12/10/2022 23:51

Πλησιάζουν τα Γ’ Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 17 Νοεμβρίου 2022, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η προθεσμία υποβολής των θεμάτων είναι η 15η Οκτωβρίου 2022.

Ενόψει λοιπόν της εν λόγω τελετής, δεν θα μπορούσε να μην δοθεί ο λόγος στους περσινούς νικητές, οι οποίοι μέσω σύντομων δηλώσεων τόνισαν τη σημασία των βραβείων και την ευκαιρία επιβράβευση της Αθλητικογραφίας στο νησί μας.

Ανδρέας Δημητρίου («ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΒΙΝΤΕΟ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ»)

«Τα δημοσιογραφικά βραβεία αποτελούν έναν θεσμό που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία. Ταυτόχρονα αποτελεί και ένα επιπλέον κίνητρο για τους δημοσιογράφους ώστε να διεκπεραιώνουν στο έπακρο τα καθήκοντά τους, σε μια ομολογουμένως δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις καθημερινότητα του λειτουργήματος που εξασκούν», ανέφερε αρχικά ο Ανδρέας Δημητρίου ο οποίος εκ μέρους του Γραφείου Τύπου της Ομόνοιας, παρέλαβε πέρσι το βραβείο «ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΒΙΝΤΕΟ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ», καθώς δημιουργήθηκε ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων για την πορεία της Ομόνοιας με τίτλο «Ομάδα από ατσάλι». Παράλληλα, τόνισε: «Η ΕΑΚ θα πρέπει να διαφυλάξει, αλλά και να μεγαλώσει περαιτέρω τον θεσμό αυτό, ο οποίος αποτελεί κεκτημένο ολοκλήρου του κυπριακού δημοσιογραφικού χώρου». Το βραβείο κέρδισαν πέρσι οι Ανδρέας Δημητρίου (Αρχισυνταξία), Γιώργος Σαζεΐδης, Σάββας Σταύρου (Δημοσιογράφοι), Κυριάκος Σεραφείμ, Ευάγγελος Βαρνάβα, Κωστάκης Σαββίδης (Παραγωγή, Μοντάζ, Κινηματογράφηση).

Πέτρος Πετρή («ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ»)

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Πετρή, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία «ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ», για τη συνέντευξη στην ιστοσελίδα omada.reporter.com.cy με τίτλο: «Ο Αντώνης Γιωργαλλίδης μιλά για τον τραυλισμό και το bullying που γνώρισε», ανέφερε: «Το τιμητικό βραβείο της ΕΑΚ, αναμφισβήτητα, αποτελεί ένα ξεχωριστό σταθμό στη δημοσιογραφική μας πορεία, καθώς αντικρύζεις τους κόπους και τις θυσίες που επιβάλλει το λειτούργημα του αθλητικογράφου, να επιβραβεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιπρόσθετα, η ανάδειξη μιας συνέντευξης ως κορυφαία της χρονιάς, αποτελεί τιμή τόσο για τον συνεντευξιαζόμενο, όσο και για τον ίδιο τον δημοσιογράφο, που κατάφεραν να στείλουν τα πιο ηχηρά μηνύματα στην κοινωνία».

Ανδρέας Ιακώβου («ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΣΠΟΡ»)

Για το περσινό βραβείο στην κατηγορία «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΣΠΟΡ», μίλησε ο νικητής, Ανδρέας Ιακώβου: «Είναι μεγάλη η σημαντικότητα της ευκαιρίας να λαμβάνουμε μέρος. Υπάρχει εγκυρότητα της κριτικής επιτροπής και τέλος, αναγνωρίζονται τα έργα των συναδέλφων. Είναι ένα καλό κίνητρο για εμάς. Να έχουμε ένα στόχο, να λάβουμε μέρος σε αυτή εκδήλωση. Κίνητρο, αναγνώριση και εγκυρότητα λόγω των πολλών κριτών της επιτροπής».

Πανίκος Κωνσταντίνου («ΑΘΡΟΓΡΑΦΙΑ»)

Ο Πανίκος Κωνσταντίνου, ως νικητής στην κατηγορία «ΑΘΡΟΓΡΑΦΙΑ», τόνισε: «Στον αθλητισμό χρειάζονται κίνητρα. Δεν είναι μόνο οι προπονήσεις και το ταλέντο. Είναι και οι στόχοι. Στην πορεία για το μεγάλο επίτευγμα, της ικανοποίησης και ευφορίας, εμφανίζονται διαφόρων ειδών σκόπελοι, ελλοχεύουν κίνδυνοι εκτροχιασμού. Αυτούς τους ξεπερνάς με μικρές, μικρές, ευτυχισμένες στιγμές. Αυτό το ρόλο έχουν και τα βραβεία της ΕΑΚ στα μέλη της. Αυτοί οι έπαινοι από τους συναδέλφους σου, που είναι σπουδαιότερα από κάθε άποψη σε διατηρούν στις ράγες του στόχου σου».

Χάρης Μιλτιάδους («WEB TV / ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ»)

Ο Χάρης Μιλτιάδους, βραβεύτηκε στην κατηγορία «WEB TV / ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ», και σχολίασε το εξής: «Πιστεύω πως η διοργάνωση αυτού του θεσμού, έχει ως προτεραιότητα την επιβράβευση της αριστείας, γεγονός που τον καθιστά αυτόματα (μαζί και την ΕΑΚ) ένα βήμα πιο μπροστά από τα καθιερωμένα και την κυπριακή νοοτροπία. Εμείς ως δημοσιογράφοι πρέπει να δώσουμε κατεύθυνση στον κόσμο, να τον κάνουμε να αγαπάει τον αθλητισμό για όλα αυτά που προσφέρει και όχι να τον διχάζουμε. Όταν γράφω ή παρουσιάζω, στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχει πάντα η αποστολή μου, που δεν είναι άλλη από το να δημιουργήσω μία ολοκληρωμένη εμπειρία συναισθημάτων και γνώσης».

Ξενοφών Καράκαλος («ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ» & «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ»)

Ο Ξενοφών Καράκαλος πήρε βραβείο πέρσι σε δύο κατηγορίες, σε «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ» και σε «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ», και για τα βραβεία της ΕΑΚ τόνισε: «Η συμμετοχή μου στα β΄ δημοσιογραφικά βραβεία της ΕΑΚ αποτέλεσε το δίχως άλλο μια ευδιάκριτα τιμητική και περήφανη στιγμή στη φωτοειδησεογράφικη μου καριέρα. Οι φωτοειδησεογράφοι και η ΕΑΚ συνυπάρχουμε υπό τη ρήση του Ευρυπίδη ‘τα καλα κόποις κτώνται’».

Βικτώρια Λεάνδρου («ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»)

Η Βικτώρια Λεάνδρου αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ», και δήλωσε: «Η περσινή βράβευση μου, αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση για την επαγγελματική μου αναγνώριση αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη για να συνεχίσω το έργο μου με μεγαλύτερο ζήλο για τη δουλειά που κάν».

Μυρτώ Ζουμίδου («ΑΦΙΕΡΩΜΑ»)

Στην κατηγορία «ΑΦΙΕΡΩΜΑ», βραβείο πήραν οι Μυρτώ Ζουμίδου (δημοσιογράφος) και Γιώργος Χριστοφόρου (φωτογράφος) για το αφιέρωμα στην ομάδα μπάσκετ σε τροχοκάθισμα Nicosia Team Rollers με τίτλο: «Ρολάρουν στο παρκέ της ζωής!», το οποίο δημοσιεύθηκε στο philenews.com. Η Μυρτώ, ανέφερε για τη βράβευση από την ΕΑΚ: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μέσα από τα δημοσιογραφικά βραβεία που διοργανώνει η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου να αναδεικνύονται αξιόλογες δημοσιογραφικές δουλειές ιδιαίτερα νέων συναδέλφων, ως αναγνώριση της δουλειάς τους αλλά και ένα εφαλτήριο για τη συνέχεια. Ως μέλος της ευρύτερης δημοσιογραφικής οικογένειας, καθ’ ότι δεν ανήκω στις τάξεις των Αθλητικογράφων, καλώ όλους τους συναδέλφους που αναδεικνύουν κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό μέσα από τις δουλειές τους, να συμμετάσχουν στον φετινό διαγωνισμό αλλά και σε μελλοντικές διοργανώσεις».

Οι υποστηρικτές

Για να γίνει εφικτή η διοργάνωση των Δημοσιογραφικών Βραβείων, καθοριστική είναι η στήριξη των χορηγών της ΕΑΚ. Τον Μέγα Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου. Τους Χρυσούς Χορηγούς και Υποστηρικτές Cytavision, Unicars, Τράπεζα Κύπρου. Τους Χορηγούς και Υποστηρικτές Hercules, Psaltis Auto Parts και CNP CYPRIALIFE. Και, ασφαλώς, τους συνεργάτες της ΕΑΚ, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Σημαντικές λεπτομέρειες

Η τελευταία ημέρα υποβολής των θεμάτων είναι η 15η Οκτωβρίου 2022. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΑΚ ή/ και της Ένωσης Συντακτών Κύπρου και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Τα υποψήφια θέματα πρέπει να έχουν δημοσιευθεί μεταξύ 15 Νοεμβρίου 2021 και 15 Οκτωβρίου 2022. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται με δύο τρόπους, είτε απευθείας από το δημοσιογράφο είτε μέσω πρότασης από δύο δημοσιογράφους-μέλη της ΕΑΚ/ΕΣΚ, ταμειακώς τακτοποιημένα. Όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο [email protected].ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ιδιοκτήτης Γουέστ Χαμ: Διάσημος πορνογράφος, δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος

Μετά από... εισήγηση του μέλους του Δ.Σ. της ΑΕΚ, ψάξαμε...

ΑΕΚ
19/03/2023 12:47

Απόλλων – Ομόνοια 3-1: Σπουδαία νίκη με τη σκέψη στον...

Σπουδαία… πολύ σπουδαία επιτυχία για τον Απόλλωνα, πέμπτη στη σειρά...

Α Κατηγορία
18/03/2023 19:02

Formula 1: Καταιγιστικοί Φερστάπεν και Red Bull στις τρίτες δοκιμές...

Στις τελευταίες ελεύθερες δοκιμές πριν τις κατατακτήριες του GP Σαουδικής...

FORMULA 1
18/03/2023 18:22

Επίλεκτη ΣΤΟΚ: Αποτελέσματα 24ης αγωνιστικής και δύο διακοπές λόγω βροχόπτωσης

Δράση για την 24η αγωνιστική είχαμε σήμερα στο πρωτάθλημα της...

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/03/2023 18:19

Απόλλων: Κρατούσαν το κεφάλι τους με Χαμάς – Φόβοι για...

Προτού καν συμπληρωθεί ένα λεπτό από την έναρξη του ντέρμπι...

ΑΠΟΛΛΩΝ
18/03/2023 18:00

ΑΕΚ: Ευχάριστα από τη Βοσνία

Ευχάριστα είναι τα νέα από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, σχετικά με το...

ΑΕΚ
18/03/2023 17:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανδαισία στοιχηματικών επιλογών και άψογη εξυπηρέτηση στα πρακτορεία της Meridianbet

Ζήστε την απόλυτη στοιχηματική εμπειρία σε όλα τα πρακτορεία της...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
20/03/2023 14:40

Δευτέρα κάτι έχω… Το HAPPY MONDAY της Meridianbet είναι και...

Το αγαπημένο σας HAPPY MONDAY της Meridianbet δηλώνει ξανά παρόν....

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
20/03/2023 14:29

Αρχίζουν τα λαμπερά Chivas Jazz Nights

που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις του κορυφαίου ουίσκι… To πολυαγαπημένο...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
20/03/2023 14:22

Σκληρή μάχη για την παραμονή στη Ρουμανία! Κλουζ – Άργκες...

* Το παρακάτω δελτίο τύπου αποτελεί πληρωμένη διαφήμιση ** ** Ουνιβερσιτάτεα...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
20/03/2023 14:19

Οικιστικά ακίνητα σε μειωμένες GoDeals τιμές

Οι GoDeals προσφορές συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με την Gordian...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
20/03/2023 14:13

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Career Fair στο Πανεπιστήμιο UCLan...

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, πιστό στη δέσμευση για διασύνδεσή του...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
17/03/2023 12:24