Συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Στέλιο Παπαθεοδώρου είχαν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 ο πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) κ. Ηρόδοτος Μιλτιάδους και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) κ. Γιώργος Φράγκος.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης από πλευράς Αστυνομίας ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστος Ανδρέου και ο υπεύθυνος του Κλάδου Επιχειρήσεων / Εθνικού Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών για τον Χουλιγκανισμό, κ. Μιχάλης Ηροδότου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της ΕΣΚ και της ΕΑΚ, με αφορμή το περιστατικό τραυματισμού δημοσιογράφου από χούλιγκαν, που εργαζόταν στον αγώνα σούπερ καπ φούτσαλ στην κλειστή αίθουσα «Ελευθερία», την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου.

ΕΑΚ/ΕΣΚ και Αστυνομία συμφώνησαν -στη συνάντηση τους που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας στη Λευκωσία- να θεσπίσουν σύνδεσμο μεταξύ των φορέων, για επικοινωνία, σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των εργαζομένων δημοσιογράφων σε αθλητικούς χώρους και για ανταλλαγή πληροφοριών, για περαιτέρω διασφάλιση της πιο πάνω ασφάλειας. Επίσης, στη συνάντηση συμφωνήθηκε όπως συνδιοργανωθεί προσεχώς σεμινάριο για αθλητικούς και δικαστηριακούς συντάκτες.

Στη συζήτηση, η οποία κάλυψε μια σειρά από θέματα, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων το περιστατικό στο «Ελευθερία» και η έξαρση της οπαδικής βίας και πως αυτή επηρεάζει την ασφάλεια των εργαζομένων στους αθλητικούς χώρους.

Ο πρόεδρος της ΕΣΚ, κ. Γιώργος Φράγκος, τόνισε την ανάγκη η Αστυνομία να διασφαλίζει την προστασία των εργαζομένων δημοσιογράφων σε οποιοδήποτε χώρο εργασίας τους, όπως και στα γήπεδα, ενώ ο πρόεδρος της ΕΑΚ κ. Ηρόδοτος Μιλτιάδους ζήτησε και έλαβε διευκρινήσεις για όλα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν του περιστατικού στις 21 Σεπτεμβρίου.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, ανταποκρίθηκε με θετικό τρόπο στα όσα συζητήθηκαν αλλά και στις εισηγήσεις που έθεσαν ΕΑΚ και ΕΣΚ, ενώ με τη σειρά του, πρότεινε τρόπους περαιτέρω διασφάλισης της προστασίας των εργαζομένων στα γήπεδα, ιδιαίτερα μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας, που έχουν πλέον θεσπιστεί μεταξύ ΕΑΚ/ΕΣΚ και Αστυνομίας.

Τα επόμενα βήματα

Μετά τη δράση με τη μη περιγραφή, από τηλεόραση και ραδιόφωνο, τω πρώτων δύο λεπτών των αγώνων της 5ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου 2022, και τη συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας, το επόμενο βήμα από πλευράς ΕΑΚ, είναι ο ορισμός συνάντησης με φορείς όπως ομοσπονδίες ομαδικών σπορ και αρχές σταδίων, όπου θα τεθούν από την ΕΑΚ πρακτικές εισηγήσεις για περαιτέρω προστασία των δημοσιογράφων την ώρα της εργασίας τους.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ