• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2: Θρίαμβος και μισή πρόκριση για τους Γερμανούς (video)
26/10/2022 00:08
Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2: Θρίαμβος και μισή πρόκριση για τους Γερμανούς (video)

Η Λειψία πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 απέναντι στη Ρεάλ και πλησίασε ακόμα περισσότερο στην πρόκριση από τον 6ο όμιλο του Champions League, που θα τη σφραγίσει με θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Σαχτάρ την τελευταία αγωνιστική

Η Λειψία κοίταξε στα μάτια τη Ρεάλ, τη νίκησε με 3-2 στη “Ρεντ Μπουλ Αρένα” για την 5η αγωνιστική του 6ου ομίλου και πλέον κρατάει στα χέρια της την πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League, αρκεί να μην ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική από τη Σαχτάρ.

Οι Ταύροι, τιμώντας το παρατσούκλι τους, μπήκαν… φουριόζοι από το ξεκίνημα, με τον Τιμπό Κουρτουά να αποσοβεί το γκολ με το «καλημέρα», προλαβαίνοντας την μπάλα σε πάσα – φαρμάκι του Φόρσμπεργκ μέσα από την περιοχή. Ασφυκτική πίεση ψηλά, μην επιτρέποντας στη Ρεάλ να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και διαρκής αναζήτηση της αντίπαλης εστίας, η οποία απέδωσε πολύ γρήγορα (13’) τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Κόρνερ από τα δεξιά του Ντόμινικ Σόμποσλαϊ, ο Κουρτουά βγάζει με εξαιρετική απόκρουση την κεφαλιά του Αντρέ Σίλβα, αλλά ο Γκβάρντιολ παίρνει το ριμπάουντ και με δεύτερη κεφαλιά ανοίγει το σκορ, σημειώνοντας το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Champions League.

Το τέρμα του Κροάτη κεντρικού αμυντικού απέδιδε δικαιοσύνη για την διάθεση και το πάθος των Γερμανών από το πρώτο λεπτό, με την ομάδα του Μάρκο Ρόζε να συνεχίζει να παίζει με την ίδια ένταση, παρά το 1-0.

Ο Κρίστοφερ Ενκουνκού με σουτ που έφυγε λίγο άουτ από δύσκολη γωνία και ο Αμαντού Χαϊνταρά με σουτ που έβγαλε εντυπωσιακά ο Κουρτουά, άγγιξαν το 2-0, το οποίο ήρθε λίγο αργότερα με εκτελεστή τον πρώτο (18’).

Με άπιαστο σουτ μέσα από την περιοχή, ύστερα από δύο κερδισμένες κόντρες, ο Γάλλος επιθετικός υποχρέωσε την Ρεάλ να δεχθεί και δεύτερο γκολ, κάτι που δεν είχε συμβεί σε κανένα παιχνίδι της Βασίλισσας μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, με πολύ αργό ρυθμό και μηδέν αγωνιστική ένταση, έμοιαζε έρμαιο στις διαθέσεις της Λειψίας η οποία, με το 2-0 υπέρ της, φρόντισε παραπάνω τα μετόπισθεν, βγάζοντας όμως επιθέσεις με τέσσερις και πέντε ποδοσφαιριστές.

Στο «κόλπο» με Βινίσιους Ζούνιορ

Βεβαίως, αν κάτι μας έχει διδάξει αυτή η Ρεάλ, είναι ότι δεν τα παρατάει ΠΟΤΕ. Και το ίδιο έκανε και απόψε στην «RB Arena». Αφού απείλησε με Ροντρίγκο και Τόνι Κρόος, κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με καλύτερη ψυχολογία ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου και μετά από ένα (σχεδόν) καταστροφικό πρώτο 45λεπτο.

Ο Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος έχει συνηθίσει να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του όταν απουσιάζει ο Μπενζεμά, μείωσε με πολύ ωραία κεφαλιά ύστερα από συνδυασμό των Λούκας – Ασένσιο και σέντρα του τελευταίου (44’).

Το όγδοο φετινό γκολ του Βραζιλιάνου σε όλες τις διοργανώσεις και μόλις τρίτο με κεφαλιά από τα 44 που έχει με τη λευκή φανέλα, υπενθύμισε τον αλύγιστο χαρακτήρα των Μαδριλένων και έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου σε μια Λειψία που ένιωθε κυρίαρχη μετά τα πρώτα, καταπληκτικά 25 λεπτά της.

Σφραγίδα νίκης του Βέρνερ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση και ένταση στο δεύτερο μέρος και, μάλιστα, πλησίασαν στην ισοφάριση, όταν το επικίνδυνο σουτ του Ορελιέν Τσουαμενί σταμάτησε πάνω στον Σάβερ Σλάγκερ (53’).

Η Λειψία, με έναν αρχοντικό Γκβάρντιολ (η Τσέλσι φέρεται να τον έχει ήδη κλείσει για την επόμενη σεζόν), είχε αποφασίσει να αντέξει στην άμυνα και να ψάξει στην κόντρα, με τον Βέρνερ να αγγίζει το 3-1 με διαγώνιο σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ (72’).

Ο Γερμανός διεθνής, όμως, βρήκε δίχτυα από κοντά στο 81’ για να σφραγίσει τη νίκη των γηπεδούχων, όταν πλάσαρε από κοντά ύστερα από απίθανη κούρσα του Μοχάμεντ Σιμακάν και σέντρα στο δεύτερο δοκάρι.

Ακόμα και εκεί, όμως, η Ρεάλ δεν το έβαλε κάτω. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ροντρίγκο κέρδισε πέναλτι από τον Ενκουνκού, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος, χωρίς όμως να προλαβαίνουν οι Μαδριλένοι να ισοφαρίσουν και αυτό το παιχνίδι…

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Μπλάσβιτς – Σιμακάν (89’ Χένριχς), Γκβάρντιολ, Όρμπαν, Ράουμ (69’ Ντιαλό) – Χαϊνταρά (84’ Καμπλ), Σλάγκερ – Σόμποσλαϊ, Ενκουνκού, Φόρσμπεργκ (69’ Ντάνι Όλμο) – Αντρέ Σίλβα (69’ Βέρνερ).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ (70’ Ντάνι Καρβαχάλ), Έντερ Μιλιτάο, Νάτσο (70’ Αλάμπα), Ρούντιγκερ – Καμαβινγκά, Τσουαμενί, Κρόος (76’ Αζάρ) – Ασένσιο, Ροντρίγκο, Βινίσιους Ζούνιορ.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

  • Σέλτικ – Σαχτάρ 1-1 (34′ Γιακουμάκης / 58′ Μούντρικ)
  • Λειψία – Ρεάλ 3-2 (13′ Γκνάρντιολ, 18′ Ενκουνκού, 81′ Βέρνερ / 44′ Βινίσιους, 90+4′ πέν. Ροντρίγκο)

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

  • 02/11 19:45 Ρεάλ – Σέλτικ
  • 02/11 19:45 Σαχτάρ – Λειψία


btm