• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Μπενφίκα – Γιουβέντους 4-3: Οι αετοί υπέταξαν την σινιόρα και την πέταξαν εκτός νοκ-άουτ για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια (vid)
26/10/2022 00:17
Μπενφίκα – Γιουβέντους 4-3: Οι αετοί υπέταξαν την σινιόρα και την πέταξαν εκτός νοκ-άουτ για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια (vid)

Σε ένα συγκλονιστικό ματς που είχε επτά γκολ και στο οποίο έσπασαν καρδιές στο φινάλε, η φοβερή και τρομερή Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου επιβλήθηκε 4-3 της Γιουβέντους και πανηγύρισε τεράστια πρόκριση στους “16” του Champions League

Η Γιουβέντους ήταν από ατσάλι για μία ακόμα φετινή ευρωπαϊκή βραδιά και έλιωσε την Γιουβέντους με το εντυπωσιακό 4-3 στο “Λουζ” για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, με το αποτέλεσμα αυτό να επιτρέπει στους αετούς να πετάξουν ψηλά και με υπερηφάνεια στη φάση των “16” της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασσυλογικής διοργάνωσης, υποχρεώνοντας την βέκια σινιόρα να παίξει ματς επιβίωσης στο φινάλε (εντός με την Παρί) για να συνεχίσει στο Europa League.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο Champions League οι μπιανκονέρι δέχτηκαν τρία γκολ στο πρώτο μέρος αγώνα τους, με την ιταλική ομάδα να μένει εκτός της νοκ-άουτ φάσης για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2013-14.

Το ματς

Η Μπενφίκα μπήκε καλύτερα στο χορτάρι του “Λουζ” απέναντι στην Γιουβέντους έχοντας μεγάλη αυτοπεποίθηση και από τη νίκη της στο Τορίνο στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου και στο 17ο λεπτό άνοιξε το σκορ, με τον Έντσον Φερνάντες να βγάζει σέντρα από τα αριστερά και τον Αντόνιο Σίλβα να εκτελεί τον Σέζνι με κεφαλιά με το πρώτο του γκολ με τους αετούς (1-0).

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε όμως για πολύ αφού στο 21ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση, με τον Βλάχοβιτς να χρειάζεται διπλη προσπάθεια για να νικήσει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμου από το ύψος της μικρής περιοχής και να να κάνει υπομονή για δύο λεπτά μέχρι να επικυρωθεί το 1-1, με το VAR να εξετάζει αν ήταν ο εκτεθειμένος Κεν ήταν εκείνος που είχε προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα.

Παρά την ψυχρολουσία της γρήγορης ισοφάρισης, οι παίκτες του Σμιντ δεν πτοήθηκαν και στο 28′ ξαναπήραν προβάδισμα, με τον Κουαδράδο να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή της ομάδας του και τον Ζοάο Μάριο να τον τιμωρεί, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα από την βούλα με εκτέλεση πέναλτι (2-1).

Τέσσερα λεπτά αργότερα το “Λουζ” πήγε να… γκρεμιστεί αφού έγινε το 3-1, με τον Ζοάο Μάριο να γίνεται δημιουργός και ο Ράφα Σίλβα να πετυχαίνει εκπληκτικό γκολ με τακουνάκι μέσα σε αποθέωση.

Με το σκορ αυτό έκλεισε το πρώτο μέρος, με τον Σίλβα να παίρνει τη σκυτάλη από τον… εαυτό του και να δίνει νέα χαρά στους φίλους των αετών στο 50ο λεπτό.

Τότε που δέχτηκε εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Γκριμάλντο και βγήκε απέναντι στον Σέσνι, για να “τσιμπήσει” τη μπάλα με θαυμάσιο δεξί πλασέ και να τη στείλει συστημένη στα δίχτυα της βέκια σινιόρα για το 4-1.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 75ο λεπτό Μπενφίκα είχε τον απόλυτο έλεγχο περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο την Γιουβέντους, όμως κάπου εκεί το πληγωμένο θηρίο αποφάσισε να βγάλει αντίδραση για να μετατρέψει το ματς σε ροντέο στο φινάλε.

Στο 77ο λεπτό ο Μίλικ αξιοποίησε την σέντρα του Ίλινγκ-Τζούνιορ από τα αριστερά και με σουτ στην κίνηση μείωσε σε 4-2 ενώ στο 79′ ο ΜακΚένι εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στα καρέ των Πορτογάλων και με δυνατό σουτ έγραψε το 4-3.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καθηλωτικό, με την Μπενφίκα χάνει τεράστια ευκαιρία στο 86′ για πέμπτο γκολ, όταν από το σουτ του Ράφα Σίλβα η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι, με την Γιουβέντους από την πλευρά της να αγγίζει την ισοφάριση αλλά το σουτ του Σούλε να στέλνει τη μπάλα να φύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση στο ματς, με το φινάλε να βρίσκει το “Λουζ” να γιορτάζει τη μεγαλειώδη πρόκριση της Μπενφίκα και την Γιουβέντους να περιμένει πλέον την Παρί για ένα ματς-τελικό, αν θέλει να συνεχίσει στην Ευρώπη μέσα από το παράθυρο του Europa League.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Μπα, Α. Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Φερνάντες, Λουίς, Ρ. Σίλβα, Μάριο, Άουρσνες, Ράμος

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέσνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Γκάτι, Κουαδράδο, Μακένι, Λοκατέλι, Ραμπιό, Κόστιτς, Βλάχοβιτς, Κεν

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

  • Παρί – Μακάμπι Χάιφα 7-2 (19′ 45′ Μέσι, 32′ 64′ Εμπαπέ, 35′ Νεϊμάρ, 67′ Γκόλντμπεργκ, 84′ Σολέρ / 38′ 50′ Σεκ)
  • Μπενφίκα – Γιουβέντους 4-3 (17′ Αντόνιο Σίλβα, 28′ πεν. Ζοάο Μάριο, 35′ 50′ Ράφα Σίλβα / 21′ Βλάχοβιτς, 77′ Μίλικ, 79′ ΜακΚένι)

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

  • 02/11 22:00 Γιουβέντους – Παρί
  • 02/11 22:00 Μακάμπι Χάιφα – Μπενφίκα


btm