΠΟΕΛ: «Τα τελευταία 2-2,5 χρόνια, επειδή είχαμε αρκετές διακοπές, σε συνοδεύει κατά την διάρκεια της διακοπής. Και αρκετές φορές είχαμε άσχημα αποτελέσματα πριν την διακοπή, γι αυτό είχα πει πως η νίκη μας στον τελευταίο αγώνα θα μας συνοδέψει στην διακοπή. Τώρα με την επανέναρξη, ευελπιστούμε πως θα συνεχίσουμε τα νικηφόρα αποτελέσματα. Νομίζω πως είναι μία αγωνιστική που έχει ιδιαιτερότητες. Συγκρούονται ισοδύναμες ομάδες και οι νικητές θα έχουν διπλό κέρδος».

Για το γεγονός πως δεν έχει κάνει δύο συνεχόμενες νίκες: «Τα αποτελέσματα των τελευταίων τριών χρόνων είναι πάνω και κάτω. Είναι δεδομένο πως ομάδες που θα κάνουν συνεχόμενες νίκες, σε τέτοιο πρωτάθλημα, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως καρπώνεται πολλαπλά οφέλη. Και ψυχολογικά και βαθμολογικά και εδάφους απέναντι στους αντιπάλους. Συνήθως μιλάμε για τα λάθη μας, για να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε. Λάθος είναι πως δεν έχουμε κερδίσει ακόμα στο ΓΣΠ. Επίσης, δεν κολλάμε συνεχόμενες νίκες, πρέπει να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας. Έχουμε μαζέψει αρκετούς ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα που πρέπει να την βγάλουν και να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο από ότι έχουμε δει. Όμως δεν θέλουμε να τους αδικήσουμε τους ποδοσφαιριστές, αποκτούν ομοιογένεια και προχωρούμε. Αδημονούμε για το επόμενο παιχνίδι, γιατί μέσα από τους αγώνες βελτιωνόμαστε».

Για τον Δώνη: «Είναι και αυτός μία επιλογή. Βάλαμε ένα μικρό δείγμα, που αναφέρει πως για τον ίδιο ο ΑΠΟΕΛ είναι μία νέα αρχή. Έχει στοιχεία που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Άρα προσδοκούμε να τον δούμε στο γήπεδο».

Για το πρόγραμμα: «Το θέμα του προγράμματος δεν μπορώ να πω ότι δεν παίζει ρόλο. Είχαμε ένα από τα πιο δύσκολα προγράμματα στην αρχή του πρωταθλήματος, γιατί παίξαμε με ομάδες πιο έτοιμες και με συνοχή. Σιγά-σιγά όμως όλες οι ομάδες θα είναι πιο έτοιμες, και αυτές που έκαναν πολλές μεταγραφές. Όλες οι ομάδες θα έχουν κίνητρο. Όποιος βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα, θα κάνει κακό του κεφαλιού του».

Για τον Αλμέιδα: «Είναι προφανές πως ο Αίλτον Αλμέιδα είχε μεγάλη συμμετοχή στην κορυφαία συμμετοχή του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη. Είναι ο ποδοσφαιριστής που συμμάζεψε με τα γκολ του στις κορυφαίες στιγμές. Πρόσφερε θέαμα, γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Στην ιστορία μένουν τα θετικά και ο Αίλτον έμεινε στην ιστορία. Σαφώς ο αποχαιρετισμός μας έχει την σημασία του και είμαστε σίγουροι πως οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ