Η Ανόρθωση παρουσιάζει τον νέο της προπονητή Σίσκο Μουνιόθ, σε συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιείται αυτήν την ώρα. Ο Ισπανός τεχνικός θα μιλήσει για πρώτη φορά δημοσίως από τη μέρα που ανέλαβε και αναμένεται να αναφερθεί στους λόγους που αποδέχθηκε την πρόταση της ομάδας της Αμμοχώστου. 

Την ίδια ώρα, ο κόσμος της Ανόρθωσης αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα θα πει και ο αθλητικός διευθυντής, Νεόφυτος Λάρκου, ο οποίος αναμένεται να πάρει θέση για την κακή πορεία της ομάδας, τις κινήσεις προγραμματισμού, να απαντήσει εάν η απόφαση για απομάκρυνση του Μίλανιτς είχε παρθεί από πριν και θα σχολιάσει για το… διαζύγιο με τον Σλοβένο.

Είναι γεγονός, πως ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι απογοητευμένος με το ξεκίνημα της ομάδας του και ευελπιστεί πως η έλευση του Μουνιόθ θα φέρει καλύτερες μέρες, τη στιγμή που πολλοί απαισιοδοξούν και θεωρούν πως το πρόβλημα αρχίζει από πολλούς λανθασμένους χειρισμούς και διαχείρισης από πλευράς διοίκησης Χρίστου Πουλλαΐδη.

Αρχικά ο Νεόφυτος Λάρκου είπε: «Καλό μεσημέρι σε όλους, σήμερα θα παρουσίασουμε το νέο μας προπονητή Σίσκο Μουνιόθ και του ευχόμαστε τα καλύτερα στην ομάδα. Στόχος μας οι επιτυχίες. Φτάσαμε σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα. Απόδοση, εικόνα, επίδοση και όλα τα σχετικά. Ως οικοδόμημα έχουμε μόνο έναν δρόμο, να μείνουμε όλοι μαζί, να δείξουμε τον χαρακτήρα που είμαστε φτιαγμένοι, ατομικά και ομαδικά. Είναι μία περίοδος δύσκολη», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια αλλά εμείς δεν του ανταποδώσαμε το ανάλογο αλλά κάτι κατώτερο από αυτό που έπρεπε. Μόνη μας έννοια όλων είναι να πετύχουμε. Παίχτηκαν μονάχα πέντε αγωνιστικές, έχουμε άλλες 31 αγωνιστικές συν ο θεσμός του κυπέλλου για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Μουνιόθ, λέγοντας αρχικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, να κρατήσουμε τα θετικά και να μείνουμε ενωμένοι, έχουμε πολλή δουλειά. Ξέρουμε την ιστορία της χώρας και της ομάδας και είναι σημαντικό να ξέρουμε τι θέλουμε. Ευχαριστώ τους οπαδούς που με υποδέχτηκαν με πολλά μηνύματα, ξέρω τι σημαίνει Ανόρθωση. Ξέρω τους οπαδούς και τι θέλουν, θα στείλω ένα μήνυμα, δουλεύουμε κάθε μέρα γι’ αυτό τον σύλλογο».

Για τα στοιχεία της φιλοσοφίας του: «Το πιο σημαντικό τώρα είναι να αποκτήσουμε ισορροπία. Η ομάδα έχει καλούς παίκτες και μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ. Πολύ σημαντικό να αρχίσουμε να κρατάμε το μηδέν στην άμυνα. Υπάρχει ποιότητα στην επίθεση. Το πιο σημαντικό είναι να δίνουμε το 100%».

-Ορισμένοι ποδοσφαιριστές είναι λίγο πίσω και σε θέμα ψυχολογίας και φυσικής κατάστασης. Τι προτίθεστε να κάνετε;

«Μερικές φορές το πιο σημαντικό είναι να δώσεις θετικά πράγματα στους παίκτες. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι τη διαδικασία. Εγώ πιστεύω στους παίκτες, ξέρω τις ικανότητες τους. Θα δουλέψουμε σε αυτά τα θέματα. Πρέπει να απολαμβάνουμε τη δουλειά μας και το ποδόσφαιρο ώστε να μπορέσουμε να δείξουμε αυτά που θέλουμε. Για τους παίκτες το πιο σημαντικό είναι να δίνουν το 100%. Χρειάζεται σίγουρα χρόνος και οι παίκτες να δίνουν ό,τι μπορούν. Όμως η προσοχή μας είναι στη Δευτέρα. Να κρατήσουμε ό,τι καλό υπάρχει, να ξέρουμε ποια είναι η δουλειά μας και όλη να έχουν στο μυαλό τους την εξέλιξη. Ξέρω τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών. Κάποιες φορές θα μπορούσαν να δώσουν κάτι παραπάνω».

Αν είναι στόχος το πρωτάθλημα, η Ευρώπη, το νταμπλ και τι έχει να πει που ήρθε σε πρωτάθλημα με πολλές απολύσεις προπονητών, είπε: «Ξέρουμε ότι είναι ο σύλλογος με τη μεγαλύτερη ιστορία. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε για μένα, εγώ πάντα λέω ότι πρέπει να είμαστε νικητές. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι νίκες. Μπορούμε να σκεφτόμαστε μακριά αλλά ίσως είναι χάσιμο χρόνου. Πρέπει να δούμε το πρώτο παιχνίδι, μετά το δεύτερο… Αν σας πω ότι σκέφτομαι μακριά, θα είμαι ψεύτης. Πρέπει πάντα να βελτιωνόμαστε ανεξαρτήτως της κατάστασης της ομάδας. Αν το κάνουμε αυτό, μπορούμε να έχουμε στόχους».

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο με τις απολύσεις προπονητών, όχι μόνο στην Κύπρο. Αν δείτε άλλα πρωταθλήματα, γίνεται αυτό με τους προπονητές. Έτσι είναι η δουλειά μας, δεν είναι μόνο εδώ αυτό».

-Αναλαμβάνετε υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Αισθάνεστε πίεση;

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πίεση. Ο κόσμος θέλει το καλύτερο για εμάς και εμείς πρέπει να καταλάβουμε τους παίκτες μας. Πρέπει να το απολαμβάνουμε όταν παίζουμε στην έδρα μας και να βάζουμε πίεση στον αντίπαλο. Όσοι θα έρθετε την Δευτέρα, σας παρακαλώ βοηθήστε μας. Βοηθήστε τους παίκτες αν κάνουν κάποιο λάθος. Θέλουμε αυτή τη σύνδεση με τον κόσμο μας. Ο κόσμος να τα δώσει όλα για τους παίκτες και οι παίκτες να τα δώσουν όλα για τον κόσμο. Ειδικά στα πρώτα 15 λεπτά να σπρώξετε την ομάδα».

Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να βγάλετε το 100% των παικτών;

«Πολύ καλή ερώτηση (σ.σ. γέλια)! Δεν ξέρω πόσος χρόνος χρειάζεται, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος γιατι οι παίκτες  μου δίνουν όλη την προσοχή τους αυτές τις μέρες. Αν συνεχιστεί αυτό, θα μάθουμε πολύ γρήγορα κάποια πράγματα. Αν όχι, θα έχουμε και άλλα προβλήματα. Αλλά αυτή η νοοτροπία είναι πολύ θετική και οι παίκτες μου έδειξαν ότι μπορούν να το κάνουν. Δεν ξέρω τι αποτελέσματα θα έχουμε αλλά σίγουρα οι παίκτες με σωστή νοοτροπία θα μάθουν γρήγορα αυτά που θέλω να κάνω».

-Να περιμένουμε ότι θα εφαρμόζεται ένα σύστημα 4-3-3 ή θα προσαρμόζεται ανάλογα με τους διαθέσιμους παίκτες;

«Το σύστημα μπορεί να αλλάζει, δεν θα πω πως θα παίξουμε τη Δευτέρα! Έχουμε τους παίκτες για να παίξουμε διαφορετικά συστήματα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα για όσα έχω στο μυαλό μου για να μην δώσω πληροφορίες στον αντίπαλο».

-Ένα σχόλιο για τον Απόλλωνα;

«Ο Απόλλωνας είναι μια πολύ καλή ομάδα και έχει κάτι περισσότερο από εμάς: Έχουν πέντε μήνες δουλειάς περισσότερους από εμάς. Είναι έτοιμοι, ξέρουν τον τρόπο παιχνιδιού. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε όσες πληροφορίες μπορούμε στους παίκτες για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Για την παρουσία του στην Αρένα στο ματς με την ΑΕΚ: «Πρέπει να μαθαίνεις για όλα τα πρωταθλήματα, να μαθαίνεις πληροφορίες για το μέρος που ίσως θέλεις να πας. Εγώ θέλω να ξέρω τα πάντα για την Κύπρο και ακολουθούμε το πρωτάθλημα εδώ γιατί υπάρχουν και άλλοι Ισπανοί. Παρακολουθήσαμε το παιχνίδι. Πριν 10 μέρες ήμουν στην Αγγλία, είναι σημαντικό σαν προπονητής να είσαι σε διαφορετικά μέρη. Αν είσαι στο σπίτι σου, μένεις πίσω».

Ένα σχόλιο για την παρουσία Ουάρντα και Λάζαρου στο ρόστερ: «Δεν ξέρω αν συμφωνείτε αλλά έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Πρέπει όμως να παίξουμε καλύτερα σαν ομάδα. Χρειάζεται ισορροπία όπως είπαμε και σε αυτό δουλεύουμε. Έχουμε ταλέντο στην ομάδα, τώρα πρέπει να βρούμε τις λύσεις».

Ένα σχόλιο για την σχέση του με τον Λόρια και αν μίλησαν πριν έρθει: «Πάντα είχα καλή σχέση με τον Λόρια και ήμασταν σε επαφή. Δεν του είπα κάτι από πριν γιατί δεν ξέραμε πολλά. Όλα έγιναν γρήγορα. Είναι ένας καλός χαρακτήρας και είναι σημαντικός για την ομάδα μας».

Ακολουθεί live streaming:ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπλα, μπλα, μπλα….

«Καταδικάζουμε την οποιαδήποτε μορφή βίας» και μπλα, μπλα, μπλα… Όλοι...

Α Κατηγορία
05/12/2022 16:08

Άκρως δελεαστική πρόταση σε Νίκκι Παπαβασιλείου

Ο Κύπριος τεχνικός, Νίκκι Παπαβασιλείου, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται...

Α Κατηγορία
05/12/2022 15:50

«Ορθά ακυρώθηκε το γκολ της Πάφου, κανένα πέναλτι η Νέα...

Ο πρώην διεθνής διαιτητής και σχολιαστής επίμαχων φάσεων Γιαννάκης Κυπριανίδης...

Α Κατηγορία
05/12/2022 13:58

«ΦΤΕΡΑ» €50.000

Ο Χρήστος Πουλλαΐδης είχε υποσχεθεί πριμ στους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
05/12/2022 11:44

ΠΑΣΠ: «Η ανομία χτύπησε κόκκινο στη ζούγκλα των κυπριακών γηπέδων»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών με αφορμή τα όσα...

Α Κατηγορία
05/12/2022 10:48

Ανόρθωση: Η αποκαρδιωτική εικόνα και η απαίτηση των οργανωμένων

Η Ανόρθωση παρουσιάζει σχεδόν αποκαρδιωτική εικόνα μέσα στο γήπεδο (ΕΔΩ)...

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
05/12/2022 10:37