• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Champions League: Η Ίντερ «βύθισε» τη Μπαρτσελόνα (ΒΙΝΤΕΟ)
04/10/2022 23:58
Champions League: Η Ίντερ «βύθισε» τη Μπαρτσελόνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ίντερ νίκησε την Μπαρτσελόνα 1-0 στο Τζουζέπε Μεάτσα χάρη στο γκολ του Χακάν Τσαλχάνογλου με όμορφο σουτ εκτός περιοχής στο 45+2′.

Σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Τερ Στέγκεν έπειτα από δύο σουτ από τους Κορέα και Λαουτάρο τα οποία σταμάτησε ο Κρίστενσεν, ο Τσαλχάνογλου με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μπαρτσελόνα που είχε διαρκώς την μπάλα στα πόδια της προσπάθησε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των νερατζούρι, δίχως όμως αποτέλεσμα. Στο 61′ ο Ντεμπελέ με δυνατό σουτ τράνταξε το δοκάρι το οριζόντιο δοκάρι του Ονάνα, ενώ επτά λεπτά μετά το γκολ του Πέδρι ακυρώθηκε για χέρι του Φάτι.

Οι μπλαουγκράνα φώναξαν για πέναλτι στις καθυστερήσεις του δευτέρου μέρους, όμως ο Βίνσιτς συμβουλευόμενος και το VAR έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Με αυτό το αποτέλεσμα η Ίντερ πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στους ’16”, φτάνοντας έξι βαθμούς, τρεις παραπάνω από την Μπαρτσελόνα.

Το ματς:

Η Μπαρτσελόνα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως η πολυπρόσωπη άμυνα της Ίντερ της έβαλε εμπόδια. Οι παίκτες του Τσάβι συνδέθηκαν ελάχιστα με τον Λεβαντόβσκι που δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός.

Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι απείλησαν σε κάποιες περιπτώσεις με αντεπιθέσεις ή βαθιές μπαλιές. Σε μια εξ αυτών ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Έρικ Γκαρθία, το οποίο δεν δόθηκε γιατί είχε προηγηθεί οφσάιντ στο 23′. Πέντε λεπτά μετά ο Κορέα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά από αντικανονική θέση.

Ό,τι δεν κατάφερε στις προηγούμενες φάσεις το έκανε στο 45+2′ με το ωραίο σουτ του Τσαλχάνογλου έξω από την περιοχή.

Στο δεύτερο μέρος οι Καταλανοί μπήκαν με διάθεση να απειλήσουν έχοντας διαρκώς την μπάλα στα πόδια τους, ενώ η Ίντερ περίμενε πίσω από την μπάλα, έχοντας το υπέρ της προβάδισμα στο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ της ισοφάρισης στο 61ο λεπτό. Αφού αντάλλαξαν όμορφα την μπάλα, ο Ντεμπελέ με δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ονάνα. Στο 68′ βρήκε δίχτυα με τον Πέδρι, όμως το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Ανσού Φατί με παρέμβαση του VAR.

Το ακυρωθέν γκολ δεν πτόησε τους Καταλανούς που πίεσαν μέχρι το φινάλε για να πάρουν κάτι από το παιχνίδι, δίχως όμως αποτέλεσμα, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

ΙΝΤΕΡ: Ονάνα, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Νταρμιάν, Ντι Μάρκο, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μχιταριάν, Κορέα, Μαρτίνες.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Κρίστενσεν, Γκαρσία, Αλόνσο, Γκάβι, Πέδρι, Μπουσκέτς, Ραφίνια, Ντεμπελέ, Λεβαντόβσκι.

TO VIDEO:

ΆΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ:

Η Λίβερπουλ ήταν κυριαρχική απέναντι στην Ρέιντζερς και έφτασε σε μία άνετη νίκη με 2-0 στο Άνφιλντ, που της επέτρεψε να σκαρφαλώσει μόνη στη 2η θέση του 1ου ομίλου του Champions League, πίσω από την πρωτοπόρο Νάπολι.

Επιστροφή στις νίκες και στις (πολύ) καλές εμφανίσεις για την Λίβερπουλ! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν ανώτερη σε όλο το ματς απέναντι στην Ρέιντζερς και περιόρισε την αντίπαλό της σε ρόλο κομπάρσου, για να τη βρει το φινάλε να επικρατεί με 2-0 με την γκολάρα του Αλεξάντερ-Άρνολντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ (6′) και το εύστοχο πέναλτι του Σαλάχ (53′) και να φτάνει στη δεύτερη νίκη της στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων του Champions League.

Το ματς:

Η Λίβερπουλ μπήκε αποφασισμένη να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα την έβαζε από νωρίς στη θέση του οδηγού και αυτό το βρήκε μόλις στο 7ο λεπτό, με τον παίκτη μάλιστα που έχει γνωρίσει τη μεγαλύτερη αμφισβήτηση το τελευταίο διάστημα για τις (προβληματικές) εμφανίσεις του. Αυτός ήταν ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, με τον δεξιό μπακ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ να γράφει το 1-0 με υποδειγματική απευθείας εκτέλεση φάουλ και να πανηγυρίζει το 6ο έκτο γκολ του με την κόκκινη φανέλα με αυτό τον τρόπο.

Τα επόμενα λεπτά βρήκαν τους ρεντς να πιέζουν και να χάνουν πολύ καλές ευκαιρίες με τους Ντίας και Σαλάχ μέχρι το 15′, για να ανεβάσουν και πάλι στροφές έπειτα από τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου με κυριότερο εκφραστή των επιθετικών τους προσπαθειών τον Νούνιες αλλά να βρίσκουν τον ΜακΓκρέγκορ να κατεβάζει τα ρολά (έξι επεμβάσεις στο πρώτο μέρος).

Κάπως έτσι έμεινε το 1-0 ως το φινάλε του πρώτου μέρους, αποτέλεσμα που αδικούσε την πολύ καλή Λίβερπουλ και κολάκευε την Ρέιντζερς, η οποία δεν απείλησε ούτε μία φορά και δέχτηκε διψήφιο αριθμό τελικών ευκαιριών από την αντίπαλό της.

Η εικόνα έμεινε ίδια και απαράλλακτη και στο δεύτερο μέρος, με την Λίβερπουλ να μπαίνει και πάλι με ορμή και να μην αργεί να βρει το δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στο 53ο λεπτό, με τον Ντίας να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του και τον Σαλάχ να αναλαμβάνει την εκτέλεση, για να γράψει το 2-0 και ουσιαστικά να καθαρίσει την υπόθεση τρίποντο για την ομάδα του.

Αυτό ήταν το 35ο γκολ του Αιγύπτιου στο Champions League (δεύτερος στη σχετική λίστα των σκόρερ για λογαριασμό αγγλικων ομάδων στο Champions League, πίσω μόνο από Αγκουέρο και Ντρογκμπά που έχουν 36 γκολ), με την Λίβερπουλ να ελέγχει στη συνέχεια το ματς και να φτάνει σε μία άνετη νίκη, έχοντας περισσότερες από 20 τελικές προσπάθειες απέναντι σε μία Ρέιντζερς που φάνηκε επιθετικά μόνο στα τελευταία πέντε λεπτά.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Χέντερσον (70′ Φαμπίνιο), Τιάγκο, Σαλάχ, Ζότα (69′ Φιρμίνο), Ντίας, Νούνιες

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέρ, Γκόλντσον, Ντέιβις (66′ Τζακ), Κινγκ, Μπάρισιτς, Λούνστραμ, Ντέιβις, Τίλμαν (66′ Σακάλα), Κεντ, Μορέλος.

TO VIDEO:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

1ος όμιλος:

Άγιαξ-Νάπολι 1-6
(9΄ Κούντους – 18΄, 47΄ Ρασπαντόρι, 33΄ Ντι Λορέντσο, 45΄ Ζιελίνσκι, 63΄ Κβαρατσκέλια, 81΄ Σιμεόνε)

TO VIDEO:

Λίβερπουλ-Ρέιντζερς 2-0
(7΄ Αλεξάντερ-Αρνολντ, 53΄πεν. Σαλάχ)

2ος όμιλος:

Μπριζ-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0
(36΄ Σοβά, 62΄ Γιουτλά)

Πόρτο-Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-0
(69΄ Ζαϊντού, 87΄ Γκαλένο)

3ος όμιλος:

Μπάγερν-Βικτόρια Πλζεν 5-0
(7΄, 50΄ Σανέ, 13΄ Γκνάμπρι, 21΄ Μανέ, 59΄ Τσούπο-Μότινγκ)

Ίντερ-Μπαρτσελόνα 1-0
(45΄+2 Τσαλχάνογλου)

4ος όμιλος:

Μαρσέιγ-Σπόρτινγκ Λισ. 4-1
(13΄ Σάντσες, 16΄ Χαρίτ, 28΄ Μπαλέρντι, 84΄ Μπεμπά – 1΄ Τρινκάο)

Αϊντραχτ Φρ.-Τότεναμ 0-0

TO VIDEO:

TΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

5ος όμιλος:
Σάλτσμπουργκ-Ντιναμό Ζ. 5/10
Τσέλσι-Μίλαν 5/10

6ος όμιλος:
Λειψία-Σέλτικ 5/10
Ρεάλ Μαδρίτης-Σαχτάρ Ντ. 5/10

7ος όμιλος:
Μάντσεστερ Σίτι-Κοπεγχάγη 5/10
Σεβίλη-Ντόρτμουντ 5/10

8ος όμιλος:
Γιουβέντους-Μακάμπι Χάιφα 5/10
Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν 5/10.


btm