Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ενόψει του αυριανού αγώνα με αντίπαλο την Φενερμπαχτσέ, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, με την τελευταία της προπόνηση να πραγματοποιείται στο «Σουκρού Σαράτσογλου» που θα γίνει αύριο ο αγώνας.

Το συγκεκριμένο γήπεδο, στο οποίο τα πρώτα θεμέλιά του μπήκαν στο… μακρινό 1908, ένα μόλις χρόνο μετά την ίδρυση της Φενέρμπαχτσε, πέρασε στην ιδιοκτησία της αυριανής αντιπάλου της λαρνακιώτικης ομάδας όταν ο ιστορικός πρόεδρος αλλά και Πρωθυπουργός της Τουρκίας (6ος στην ιστορία της) Σουκρού Σαράτσογλου έβαλε το… χέρι του καθώς της παραχωρήθηκε για… μία λίρα ενώ άξιζε 9.000 λίρες το 1933 (σ.σ. μιλάμε για σκάνδαλο).

Γι’ αυτό άλλωστε έχει πάρει και το όνομα του Τούρκου πολιτικού ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα της Φενέρμπαχτσε. Η ριζική ανακατασκευή του άρχισε το 1999 και τελείωσε το 2006 όταν η χωρητικότητα του γηπέδου έφτασε τις  53.586 θέσεις. Παρέχει στον κόσμο που το επισκέπτεται όλες τις ανέσεις, δείγμα του ότι όσο παλιό και αν είναι ένα γήπεδο εάν ανακατασκευαστεί δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ