Το πόσο σημαντική και βοηθητική ήταν η διακοπή για το ΑΠΟΕΛ είχε τονιστεί δεόντως σε όλα τα ρεπορτάζ. Ήταν μία ευκαιρία να γεμίσει μπαταρίες η ομάδα, να επιστρέψουν κάποιοι τραυματίες και να προσαρμοστούν ακόμα καλύτερα ορισμένοι από τους νεοφερμένους.

Επιπλέον υπήρχε η δυνατότητα από τον Σωφρόνη Αυγουστή να δουλέψει τις αδυναμίες και να βελτιώσει στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας. Η έλλειψη ομοιογένειας, οι τραυματισμοί και η κακή κατάσταση ορισμένων παικτών ήταν από τους λόγους που η ομάδα παρουσίασε προβλήματα σε κάποιους αγώνες της.

Πλέον αυτά σιγά-σιγά αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν, με την ομάδα να είναι πιο έτοιμη για να αποδόσει σε υψηλούς ρυθμούς. Υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να επιστρέψει στη δράση με νίκη στο αυριανό παιχνίδι (19:00) με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ και να «ντουμπλάρει» τα τρίποντα μετά από αυτό με τον Ολυμπιακό. Αναλύοντας αρκετά δεδομένα, φαίνεται πως υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να πάρει το ντέρμπι με τους «λέοντες».

Για πρώτη φορά φέτος, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έχει ελάχιστα αγωνιστικά προβλήματα. Πέραν του τιμωρημένου Γουίλερ, μόνο ο Μορέιρα ενδέχεται να μείνει εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού. Σημαίνει πως υπάρχει πληθώρα επιλογών για να συνθέσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Επιπρόσθετα υπήρχαν παίκτες που ήταν σε κακή αγωνιστική κατάσταση και σίγουρα θα είναι σαφώς πιο έτοιμοι. Όπως για παράδειγμα οι Κβιλιτάια, Μάγκλιτσα, Σαρφό και Εντονγκαλά. Στη διάθεση του Αυγουστή είναι και ο Ντβάλι που είχε θέμα τραυματισμού τον προηγούμενο καιρό. Στα θετικά προσμετράται επίσης πως παίκτες όπως οι Δώνης, Βιγιαφάνες, Ντάλσιο και Μπλουμ θα είναι πιο έτοιμοι για να προσφέρουν λύσεις.

Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν πως το ΑΠΟΕΛ έχει όλα τα φόντα για να κερδίσει το ντέρμπι και να αρχίσει ένα σερί νικών που θα του δώσει άλλη δυναμική, βλέποντας και τους «βατούς» αγώνες που έρχονται με Αχυρώνα στο κύπελλο, με Καρμιώτισσα και Ακρίτα στο πρωτάθλημα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ – ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ