• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ 1-0: Αη-Δώνης έφερε την… άνοιξη στο ΓΣΠ!
22/10/2022 21:55
ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ 1-0: Αη-Δώνης έφερε την… άνοιξη στο ΓΣΠ!

Μεγάλη νίκη και πρώτη φετινή επιτυχία για τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, καθότι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής, οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν με 1-0, χάρις σε τέρμα του Δώνη στο 41’ το οποίο αποδείχθηκε «χρυσό».

Η ομάδα της Λευκωσίας για πρώτη φορά φέτος πετυχαίνει «κολλητή» νίκη, ενώ για την ΑΕΚ διακόπηε ένα σερί τριών νικών (Ανόρθωση, Άρης, Ολυμπιακός).

Ανέβηκαν στους 15 βαθμούς οι γαλαζοκίτρινη έπειτα από τη νίκη αυτή και προσωρινά κατάφεραν να ισοβαθμήσουν με τον δεύτερο Άρη και τον Απόλλωνα (η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αγωνίζεται Κυριακή 23/10 με το Παραλίμνι). Από την πλευρά τους, οι Λαρνακείς έμειναν στους 13 βαθμούς (5η θέση).

Το ματς…

Για μισή ώρα στο πρώτο μέρος (από την έναρξη και μετά) ο ΑΠΟΕΛ ήταν σχετικά καλύτερος από την αντίπαλό του και είχε τον έλεγχο και άσκησε πίεση σε βαθμό που υπέπεσαν σε κάποια λάθη οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Σε αυτό το διάστημα οι γαλαζοκίτρινοι απείλησαν με Κβιλιτάια και Εφραίμ, ενώ από ένα σημείο και μετά οι κιτρινοπράσινοι ανέβασαν στροφές και μετά από το 32’ ανέβασε ψηλά τις γραμμές της, έγινε πιο διεκδικητική και έφτιαξε δυό καλές στιγμές με Πονς και Τόμοβιτς. Παρόλα αυτά, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ και μάλιστα με… με περιέργο τρόπο και δόση τύχης.

Ο Νταουσβίλι έκλεψε πίσω από το κέντρο και πάσαρε μακριά στον Εφραίμ που έφευγε ταχύτατα από αριστερά, πάτησε περιοχή και έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ, η μπάλα βρήκε στον Λέδες, πήρε ύψος στρώθηκε στον Ελλαδίτη Δώνη, ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με καρφωτή κεφαλιά σκόραρε σε καθοριστικό σημείο.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και στην επανάληψη, με τον ΑΠΟΕΛ να προσπαθεί από τη μία να διατηρήσει το προβάδισμά του καταγράφοντας λίγες καλές στιγμές και την ΑΕΚ να επιδιώκει την ισοφάριση και να ασκεί πολλή πίεση, ωστόσο τής έλειπε η ουσία και η καλή τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να καταγράψει μόλις μία μεγάλη φάση.

Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τελικό σφύριγμα. Οι γαλαζοκίτρινοι ανέβηκαν στους 15 βαθμούς και πάνε πλέον με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Απόλλωνα την ερχόμενη βδομάδα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Χριστοδούλου, Σούσιτς, Ντβάλι, Κρέσπο, Φεράρι, Νταουσβίλι, Ντάλσιο (86′ Μπλουμ), Σαρφό, Εφραίμ (59′ Βιγιαφάνιες), Δώνης (74′ Μαρκίνιος), Κβιλιτάια (74′ Μάγκλιτσα).

Στον πάγκο: Τσιλιγκίρης, Κίττος, Ντουμπραβάνου, Μάγκλιτσα, Βιγιαφάνιες, Μπλουμ, Σατσιάς, Ηλία, Θεοδώρου, Πολυκάρπου, Μαρκίνιος, Γουίλερ.

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες (86′ Ολατούντζι), Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρθία, Πονς, Λέδες, Ναούμ (69′ Φαράζ), Γκιούρτσο (69′ Λόπες), Άλτμαν (79′ Ασάντε), Τρισκόφσκι (46′ Ρόμο).

Στον πάγκο: Τούμπας, Γκονθάλεθ, Κάσας, Ρόμο, Φαράζ, Εγγλέζου, Λόπες, Ολατούντζι, Μάμας, Χριστοφόρου, Ανδρέου, Ασάντε.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Σκόρερ: 41′ Δώνης.

Κίτρινες: 11′ Κβιλιτάια, 87′ Βιγιαφάνιες, 88′ Μάγκλιτσα, 89′ Μιλόγεβιτς / 74′ Άλτμαν.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Ματέο Μαρτσενάρο (Ιταλός).

Βοηθοί: Νίκος Εγγλέζου (α’) και Πέτρος Πέτρου (β’).

Τέταρτος: Μάριος Αντωνίου.

VAR & AVAR: Λούκα Zoυφερλί και Δημήτρης Κουμή.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

1′ ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ!

8′ Προσωρινή διακοπή για τραυματισμό του Κβιλιτάια.

8′ Επαναρχίζει το ματς, συνεχίζει ο Γεωργιανός.

14′ Ο Ντάλσιο σούταρε, αλλά ήταν άστοχη προσπάθειά του.

18′ Ο Φεράρι σέντραρε, αλλά παρενέβη ο Μιλίτσεβιτς και έδιωξε προ του Κβιλιτάια.

27′ Ο Εφραίμ εκτέλεσε φάουλ προς τον Κβιλιτάια στην περιοχή, αυτός έκανε σέντρα και ο Ντβάλι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

30′ Ο Φεράρι βρήκε τον Κβιλιτάια στην περιοχή, αυτός ολιγώρησε χάθηκε η ευκαιρία, αφού τον έκλεισαν οι αμυντικοί και έδιωξαν.

32′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκιούρτσο, ο Πονς αστόχησε με κεφαλιά από κοντά.

36′ Ο Γκαρσία βρήκε ωραία τον Γκιούρτσο στα αριστερά, αυτός έκανε την κλασική κίνησή του και σούταρε με το αριστερό, ωστόσο η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

41′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΕΛ! Μετά από σέντρα του Εφραίμ και κόντρα, ο Δώνης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

44′ Σουτ του Γκιούρστο, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

45′ + 2 ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ!

46′ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ!

46′ Ο Τρισκόφσκι έγινε αναγκαστική αλλαγή, καθώς είχε τραυματιστεί λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στη θέση του ο Ρόμο.

56′ Χαμένη ευκαιρία με κεφαλιά του Γκαρθία από κοντά, μετά από σέντρα του Ναούμ, η μπάλα άουτ.

57′ Προβολή του Κβιλιτάια μετά από μπαλιά του Δώνη, η μπάλα άουτ. Ζήτησε κόρνερ ο Γεωργιανός και είχε δίκαιο, καθώς η μπάλα φάνηκε ότι χτύπησε σε παίκτη της ΑΕΚ.

61′ Ο Γκιούρτσο εκτέλεσε κόρνερ και ο Ρόμο έκανε κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε νέο κόρνερ.

62′ Ο Βιγιαφάνιες έκανε σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ του ήταν πολύ άστοχο.

66′ Σέντρα του Ναούμ, με μιας σουτ του Άλτμαν από κοντά, ήταν όμως πολύ άστοχο.

72′ Αναγκαστική αλλαγή του Κβιλιτάια. Στη θέση του θα μπει ο Μάγκλιτσα.

86′ Ευκαιρία το ΑΠΟΕΛ στην αντεπίθεση, ο Βιγιαφάνιες πάτησε περιοχή αλλά υπό στενό μαρκάρισμα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πίριτς που ήταν στη σωστή θέση.

89′ Επικίνδυνη στιγμή για την ΑΕΚ, ο Χριστοδούλου έκανε έξοδο και απομάκρυνε.

90′ Πολύ καλή φάση η ΑΕΚ με συρτό σουτ του Λέδες εκτός περιοχής, πέφτει στη γωνία και διώχνει σε κόρνερ ο Χριστοδούλου.

90′ + 4 ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ!


btm