• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΠΟΕΛ: Άντε, να περάσει ο επόμενος…
05/10/2022 09:19
ΑΠΟΕΛ: Άντε, να περάσει ο επόμενος…

Η κακή εικόνα του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην ΑΕΛ έφερε χθες τη λύση της συνεργασίας με τον Σωφρόνη Αυγουστή – Ευχαριστίες από τον πρώην κόουτς, αναλαμβάνει υπηρεσιακός ο Σεργίδης

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ – ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)

Δεν το λες και τεράστια έκπληξη με βάση την εικόνα του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα με την ΑΕΛ… Όπως και να το κάνουμε όμως, κάποιοι δεν το περίμεναν να γίνει τόσο άμεσα! Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ενημέρωσε χθες, λίγο μετά το μεσημέρι, ότι έπειτα από συνάντηση του προέδρου Πρόδρομου Πετρίδη και του προπονητή Σωφρόνη Αυγουστή, αποφασίστηκε η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. «Ως ΑΠΟΕΛ επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον Σωφρόνη Αυγουστή για τη μεταξύ μας συνεργασία και για την προσφορά του στην ομάδα μας», αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση.

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι χρέη υπηρεσιακού προπονητή αναλαμβάνει ο Μάκης Σεργίδης, ο οποίος θα έχει την ευθύνη, κατά πάσα πιθανότητα, στον μεθαυριανό αγώνα με την Καρμιώτισσα. Παράλληλα ξεκίνησαν οι διεργασίες προς εξεύρεση του επόμενου «μόνιμου» πρώτου προπονητή. «Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ανακοινώνει ότι καθήκοντα πρώτου προπονητή της ομάδας μας για τις άμεσες αγωνιστικές υποχρεώσεις της, αναλαμβάνει ο Μάκης Σεργίδης. Η διοίκηση θα αξιολογήσει λίστα προτεινόμενων υποψηφίων για τη θέση του προπονητή», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Ευχαριστίες Σωφρόνη

Ο ίδιος ο Αυγουστή δήλωσε από την πλευρά του: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τον πρόεδρο και το προσωπικό της ομάδας για τη συνεργασία των 14 μηνών. Επίσης να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκα στη διάρκεια της θητείας μου, τόσο την περσινή περίοδο όσο και τη φετινή, καθώς και το προσωπικό της εταιρείας. Ευχαριστίες και στα ΜΜΕ για τη συνεργασία. Τελευταίο και κυριότερο, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας για την πίστη και τη στήριξη του προς το πρόσωπό μου και κυρίως προς την ομάδα. Εύχομαι στον ΑΠΟΕΛ ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια της χρονιάς».

Με θητεία 14 μηνών

Ο Αυγουστή προσλήφθηκε στις 31 Αυγούστου 2021, στη θέση του Σάββα Πουρσαϊτίδη. Ξεκίνησε με δύο ήττες (1-0 από Ολυμπιακό, 2-1 από Απόλλωνα). Σταδιακά έφτιαχνε η ομάδα, με αποκορύφωμα το σερί των 17 αγώνων χωρίς ήττα από τις 18 Οκτωβρίου μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου, που «χάλασε» με την ήττα από την Ανόρθωση (2-0 στο ΓΣΠ). Συνολικά ο Αυγουστή έκατσε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ σε 46 αγώνες, μετρώντας 23 νίκες, 14 ισοπαλίες και 9 ήττες (71-45 γκολ). Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του ήταν το 4-0 επί του Ολυμπιακού (Κύπελλο, 02/02/22) και η μεγαλύτερη ήττα το 4-1 από την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (πλέι οφ, 02/04/22).

Τεράστια η ευθύνη του

Η αλήθεια είναι πως ο Αυγουστή φέρει την απόλυτη ευθύνη για τη μέτρια έως κακή παρουσία του ΑΠΟΕΛ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Ο ίδιος είχε την απόλυτη ευθύνη το καλοκαίρι για το χτίσιμο μιας νέας ομάδας και σίγουρα αυτά που βλέπουμε είναι ακριβώς τα… αντίθετα από εκείνα που θα περίμενε ο κόσμος. Όπως φυσικά και η διοίκηση, που υλοποίησε τα «θέλω» του. Είναι και ο μομαδικός προπονητής που πήρε τη μεγαλύτερη πίστωση από τον Πρόδρομο Πετρίδη. Αυτό δεν είναι υπερβολικό, διότι στο παρελθόν προπονητής που δεν θα περνούσε σε ομίλους, με την πρώτη «γκέλα» δεν υπήρχε περίπτωση να παρέμενε στον Αρχάγγελο! Υπήρξε η πίστη ότι μετά τη διακοπή η ομάδα θα παρουσιαζόταν διαφορετική. Δεν ήταν όμως και μοιραία ήρθε το τέλος…

Προβληματική η εικόνα…

Ο Μάκης Σεργίδης αναλαμβάνει μια ομάδα που αντιμετωπίζει πολλά θέματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα βρίσκεται στον πάγκο για τον αγώνα με την Καρμιώτισσα. Το πιο ανησυχητικό και για αυτόν αλλά και για τον επόμενο πρώτο κόουτς είναι ότι αυτό που βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο δεν μοιάζει με ομάδα που θέλει να βρει ξανά την αίγλη της και να επιστρέψει στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Με το καλημέρα του πρωταθλήματος ο ΑΠΟΕΛ είναι αναγκασμένος να τρέξει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Σίγουρα τίποτα δεν κρίθηκε ακόμη, όμως αν οι παίκτες συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο, θα αυξήσουν την πίεση σε όλους τους τομείς . Ήδη υπάρχει μεγάλος προβληματισμός. Η μπάλα είναι στα πόδια του για να αποδείξουν κυρίως στους εαυτούς τους και στον απαιτητικό κόσμο της ομάδας ότι υπάρχει φως στο τούνελ.

Με αυτούς τους ρυθμούς δεν θα έρθουν τίτλοι και διακρίσεις. Επι του παρόντος μόνο οι… φανέλες θυμίζουν ΑΠΟΕΛ και πλέον δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε δικαιολογία. Θα πρέπει επιτέλους να αφήσουν τα λόγια και τις υποσχέσεις και να δείξουν το πάθος και τις δυνατότητες τους στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί είναι ο καθρέφτης.

«Τελικός» με Καρμιώτισσα

Το ζητούμενο πλέον για τον ΑΠΟΕΛ είναι να επιστρέψει άμεσα στις επιτυχίες. Στον αγώνα με την Καρμιώτισσα στο ΓΣΠ την Παρασκευή ο στόχος της νίκης είναι αδιαπραγμάτευτος. Το πρώτο εντός έδρας τρίποντο επιβάλλεται, έτσι ώστε να γυρίσουν σελίδα οι γαλαζοκίτρινοι. Πρόκειται για ακόμη ένα παιχνίδι με κινδύνους και σίγουρα δεν θέλουν να την πατήσουν. Η αναμέτρηση παίρνει πλέον τον χαρακτήρα του… τελικού, αφού δεν υπάρχει ούτε καν ως σκέψη στο μυαλό το ενδεχόμενη για νέες απώλειες. Στο αγωνιστικό τομέα δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Γουϊλερ και πιθανότατα και ο Βιγιαφάνιες, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς. Λογικά θα επιστρέψουν οι Σαρφό και Μάγκλιτσα, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν με ίωση πριν τον αγώνα με την ΑΕΛ.


btm