• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ο… τρελός που απειλεί τον Τσιτσιπά: Το «είσαι ηλίθιος» στον Απόστολο, οι… μπουνιές και η αποβολή (vids)
03/11/2022 18:47
Ο… τρελός που απειλεί τον Τσιτσιπά: Το «είσαι ηλίθιος» στον Απόστολο, οι… μπουνιές και η αποβολή (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε επίδειξη δύναμης στον δεύτερο γύρο του τουρνουά Masters του Παρισιού και επικρατώντας του Ντάνιελ Εβανς με 2-0 σετ προκρίθηκε στον τρίτο γύρο της γαλλικής διοργάνωσης. Εκεί θα αντιμετωπίσει έναν από τους… τρελούς του Tour. Έναν μικρό… Νικ Κύργιο. Τον Γάλλο Κορεντάν Μουτέ (Νο. 64 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP), ο οποίος τα ξημερώματα απέκλεισε με 2-1 σετ (6-3, 5-7, 7-6 [3]) τον Κάμερον Νόρι.

Μια αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, με τον Γάλλο να αποδεικνύεται ψυχραιμότερος στο κρίσιμο τάι μπρέικ του τρίτου σετ και να «σφραγίζει» το μεγάλο ραντεβού με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ενα ματς που θα γίνει απόψε στις 20:30. Δύο τενίστες που έχουν προηγούμενα, όταν ο Κορεντάν Μουτέ έβριζε χυδαία τον πατέρα και προπονητή του Ελληνα τενίστα, Απόστολο.

«Είσαι ηλίθιος»

Ηταν το καλοκαίρι του 2020, όταν η δράση στο παγκόσμιο τένις είχε διακοπεί λόγω του κορωνοϊού, με τον συμπατριώτη μας και τον Γάλλο να αναμετρώνται στο Ultimate Tennis Showdown (UTS), που είχε διοργανώσει ο Πάτρικ Μουράτογλου στην ακαδημία του στη γαλλική Ριβιέρα. Ένα τουρνουά που είχε διαφορετικούς κανόνες σε σχέση με αυτούς που ισχύουν στα επαγγελματικά τουρνουά, με τα μικρόφωνα να καταγράφουν τις χυδαιότητες του Μουτέ προς τον Απόστολο Τσιτσιπά. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Στέφανου με τον Κορεντάν, ο Γάλλος τενίστας γύρισε προς την πλευρά που βρισκόταν ο προπονητής του Στέφανου και του επιτέθηκε φραστικά.

Ο Μουτέ γύρισε στον Απόστολο και σε έντονο ύφος του είπε να μην μιλάει την ώρα που σερβίρει, με τον Στέφανο να τον κοιτάζει απορημένος και να του ζητάει τον λόγο σε ήπιο ύφος. Ο Γάλλος συνέχισε την επίθεση προς τον πατέρα του Στέφανου, με τον Κορεντάν να λέει στον chair umpire ότι ο Απόστολος μιλάει όλη την ώρα. «Το κάνει συνέχεια, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού», με τον Στέφανο να σηκώνει τα χέρια, μη μπορώντας να πιστέψει όσα άκουγε και φυσικά τη στάση του αντιπάλου του.

Μετά το παιχνίδι, ο Κορεντάν μάλιστα έβρισε χυδαία τον Απόστολο, χαρακτηρίζοντάς τον «ηλίθιο». «Δεν θα πω κάτι για τον Στέφανο. Αλλά ο πατέρας του, όμως, είναι ηλίθιος. Ολοι πιστεύουν ότι είναι ηλίθιος. Μιλάει την ώρα που σερβίρω, συνεχώς. Δεν σέβεται τίποτα», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Γάλλος.

Επαιξε ξύλο on court!

Ο Κορεντάν Μουτέ έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης και μάλιστα όχι για τους σωστούς λόγους. Όχι, για τις αγωνιστικές του επιδόσεις, αλλά για τη συμπεριφορά του. Πρόσφατα, ο Γάλλος έπαιξε… ξύλο on court! Ηταν στο τουρνουά Challenger της Ορλεάνης (Γαλλία) και στο παιχνίδι με τον Αντριάν Αντρέεφ.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, που βρήκε νικητή τον Βούλγαρο με 2-1 σετ, οι δύο άνδρες πλησίασαν το φιλέ για την καθιερωμένη χειραψία, με τον Γάλλο, όμως, εκνευρισμένο από την ήττα, να σπρώχνει τον αντίπαλό του. Ο Μουτέ σήκωσε το χέρι του και προσπάθησε να χτυπήσει τον Βούλγαρο, με τον chair umpire να κατεβαίνει αμέσως από την καρέκλα του και να μπαίνει στη μέση, για να χωρίσει τους δύο τενίστες. Μετά από αρκετά σπρωξίματα και έναν έντονο διάλογο, που περιείχε αρκετά… γαλλικά, οι δύο αθλητές αποχώρησαν από το κορτ, αλλά η ένταση συνεχίστηκε στα αποδυτήρια! Ο Γάλλος προσπάθησε να χτυπήσει τον Βούλγαρο στα αποδυτήρια, αλλά οι άνδρες της ασφάλειας του τουρνουά επενέβησαν και απέτρεψαν τα χειρότερα. Ένα επεισόδιο, για το οποίο οι δύο τενίστες τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 10.000 ευρώ από την ATP, ενώ ο Μουτέ τιμωρήθηκε και με άλλα 5.000 για την εκτός γηπέδου συμπεριφορά του.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τσακώθηκε μέσα στο κορτ ο Μουτέ και τιμωρήθηκε με πρόστιμο από την ATP. Eίχε συμβεί και στην αρχή της σεζόν στην Αδελαΐδα, όταν ο Γάλλος είχε βρίσει χυδαία τον διαιτητή κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Λάζλο Τζέρε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η γαλλική ομοσπονδία τένις πριν από λίγες ημέρες διέγραψε από μέλος της τον Κορεντάν Μουτέ, λόγω της συνολικής συμπεριφοράς του και φυσικά λόγω της on court διαμάχης που είχε με τον Αντριάν Αντρέεφ. «Η συμπεριφορά του Κορεντέν Μουτέ στο γήπεδο δεν ανταποκρίνεται στις αξίες που θέλει να μεταδώσει η FFT», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία τένις της Γαλλίας. Μια αποβολή, η οποία πρακτικά σημαίνει ότι ο Μουτέ δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχές στην εθνική ομάδα.

Το περιστατικό στη Νάπολι

Στο πρόσφατο 250άρι τουρνουά της Νάπολι, ο Κορεντάν κατάφερε και πάλι να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα. Φυσικά, για μια ακόμα φορά για τη συμπεριφορά του.

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Μίομιρ Κετσμάνοβιτς, ο Γάλλος τενίστας, μετά από έναν πόντο στο 8ο game του πρώτου σετ, πέταξε τη ρακέτα του εκνευρισμένος και αποσύρθηκε από το παιχνίδι, κατηγορώντας τους διοργανωτές για γλιστερό τερέν!

Ενας από τους πιο… απίθανους λόγους για να φύγει ένας τενίστας από το κορτ. Το κατάφερε και αυτό ο Γάλλος. Να δούμε τι άλλο θα κάνει…

Πηγή: To10.gr


btm