• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Απόλλων: Νέα «πυρά» για τις αδικίες σε βάρος της ομάδας και του κόσμου της
04/10/2022 10:05

Ανακοίνωση από τον Απόλλωνα με την οποία οι «κυανόλευκοι» αναφέρονται μεταξύ αλλων στη μη έγκριση για χρησιμοποίηση μέρους της Ανατολικής στο παιχνίδι με την Πάφο.

Αναλυτικά:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης μας για την απόρριψη του αιτήματος χρησιμοποίησης μέρους της ανατολικής εξέδρας του Τσιρείου Σταδίου στον αγώνα ΑΠΟΛΛΩΝ – ΠΑΦΟΣ, επανερχόμαστε με λεπτομέρειες ως προς το ιστορικό και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και που οδήγησαν στην αρνητική έκβαση της διαδικασίας.

Η διοίκηση της εταιρείας ΑΠΟΛΛΩΝ Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ βρίσκεται και βρισκόταν σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν και πάλι αντίστοιχο αίτημα μας για τον αγώνα με την Παφιακή ομάδα, στα πλαίσια των περιορισμών ένεκα πανδημίας, είχε απορριφθεί για άλλους λόγους.

Έκτοτε και αναγνωρίζοντας ότι η ανάγκη αύξησης της χωρητικότητας θα γινόταν ολοένα και πιο επιτακτική, έχουμε προβεί σε όλες εκείνες τις ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε να καταστεί δυνατή η χρήση μέρους της ανατολικής κερκίδας σε επόμενους αγώνες και ειδικότερα σε αγώνες της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 και μέχρι την διαθεσιμότητα του νέου σταδίου Λεμεσού.

Την 03η Αυγούστου 2022 ενημερωθήκαμε από τον ΓΣΟ για την εξασφάλιση προσωρινής άδειας λειτουργίας του Τσιρείου Σταδίου με την προϋπόθεση οι φίλαθλοι να μην  ξεπερνούν το 50% της χωρητικότητας στα άνω διαζώματα ένεκα προβλήματος στατικής ασφάλειας των κερκίδων. Γεγονός βέβαια που τυγχάνει αμφισβήτησης από την μεταγενέστερη έκθεση του πολιτικού μηχανικού του ΓΣΟ, ημερομηνίας 22 Αυγούστου 2022, η οποία διευκρινίζει ρητά πως στο σενάριο ποδοσφαιρικού αγώνα («μεγάλης σημασίας ποδοσφαιρικές συναντήσεις») δεν τίθεται θέμα ασφάλειας. Φαίνεται πως ο ΓΣΟ, μεταξύ άλλων εχθρικών πράξεων, παραλείψεων και παλινδρομήσεων, έχει εγκλωβίσει τον εαυτό του και τα σωματεία καθώς από τη μία έχει αιτηθεί κονδύλι εκατομμυρίων για αναβάθμιση, επικαλούμενος στατικά ζητήματα, ενώ από την άλλη δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του την έκθεση του μηχανικού που αναφέρει ότι στο παρόν στάδιο δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας εκτός από τις εκδηλώσεις του Σεναρίου 4, που δεν αφορά ποδοσφαιρικούς ή άλλους αθλητικούς αγώνες.

Η περαιτέρω λοιπόν μείωση της χωρητικότητας των κερκίδων του Τσιρείου σταδίου σε συνάρτηση με την μεγάλη προπώληση εισιτηρίων διαρκείας (προγενέστερα της ενημέρωσης για μείωση της χωρητικότητας) επανάφερε την ανάγκη χρήσης μέρους της ανατολικής εξέδρας από φιλάθλους της ομάδας μας. Σεβόμενοι την πάγια θέση της Αστυνομίας για αποφυγή χρήσης της ανατολικής εξέδρας σε παιχνίδια υψηλού κινδύνου, περιορίσαμε το αίτημα μας στα παιχνίδια χαμηλότερου ρίσκου. Δέον να αναφερθεί η εξαιρετική συνεργασία και η συμμόρφωση μας κατά τον εντός έδρα αγώνα με την Ομόνοια Λευκωσίας όπου δεν χρησιμοποιήθηκε μέρος της ανατολικής εξέδρας και παράλληλα φροντίσαμε για την τήρηση του 50% στο άνω διάζωμα της δυτικής.

Σε σχέση με τον αγώνα ΑΠΟΛΛΩΝ – ΠΑΦΟΣ που διεξήχθη την 1η Οκτωβρίου 2022 και παρόλη τη προγενέστερη συνεννόηση μας με την ομάδα της Πάφου, με την Αστυνομία και τις διαβεβαιώσεις από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων, το αίτημα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, υπό την ανοχή ή την αποδοχή του ΓΣΟ για μόνιμα τοποθετημένα κιγκλιδώματα («πακτωμένα» ως αναφέρει στην επιστολή ημερομηνίας 30/09/2022) καθιστούσε το αίτημα μας ανέφικτό προς υλοποίηση. Εφόσον αιωρείται πάνω από το Τσίρειο Στάδιο το ζήτημα της ισχυριζόμενης στατικής επάρκειας των κερκίδων, η μόνιμη τοποθέτηση των διαχωριστικών ίσως να αποτελεί επιζήμια ενέργεια καθώς προϋποθέτει παρέμβαση σε στατικά στοιχεία, ενέργεια που δεν ενδείκνυται στην προκειμένη ή/και χρήζει περαιτέρω εξειδικευμένης μελέτης.

Τέλος, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως εξυπηρετείται καλύτερα η πυρασφάλεια και το πλάνο εκκένωσης του σταδίου με τα μόνιμα τοποθετημένα κιγκλιδώματα.

Όσον αφορά την ασφάλεια για αποφυγή επεισοδίων, η σκοπιμότητα αυτή εξυπηρετείται πλήρως με την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ως η πρόταση μας, την τοποθέτηση φρουρών και τη δημιουργία ‘νεκρής ζώνης’ 2,500 θέσεων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Θεωρούμε ότι η ομάδα μας τυγχάνει εχθρικής αντιμετώπισης με εφαρμογή κανονισμών και περιορισμών που είτε ισχύουν είτε εφαρμόζονται μόνο στη περίπτωση του Τσιρείου Σταδίου και κατά συνέπεια ταλαιπωρείται ο φίλαθλος κόσμος με ένα πρωτόγνωρο, αδικαιολόγητο και απάνθρωπο τρόπο.

Περαιτέρω, οι ενέργειες και η διαχρονική διαχείριση της κατάστασης και των εξελίξεων από τον ΓΣΟ μας ζημιώνουν και δεν μας αφήνουν άλλα περιθώρια παρά να προβούμε στις ενέργειες εκείνες προς διαφύλαξη των δικαιωμάτων της ομάδας μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΑΠΟΛΛΩΝ Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ επαναλαμβάνουν την αφοσίωση τους στην εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των φιλάθλων του Απόλλωνα, την προστασία της ομάδας μας και την αντιμετώπιση κάθε εχθρικής προς αυτήν ενέργειας.

Διοικητικό Συμβούλιο
ΑΠΟΛΛΩΝ Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ


btm