• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Μπορεί να επιστρέψει στο… Λιμάνι και να ακολουθήσει τα αχνάρια του Τσιμίκα»
16/10/2022 00:08

Πέραν από το «to10.gr» αναφορά στον Φώτη Κίτσο και την έως τώρα παρουσία του στην Ομόνοια κάνει δημοσίευμα της ελλαδικής ιστοσελίδας, «Sportdog.gr». Αφορμή αποτελεί η εμφάνιση του νεαρού μπακ στο «Ολντ Τράφορντ», κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αναλυτικά:

Βγάζει θράσος, δίνει ασφάλεια πίσω. Έχει πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά! Ξέρει να κλείνει χώρους, να ανεβαίνει και να κερδίζει μέτρα στο τρανζίσιον. Το μόνο που του λείπει είναι η εμπειρία. Ποιος είναι ο Φώτης Κίτσος που εντυπωσίασε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη φανέλα της Ομόνοιας και γιατί μπορεί να επιστρέψει στο Λιμάνι και να… ακολουθήσει τα βήματα του σταρ πλέον της Λίβερπουλ.

Η Ομόνοια άντεξε για 93 λεπτά απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το γκολ του Μακ Τόμινεϊ στις καθυστερήσεις λύγισε την ηρωική αντίστασή της και έδωσε τη νίκη στην αγγλική ομάδα. Παρά την ήττα, ακολούθησαν διθυραμβικά σχόλια για τον κυπριακό σύλλογο. Όσοι παίκτες αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση του «Όλντ Τράφορντ» αποθεώθηκαν.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ένα παιδί του Ολυμπιακού, που αναδείχθηκε μέσα από τις «ερυθρόλευκες» Ακαδημίες, ενώ τα πρώτα του βήματα στο ποδοσφαιρκικό γίγνεσθαι τα έκανε στον Ολυμπιακό Βάρης (εκεί έπαιζε ως εξτρέμ). Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, τη σεζόν 2021-2022, ενώ είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ελλάδος.

Μετά από μια σεζόν με 19 εμφανίσεις στη Super League 2 με τον Ολυμπιακό Β’, 8 συμμετοχές (σε Super league 1, Κύπελλο, Play offs) με την πρώτη ομάδα, έχοντας καταγράψει 1 γκολ και 4 ασίστ, ο Φώτης Κίτσος δόθηκε δανεικός για έναν χρόνο στην Ομόνοια. Ο σκοπός της μετακίνησης ήταν να… μπαρουτοκαπνιστεί, να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και να επιστρέψει στην Ελλάδα με παραστάσεις και εμπειρία, στοιχεία, τα οποία θα του έδιναν όλα τα εφόδια, για να διεκδικήσει θέση στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων».

«Ταιριάζει» με Λέτσιακς

Η συγκυρία φαντάζει ιδανική, από τη στιγμή που η θέση του αριστερού μπακ, στην ομάδα του Πειραιά είναι… στοιχειωμένη, αφού ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ είναι η σκιά του καλού του εαυτού και από το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, ενώ η προσθήκη του Μαρσέλο θυμίζει τη λαϊκή ρήση, «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη». Ο Μίτσελ εμπιστεύτηκε τον Ντόι, τον οποίο ξεκίνησε βασικό στο κέντρο της άμυνας, ενώ έχει πάρει σε αποστολή τους νεαρούς Καλογερόπουλο και Σαπουντζή.

Είναι έτοιμος ο Κίτσος για μία τέτοια πρόκληση; Ο παίκτης μετρά μέχρι στιγμής 3 παιχνίδια (δύο στην Ευρώπη και ένα στο κυπριακό πρωτάθλημα), αφού είναι η… ρεζέρβα του Τσέχου Γιαν Λέτσιακς, στου οποίου το στυλ παιχνιδιού μοιάζει πολύ. Στο Ολντ Τράφορντ ο Έλληνας αμυντικός ξεκίνησε βασικός λόγω… ροτέισον! Ο προπονητής Νιλ Λένον, κανε πολλές αλλαγές, γιατί έχει στο μυαλό του και το πρωτάθλημα, γιατί η Ομόνοια έχει μείνει λίγο πίσω, αφού βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 9 πόντους. Ο Κίτσος έκανε το ντεμπούτο του με το κυπριακό… Τριφύλλι στο ματς με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και στο κυπριακό πρωτάθλημα αγωνίστηκε για πρώτη φορά εναντίον της Δόξα Κατοκοπιάς. Μπήκε αλλαγή στο 74′ αντί του Ντίσκερουντ και αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ.

Μπήκε κατευθείαν στα δύσκολα

«Έχω παρακολουθήσει τον Κίτσο στα δύο πιο δύσκολα εκτός έδρας ματς που έδωσε η Ομόνοια στην Ευρώπη, με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτό που διέκρινα είναι, ότι διαθέτσι εξαιρετικά στοιχεία. Ξέρει να κλείνει χώρους, να ανεβαίνει και να κερδίζει μέτρα στο τρανζίσιον», αναφέρει στο Sportdog o Κύπριος σπορτκάστερ του συνδρομητικού καναλιού της «Primetel», Χρήστος Αποστολίδης. «Έχει παίξει δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τα έχει πάει περίφημα δεδομένου του βαθμού δυσκολίας και της ατμόσφαιρας των αναμετρήσεων. Παίρνει εξαιρετικό βαθμό γι’ αυτές του τις εμφανίσεις. Βγάζει θράσος και ποιότητα. Το μόνο που του λείπει είναι η εμπειρία», συμπληρώνει.

Ασφάλεια στα μετόπισθεν

Είναι σε θέση να τον δούμε στο άμεσο μέλλον στο ρόστερ του Ολυμπιακού; «Βάσει ηλικίας έχει εξέλιξη και είναι εμφανές, ότι δουλεύει για να εξελιχθεί. Δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις έναν έτοιμο παίκτη που μπορεί να αναλάβει τον δύσκολο ρόλο στο ρόστερ του Ολυμπιακού», απαντά ο Αποστολίδης. «Έχει έναν δισταγμό να βγει μπροστά, το οποίο είναι δικαιολογημένο και ίσως να είναι και οδηγία του προπονητή. Αμυντικά είναι εξαιρετικός. Έχει επιστροφές. Αν και νεαρός νιώθεις ασφάλεια ως οπαδός στην κερκίδα βλέποντάς τον. Μπορεί να καλύψει τη θέση αυτήν επάξια. Θεωρώ, ότι όταν πάρει παιχνίδια στο κυπριακό πρωτάθλημα θα τον δούμε να ανεβαίνει περισσότερο», διαπιστώνει.


btm